Přejít na obsah

AutoJarov


karlos3

Doporučené příspěvky

Tak jak jsem rád a z oblibou jezdil kupovat nová auta a servisovat do AutoJarov kde jsem byl léta max.spokojenej,tak k dnešnímu dni s nima úplně končim......mám tam sice ještě objednané tři nové auta,které už tam co nevidět budou,ale ty vyzvednu a uviděj mě tam tak max.kolem projíždět a to obvzláště na škodovce.

Jak jsem už tady kolikrát psal...mám tam dlouholetého známého který tam dělá(vlastně už dělal) na pozici jednoho z mistrů(dělal tam od školy,takže nějakých 17-18let.)...jinak jeden z těch nejšikovnějších až puntičkářských servisáků co znám......U něj jsem si už všímnul tak 5-6.měsíců zpátky a i to pak řikal že už tam toho má plný zuby,že tam jen vyhazujou lidi a ještě k tomu ty co za něco stojej a ty účně který uměj úplný hovno si tam nechávaj,dále znatelně snižujou prachy apod.prostě všeobecně tam vládne nálada pod psa.......Včera když jsem tam měl OII na servisu a pak při vyzvedávání jsme tam s nim kecal a to už mě zarazilo když mi řikal že na té mé OII musel přijít dělat kluk z Audi že těch pár kluků co tam zbylo na škodovce koukalo na rozvody na té mé OII 1.8TSI jak na sci-fi...On sám se omlouval že on už tam na nic nemá vůbec čas,že jen ukazuje těm klučinům po vyučení věci typu(jak vyměnit vzduch.filtr,jak sundat kryt motoru apod.)...řikal že už je to tam fakt na hlavu.....

Dnes dopol.mi přišla od něj sms že když budu něco potřebovat,tak že on už na Jarově nedělá,že už mu včera přetekla míra trpělivosti a dal na hodinu výpověď...tak jsem mu hned obratem volal a po tel.mi to asi 40min.tak nějak vyprávěl.......Řikal že už to dál nešlo,že on jako mistr tam měl nastarosti určitou porci lidí a za ty zodpovídal(což on tuhle funkci tam dělal přes 10let a nikdy neměl větší problém,jo někdy nějaká kravinka typu ohmantaný dveře od mast.prstů apod.)..ale co tam má tyhle nemehla,tak to prý jsou denně průsery jako hrom..např.nedotaženej výpust.šroub na vaně,chlap prý přijel druhý den že měl v garáži pod autem kaluž oleje,tak to zvedl,sundal kryt a výpusťák na půl vyšroubovanej,nebo tam jeden borec při prohlídce dohuštoval rezervu,pak se zakecal,nechal jí opřenou za ponkem a po té jí zapoměl dát do auta,to za nim zas přišel technik co má na starost kontrolu aut co jsou ven po servisu že tam chybí rezerva...řikal že hned vypadal pomalu jak zloděj,přitom o tom on ani nevěděl protože něco řešil na VW...atd.atd.Prostě řikal že s takovýma lidma to prostě nejde,že jim nemůže stát věčně u prdelel a že jen za únor co vedení napařilo pokutu jeho týmu lidí přišel on osobně o min.3-4000kč na výplatě.....Ostatní směny a party tam prý na tom nejsou vůbec líp..že jeho kolega mistr z druhý směny to už takhle vzdal před koncem roku...Prý v součastnosti je na Jarově v celym komplexu schopných lidí tolik že by mu na spočítání stačily prsty jedné ruky a to prý jsou většinou mistři z Audi,nějaký starý pardálové.....

Už jsem tam byl docela zklamanej i prodejci na salóně Škoda než jsem tam kupoval SII....to jsem tam tehdy zevloval po salónu a přišel ke mně jeden z nich jestli nechci poradit,tak jsem se s nim dal do řeči a to co z něj lezlo,to jsem docela čuměl....na otázku jak SII jezdí s tim 1.9TDI-PD 77kw mi "chytře"odpověděl že tento motor se tam nedává!!! pak v tématu o 1.4TSI řekl že se montuje s pětikvaltem atd.....no prostě asi 5-6x jsem ho opravoval a vždy si šel pro katalog aby se ujistil jestli jsem ho opravil správně ;) ...No od normálního člověka bych to pochopil a nepozastavil se vůbec nad tím,každej včetně mě občas ujede,ale od prodejce Škoda?..no nevim....

