Přejít na obsah

Vymena z xenonu na obyc svetla O1

mouzes

Doporučené příspěvky

Zdar,

chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s vymenou svetel z xenonu na obycejne svetla. Chapu ze vetsinou se to meni naopak ale ja uz nemam penize ani chut resit problemy s xenonama. Nejsem asi dost technicky zapaleny abych je porad resil.

Zajimalo by me jestli jde jen o vymenu svetlometu ktere stoji zhruba 2000 a potom ovladani v interieru ktere stoji 1000. Nejsou problemy s kabelama? Jsou ty svazky stejne?

Momentalne tam mam orig, xenony i s nivelacnima cidlama ale proste s nima nejsem spokojeny.

Timto bych se taky chtel zeptat jesli by nekdo nechtel koupit aspon ty predni svetlomety s xenonama a vybojkama, mozna i kdyby si to chtel nakej sikula semnou vymenit tak bych taky nebyl proti.

Mam oktavku RS 2002.

Dejde vedet prosim, aspon vase zkusenosti a podobne....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar,

chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s vymenou svetel z xenonu na obycejne svetla. Chapu ze vetsinou se to meni naopak ale ja uz nemam penize ani chut resit problemy s xenonama. Nejsem asi dost technicky zapaleny abych je porad resil.

Zajimalo by me jestli jde jen o vymenu svetlometu ktere stoji zhruba 2000 a potom ovladani v interieru ktere stoji 1000. Nejsou problemy s kabelama? Jsou ty svazky stejne?

Momentalne tam mam orig, xenony i s nivelacnima cidlama ale proste s nima nejsem spokojeny.

Timto bych se taky chtel zeptat jesli by nekdo nechtel koupit aspon ty predni svetlomety s xenonama a vybojkama, mozna i kdyby si to chtel nakej sikula semnou vymenit tak bych taky nebyl proti.

Mam oktavku RS 2002.

Dejde vedet prosim, aspon vase zkusenosti a podobne....

Mam RS s obyc. svetlami. Ked prides ku mne vymenim ti tie svetla. Cele komplet aj s potrebnou elektrikou. Preplatim ti aj cestu čiastočne.... Porozmyslaj. Mam garaz, zdvihak a super elektrikara.....

Odkaz ke komentáři

co ti nevyhovuje?

To ze obcas jeden ten xenon treba nesviti, ze se rozsviti az po druhe co roznu svetla, to ze podle me poradne nefunguje ta nivelace a to ani nevim z jakeho duvodu.

Byl jsem na diagnostice a tam mi rekli ze z obou ridicich jednotek xenonu jde nesmyslny signal, navic jsem zjistil ze jedna vybojka vypadla z objimky a propalila parabolu, sice ted sviti ale nemam jistotu jak dlouho. Proste komplet vymena/oprava je pro me moc nakladna a narocna na cas a pod. Nejsem si ani jisty jestli treba nekoho neoslnuju kdyz nalozim auto, proste nejaka aktivita pri zatizeni tam je ale tezko rict jestli se nastavuji podle cidel spravne. Kdyz jsem byl naposledy na nastaveni svetel tak pri zatizeni nic neudelali. Je to cely nejaky divny. Oktu jsem koupil z italie a po nejake dobe jsem zjistil ze je bourana lehce na predek a ty svetlomety Italove hrozne spatne opravili. Ted nevim jestli se do toho mam pustit a nebo to pustit :)

Proto shanim informace a zkusenosti

Odkaz ke komentáři

ok, pokud takhle resis vsechny problemy, tak pak jo :) ja cekal seriozni duvod, proc ti to nevyhovuje.. Ne ze ti upadla vybojka a propajila lampu... :wacko:

jinak jen lambu bez strev jsem tady nekde v bazaru videl levne, levneji nez novy halogeny. Inu kdo chce kam :)

Odkaz ke komentáři

ok, pokud takhle resis vsechny problemy, tak pak jo :) ja cekal seriozni duvod, proc ti to nevyhovuje.. Ne ze ti upadla vybojka a propajila lampu... :wacko:

jinak jen lambu bez strev jsem tady nekde v bazaru videl levne, levneji nez novy halogeny. Inu kdo chce kam :)

Dik moc za povzbuzeni ale uz jsem tu parabolu taky hodne shanel a nic, v xenonech uz jsem se taky neco navrtal a snazil se to dat dokopy ale bylo to k nicemu, velka diagnostika mi pak rekla ze z jejich ridicich jednotek jde spatny signal. Pokud nemas nejakou konkretni radu nebo navrh tak me prosim nekritizuj a bud rad ze ti vsechno pracuje tak jak ma.

Dikec

Odkaz ke komentáři

ahoj

odkud jsi?

Kolik za to vse chces?

Z Brna a cena dohodou, spis bych potreboval nekoho kdo mi tam misto toho hodi plne funkcni normalni svetolomety.

Nevite nekdo jestli bych potom nemel problemy s technickou? Ani nevim jestli mam ty xenony v technicaku tak aby pak nedelaly problemy.

