Kotas Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Dobrý den, mám takový problém s chlazením u felicie (4/98)1.3 50kw. Tesně než sepne ventilátor, vře voda ve vyrovnávací nádobce, a nekdy dojde k "prsknutí" chladící kapaliny přes výčko. Je to normální jev? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Viečko je dobré? Ak áno, potom pravdepodobne vadný termostat ventilátora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dušan 20VTurbo Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Aby tento systém správně fungoval, tak musíš mít dobrý termostat, který otvírá u Felicie tuším při 88°C, následně funkční víčko expanzky, který zvyšuje bod varu chladící kapaliny klidně na 110 °C a správný spínač ventilátoru chladiče. Ale z vlastní zkušenosti vím, že víčko expanzky nikdo nemění po celý život auta, načež jsou tam gumové těsnění a čidlo u ventilátoru prozměnu rádo odchází a spíná až při vyšších teplotách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 pokud budes menit spinac ventilatoru na chladici kup pro auto s klimatizaci spina trosku driv. jinak vetsinou to vicko na nadrzce byva vadne (hlavne ty z druhovyroby a polske..) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotas Vloženo 11. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Hmm....tak děkuju za rady a potom tady mám ještě jeden dotaz odchází mě asi cca každých 15 000 KM termostat jeto normální nebo je zase někde problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotas Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Aby tento systém správně fungoval, tak musíš mít dobrý termostat, který otvírá u Felicie tuším při 88°C, následně funkční víčko expanzky, který zvyšuje bod varu chladící kapaliny klidně na 110 °C a správný spínač ventilátoru chladiče. Ale z vlastní zkušenosti vím, že víčko expanzky nikdo nemění po celý život auta, načež jsou tam gumové těsnění a čidlo u ventilátoru prozměnu rádo odchází a spíná až při vyšších teplotách. Tak asi ti bude to víčko vyrovnávací nádoky nemá nekdo potuchu kolik to tak muže stát na FELICII 1.3 50KW 04/98???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 (editace) origo vicko stalo posledne co jsem kupoval ve skodovce cca 300,- a polske v autokelly 79,- (vyhralo za 79,- a je tam uz 2 rok...) Editováno: 22. leden 2009, autor: honzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.