Další případ byl mého kolegy který tam jezdí s Passatem B6 a přešel na Jarov od Exnera.....tomu Passata před měsícem vybral nějakej lupič,šlohnul mu rádio s tim že mu ustřihnul i kabeláž,tak si známej zařídil pojištovnu(platbu rozpočtem) a jel na Jarov s tim aby mu tam opravily tu el.instalaci a že si pak místo rádia sežene navigaci.....Přijel na Jarov,řiká to technikovi s VW že chce opravit jen tu instalaci a že si pak rádio sežene sám a technik ho odpálkoval že takový polovičatý opravy/nedodělavky tam nedělaj....že z montáží rádia neni problém,jinak má smůlu... ;) ..normálně se s nim vůbec nebavil a odešel pryč.

To mi ted ten známej co odtamtud odešel taky potvrdil že tam jsou rozmazlený od těch firemních leasingovek že ty tam nechávaj mraky peněz a když tam pak přijede normální obyčejnej člověk kterej nechce nějakou příliš velkou opravu,tak se k němu hned chovaj arogantně a když je jen trochu možný,tak ho vyrazej z nějakou výmluvou že to nejde apod.Nemluvě o takových opravách po vykradení...to prý milujou když to tam člověk dá a oni si i zaříděj pojištovnu a vše potřebné,ale jakmile tam přijede někdo kdo si škodu nechal proplatit rozpočtem a chce jen něco opravit,tak ho z 99% vyfakujou a to je přesně případ toho mého kolegy s Passatem.

Tak další servis se celkem vybarvil.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karlos tak na tie SII máš ešte záruku, asi ja na nejaké OII a tie Audiny budú nové, čiže musíš chodiť do autorizovaného servisu? Takže budeš chodiť niekam v zahraničí alebo je ešte niečo v Prahe alebo blízkom okolí kde je to lepšie? U nás v Prešove to tiež nie je ružové, mali sme na Octavii, nedávno problém, a myslím, že to bolo po ich zásahu po prehliadke 60.000km, kedy menili doštičky, tak prestali fungovať brzdy, takže otec vo firme zvažuje či nebude dávať autá, nie do autorizovaného servisu, ale je to servis kde majú šikovných servisákov, dodám, že ešte na OI tam menili spojku a pripravovali auto na STK rozvody atd. čiže sa v tom vyznajú, a asi ich to aj baví, nie ako u dealera. Je to presne tak, ked je niečo na poisťovnu tak v Škodovke robia ostošest, ale keď mali zohnať nejaký diel tak im to trvalo až až, proste je kríza a nič s tým nenarobíme... :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porsche Brno ... drahe.

ROS ... pristup dobry, snazi se, ale jsou tam asi taky nejaci hnupi technici, protoze dokazi zkurvit i usazeni plastu na sedacce.

Mel jsem docela dobre zkusenosti s KEI autocentrem, ale mam ho hodne z ruky, tak se snazim aspon neco naucit lidi u ROSe :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj,ty SII a obě OII-Combi jsou ještě v záruce,ale netušim jak to ted budu řešit,ale zvažuju že se na to vykašlu a budu to řešit jako dříve a nebo i jako jsem to dělal ted třeba v létě přes prázdniny kdy nemáme zával práce a to že jsem si vše dělal sám......Mě to baví dělat si něco na autech...já si s tim vždy až úplně hraju a vyžívám se v tom :D ..ale na druhou stranu jsem zas dřív nebyl tolik pracovně vytíženej.....No zkusim to a uvidim.

Každopádně s těma Audinama budu muset do autorizáku o tom žádná,tam když se něco vysype,tak to jsou rakety jako blázen,to vím od kolegů co maj hotelový A6 3.0TDI,to fakt nebudu riskovat,ale na to je ještě dost času,ještě je ani nemám,nejdřív počítám předání tak za min.2.týdny a než ještě najedou těch 35.000km do první prohlídky,tak to začnu řešit nejdřív tak v průběhu cca června.

Ted tu u mě seděl 4hod.ten známej co odešel z Jarova,tak tu ještě vyprávěl.........Řikal že to tam totálně posralo vedení,že si tam dosadilo na vedoucí pozice jen svoje známý apod...navíc naprosto nekvalifikovaný v oboru a ty si tam hrajou na bohy.....Dřív za starého vedení což teda můžu potvrdit,tak byli léta pořád stejný technici,vedoucí různých oddělení,každej s patřičnou kvalifikací,prostě bez problému ....A co řikal že se tam hrozně rozmohla závist....že tam např.byl jeden chlápek kterej tam dělal podobných 17-18let,prý byl mimořádně schopnej,školenej přímo v Audi,prý fakt jeden z nejšikovnějších lidí co kdy na Jarově dělal..jezdil i do jiných audi-servisu jako poradce při problémech atd. ....no ale měl smůlu,protože byl z celkem bohaté rodiny a díky tomu si na něj udělal pifku někdo z vedení a vrchol byl když si tam koupil za hotovku předváděčku S4....ani né měsíc po té MU BYLO DOPORUČENO ABY ODEŠEL....Prý fakt hustý věci se tam odehrávaj.