Odkaz ke komentáři

spatny signal v jakem smyslu? jaka chyba?

Signal nesmyslny nebo chybny signal.

Dokonce jsem byl ve skodovce a tam jsem je poprosil jestli se neda VAGem nasimulovat naklon tech svetel jestli to funguje, a technik rekl ze o tom nikdy neslysel a ze jedine mi muze projet auto vagem a nasel to co jsem napsal, ze cidlo svetle vysky vozu chybny signal a obe ridici jednotky xenonu signal nesmyslny.

Vic nevim

Odkaz ke komentáři

jen nechapu proc to neopravit, proc menit lampy. Uz mlcim.

Protoze tezko rict kde presne je problem, nerad se zaplytam do tehle veci, vim jak to ve skodovce probiha a neznam nikoho jinyho v okoli kdo by se do toho pustil. Navic nemam cas se v tom hrabat sam. Kezbych mel protoze to delam moc rad.

Nejen ze se neda sehnat jen vnitrek svetla abych vymenil tu propalenou parabolu ale potreba vymenit bude asi aji obe ridici jednotky a a cidla, nevim kde ty jednotky ani jsou.

Proste by to asi stalo hooodne penez a hoodne casu, ani jedno nemam a proto je pro me lepsi kdyz si ty svetla veme nekdo kdo na to ma penize aji cas a me tam soupne obyc svetla a ja budu spokojenej a klidne, xenony stejne nejak extra nevyuziju, jezdim nejvic po meste pred den. Navic ty hovada v italii tam nedali novej naraznik s ostrikovacema svetlometu takze to je asi dalsi problem.

Odkaz ke komentáři

jen nechapu proc to neopravit, proc menit lampy. Uz mlcim.

proste se to tezko resi kdyz ti i typek ve skodovce rekne ze neni zadna jina moznost jak vyzkouset jestli nivelace funguje nez si nakreslit carku na zed kde mas svetlo a pak nalozit do kufru 100Kg, evidentne o tom proste nic nevedel a to mi o nem jeho sef rekl ze to je nejlepsi elektrikar co tam ma :(

Proste nejsou ochotny vubec se pustit do slozitejsich problemu, asi maji strach. A pro me je tohle moc velky sousto, nemam ani garaz.

Odkaz ke komentáři

Myslim ze kdybys zajel za nekym zkusenym tady na foru, tak ti to relativne levne opravi. Nivelaci zkus tak, ze najedes nekam proti zdi a sednes si do kufru a zaroven koukas co delaj svetla na zdi - jakmile zatizis zadek tak svetla budou chvilku svitit vysoko a behem vterinky zareaguje nivelace a sklopi je. Budou slyset motorky. Zalezi jak moc je poskozena parabola tou vybojkou ale jinak by vymena obou RJ stala cca 1400Kč - no foru jdou sehnat, k tomu naka prace + mozna zapalovaci trafa. Pokud to neni nejak moc rozhaseny tak do 3000Kč by to někdo z fora opravil. A dost mozna je to fakt naka uplna banalita typu uhnilych dratu a bude to za par stovek. Na servis Skoda se vykasli sou drahy a nevedej co delaj. Koukni se do Bazaru do stalejch nabidek a najdi tam nekoho kdo je blizko tebe a rozumi tomu.

Odkaz ke komentáři

Myslim ze kdybys zajel za nekym zkusenym tady na foru, tak ti to relativne levne opravi. Nivelaci zkus tak, ze najedes nekam proti zdi a sednes si do kufru a zaroven koukas co delaj svetla na zdi - jakmile zatizis zadek tak svetla budou chvilku svitit vysoko a behem vterinky zareaguje nivelace a sklopi je. Budou slyset motorky. Zalezi jak moc je poskozena parabola tou vybojkou ale jinak by vymena obou RJ stala cca 1400Kč - no foru jdou sehnat, k tomu naka prace + mozna zapalovaci trafa. Pokud to neni nejak moc rozhaseny tak do 3000Kč by to někdo z fora opravil. A dost mozna je to fakt naka uplna banalita typu uhnilych dratu a bude to za par stovek. Na servis Skoda se vykasli sou drahy a nevedej co delaj. Koukni se do Bazaru do stalejch nabidek a najdi tam nekoho kdo je blizko tebe a rozumi tomu.

Dik moc, konecne poradna odpoved jakou jsem potreboval.

Odkaz ke komentáři

• o 7 let později...

Zdravím chtěl bych vyměnit xenony za halogenove po fl nemáte prosím někdo schéma zapojení pinů děkuji pro rejpaly je chci vyměnit z důvodu že Hela tyto xenony dost ošidila malé čočky plus plastová parabolka v čočce přestavba na bixenon je drahá a oprava jsou jen vyhozené peníze ten samí problém má i fabia s xenony prostě jednoduše řečeno jsou to předražený šity proto chci halogeny děkuji za odpovědi a rady 

Editováno: , autor: krcal
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...