Já abych pravdu řekl,tak už jsem pozoroval značné zhoršení,tak před 3/4 rokem kdy tam opětovně obměnily techniky který teda měli hroznej přístup..ale pořád jsem tam měl toho známého kterej mi ty auta dělal,nebo postaral se o tom aby vše bylo uděláno jak má být,ale to jsem ještě netušil co se děje v servisu a prostě tam kam člověk nevidí....

Každopádně autoriz.servisů jsem vyzkoušel dost a až na posledních spokojených 8.let kdy už jsem jezdil jen a jen na Jarov je to všude katastrofa....Vyzkoušeno v Praze:Auto-Exner,Porsche-Praha(Smíchov i Prosek)=ty jsou dle mě asi nejhorší,I.S.R,Klokočka,NHCar atd. .....všude po pár zkušenostech zklamání.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to sa ani veľmi nečudujem, že si tam podávali svojich známych, keď všade prepúšťajú tak čo, ale to, že nevedia "ani otočiť skrutku" to ich asi ani neštve a že strácajú zákazníkov... ono je problém aj v tom, že tí mechanici nie sú bohvie ako platení, je pravda aj to, že nemajú vysokú školu, to určite tak oni spravia veci iba povrchne, kto ako a o viac sa nestarajú a potom to vyzerá ako to vyzerá, že auto bez rezervy atd... :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je taky pravda o těch platech v dnešní době,to má na to taky sakra velký vliv!!!.....za mé éry automechanika(což byl automechanik pan někdo a víc i jak takovej primář nemocnice),kdy jsem po vyučení nastoupil do servisu jsem si na to dobu žil jak prase v žitě a to bez legrace...v mých 18letech kdy se mi narodila dcera jsem v klidu s platu a melouchů uživil ženu z dítětem doma,ročně dvě slušný dovolený,zánovní auto,ještě jsem půjčoval prachy mladšímu bráchovi..prostě nebyl důvod nebýt spokojený a flákat práci která mi na tu dobu a v mých 18.letech tak vynášela.... a dnes??to bych tu práci už opravdu nedělal jako hlavní povolání..to je jen maskovaná bída v hezkém obalu ve kterém jsou dnešní autoriz.servisy postaveny...Dřív servisy byli sice jedna velká mastná a špinavá díra,ale z daleko lepšími výsledky z odvedené práce než co nabízejí ty dnešní navoněné salóny a to myslim bez legrace.

Když mi vyprávěl ted ten známej že když se jim tam vrátil ten chlap s OI s tim tekoucím olejem přes ten nedotaženej výpust.šroub,tak ten můj známej šel zatim mechanikem kterej to dělal,mu dát co proto a ten prý místo toho aby byl pokornej a třeba se omluvil,tak mu řekl...JEE VY S TOHO NADĚLÁTE,TAK SE TO DOTÁHNE A HOTOVO NE a s úsměvem odešel na oběd.....Tak to jsem mu řikal že má pevný nervy....to při mé natuře by to tak lehce nepřešel......On ale řikal že víc tam nezmohl ani jako mistr,že svýmu nadřízenýmu nahlásil jméno kdo to dělal,ale to bylo vše co se kolem toho odehrálo,prý snad mu dal dolu 300kč z platu a tím to končilo,žádný bububu prostě nic..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S velkým udívem jsem to přečetl a musím říct že to je síla! Jsem docela nemilé překvapený.Bral jsem z Jarova Fabii pro mladou a byl jsem spokojený s jejich přístupem ale je fakt že to bylo dva roky zpátky.Pořád řikám že to je o lidéch a jeden člověk Ti zkurví jméno celé firmě což je hodně smutny.

Kam budeš ted jezdit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediný co se Jarovu musí nechat je že maj opravdu dobré ceny.....u nových aut jelikož už jsem tam toho bral opravdu hodně,mám slevy samozřejmě asi větší než někdo kdo si tam veme jedno auto,ale právě maj i dobrý ceny za servis......když poslouchám známé a kolegy,tak opravdu Jarov patří do těch levnějších a znatelně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekni táťkovi že jestli bude jezdit k Exnerovi na servis,tak ať si je tam taky pořádně hlídá když pak bude přebírat auto po servisu.....Já a kolega tam máme s nima taky dost nemilé zkušenosti..Např.kolega tam měl Passata na servis.prohlídce,kde mu dle faktury měnily Olej,filtry(olejový,vzduch.a naftový) a prostě standartní servisní věci....Po asi týdnu,max.dvou po té prohlídce jel ten známej na chatu a tam když si vycídil auto chtěl vyřešit drnčení plastu které se mu sem tam ozývalo z motor.prostoru...tak po chvilce laborování přišel na to že mu to dělá nějakej držák,aby se k němu dostal,tak musel odšroubovat celou tu krabici ve které je vzduch.filtr..když sundal ten kryt od toho filtru,tak jen zíral protože ten vzduch.filtr kterej měl být měněnej před 2.týdny byl totálně černej jak bota......Tenkrát tam hned po víkendu naběhl,udlělal tam kravál,včetně toho že to prohnal přes ředitele a celou tu prohlídku včetně znovu vyměnění oleje mu udělali znova za jeho přítomnosti.....tak bacha na ně.....Salón je tam v celku v pohodě,já u nich kdysi bral 4ks Passaty,ale na servis bacha.!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PMA, nechapu, proc by ti meli hned nabidnou slevu... si jdes koupit jedno auto, tak mas snad cenik a tam vidis ceny, ne??? autosalon neni trznice!!! uz me sere, jak by vsichni chteli slevu... to je jak kdyby ti zamestanvatel rekl, ze chce slevu na tvoji praci a ty bys dostal mensi vyplatu!!! a kdyz se ti ceny Skodovek nelibi, tak bez koupi Hyundai ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A mne se tady nekdo divi ze chci byt u garancky osobne pritomen :) :) Po zkusenostech z ruznych servisech v Brne, budu stat pri garancce jako trubka u auta, tupe zirat a koukat jak mi vymenuji filtry, olej, atd.... Cas si udelam, je to v mem zajmu a nechci aby neco odfusovali. Mne osobne by stacil servis, kde si muzu sednou do kresla popijet kafco a pres sklo koukat, jak mechanici delaji opravu nebo garancku. V ruce mikrofon a komandovat je kdyz neco delaji spatne nebo neco neudelaji. Otazka: znate nejaky servis Skoda, kde se muzou zakaznici koukat pres skolo na svoje auti jak mu ho opravuji ??? A nemusi tam byt kozene kreslo, staci obycejne latkove a trochu kafe... :smich: :smich: :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PMA, nechapu, proc by ti meli hned nabidnou slevu... si jdes koupit jedno auto, tak mas snad cenik a tam vidis ceny, ne??? autosalon neni trznice!!! uz me sere, jak by vsichni chteli slevu...

Vorliku, to je trosku jinak, ceny v ceniku jsou doporucene vyrobcem, je to tam myslim dokonce napsany... ja souhlasim ze to neni spravny, kupovat auto jako na trznici, ale presne takhle je to postaveny. Prodejce ma moznost se s cenou v urcitym rozmezi pohybovat, a neni duvod toho nevyuzit.... respektive neni VUBEC zadnej duvod davat mu vic penez, nez je nezbytne nutny. Kdyz si ukecas slevu 100.000,- neni to o tom, ze usetris 100.000,- ale o tom, ze on tech 100.000 nedostane !!! Vem si do ruky 100.000 korun a prostrkej je tou mrizkou do kanalu, to je totiz presne to jako kupovat auto za cenikovou cenu. Je opravdu zbytecny davat nejakymu ubohymu sracovi v autosalonu, kterej ma sotva dokonceny zakladni vzdelani (a to plati jak pro prodejce tak pro mechaniky) jakykoliv penize navic.

Se servisem je to celkem jednoduchy. Setri se vsude, tak se zamestnavaj blbecci ktery nemaj zadny vzdelani. Nikdo normalni tam za ty smesny penize delat nepujde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autocentrum KEI ma take prosklenou celou stenu a krasne vidis na to co delaji.

Co se tyka tech slev...kdyz ma Skodovka cenik jakoby prodavaly bavoraky, tak jsem rekl prodejci ze bud to sunda o 16% a nebo jdu jinam tot moje volba ... a jak rad dal slevu...jak pise Zitny kdo je hloupi koupi auto za cenik a kdo se neboji zeptat a byt trochu asertivni usetri penize treba na dovolenou s novym autem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...