Přejít na obsah

Pro všechny podnikatele a živnostníky

Palo

Doporučené příspěvky

Todle vazne nechapu, misto aby podporili to, aby z nasich silnic zmizely ty strary krapy tim, ze udelaj srotovny, cimz by se jim z DPH za nove prodane auta ty penize vratily, tak udelaj tohle, cimz zvyhodni podnikatele, ale stare vrany nam po slinicich budou jezdit dal a v rozpoctu bude akorat dira. NECHAPU !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš být plátcem DPH

Podle toho, jak jsem ten návrh zákona čtl, tak plátcem DPH býti nebudeš museti. Zvláštní a zajímavé, nicméně oni to zcela jistě poupraví dle potřeb svých kont a kont kamarádů ;)

Pamatuj v ČR jsme si všichni rovni, ale někteří rovnější :help:

Odkaz ke komentáři

Nevím, nejsem momentálně v ČR, ale v návrhu je psána právnická osoba a nebo fyzická osoba podnikatel (živnostník). Ohledně plátce daně tam opravdu nic nebylo (žádný odkaz na jiný § a zákon, nikde nic) možná že se mi do emailu dostal paskvil, hádat se nebudu, jen vím, že mne to moc udivilo, ale zase co je v té naši zemi české k divení, že?

Odkaz ke komentáři

no já stojím za názorem MichalaF, myslím že by se to nechalo postavit mnohem lépe.

Stejně ať je to tak nebo tak, pokud jsem podnikatel a chci nové auto, řeším nákupy aut v plných výbavách, vyšších cenách apod. hlavně proto abych si zvedl náklady a pak měl menší daně. třeba je to hloupý názor, ale to je možná ten důvod proč běžný zaměstnanec většinou nepřemýšlí nad nákupem takových aut. je to tak postavené a potvrdilo to vícero lidí. neříkám že je to pravidlem a že zapomínám na to, že i ten podnikatel na to musí vydělat ale podle mě určitý směr a smysl to má.

teď je otázka co "zaměstnanci" občané, kterých je víc, dokola slyšíme o snaze omladit vozový park v ČR a zatím mě to ukazuje že směr je trochu jinam než pro omlazení aut v ČR.

pokud se pletu jen do mě :palec2:

Odkaz ke komentáři

Nevím, nejsem momentálně v ČR, ale v návrhu je psána právnická osoba a nebo fyzická osoba podnikatel (živnostník). Ohledně plátce daně tam opravdu nic nebylo (žádný odkaz na jiný § a zákon, nikde nic) možná že se mi do emailu dostal paskvil, hádat se nebudu, jen vím, že mne to moc udivilo, ale zase co je v té naši zemi české k divení, že?

Kdo podniká a chce aby mu stát vracel DPH, musí být registrován na FÚ jako plátce DPH. Dobrovolná volba k registraci se týká převážně majitelů živnostenského listu. Dále pak je zákonem nařízené, kdy živnostník případně právnický subjekt je povinen zaregistrovat jako plátce DPH, tam je to myslím dané ročním obratem a možná ještě nějakými dalšími podmínkami.

Takže pokud máš ŽL a nejsi zaregistrován jako plátce DPH, nemůžeš si odečíst DPH ani z nakoupeného automobilu nebo jakékoliv další věci ;)

Editováno: , autor: snike
Odkaz ke komentáři

Kdo podniká a chce aby mu stát vracel DPH, musí být registrován na FÚ jako plátce DPH. Dobrovolná volba k registraci se týká převážně majitelů živnostenského listu. Dále pak je zákonem nařízené, kdy živnostník případně právnický subjekt je povinen zaregistrovat jako plátce DPH, tam je to myslím dané ročním obratem a možná ještě nějakými dalšími podmínkami.

Takže pokud máš ŽL a nejsi zaregistrován jako plátce DPH, nemůžeš si odečíst DPH ani z nakoupeného automobilu nebo jakékoliv další věci ;)

Přesně jak to píšeš, to je zcela jasně dáno. Jen s malým doplněním, prostě tak jak si to v tom druhém odstavci napsal, ale za tím schází pár slov a ty jsou : není li zvláštním nebo jiným zákonem nebo nařízením stanoveno jinak (to je taková velmi oblíbená klička v českých zákonech, víš)

Ale je to zcela jedno, až to vyleze na světlo, tak budeme vědět hned co a jak. Jinak logiku by dávalo to co píšeš ty, ale jak jsem již několikrát předeslal, co v zdejší zemi je logické ohledně zákonů? ;)

Odkaz ke komentáři

je to a zcela jistě i bude tak jak píše Snike, tedy musíš být plátce dph a navíc auto bude majetkem firmy a vzniká další povinnost s placením silniční daně, vedením knihy jízd apod., mimochodem ono být plátcem dph taky není žádná sranda, ti, kdo ho platí tak vědí jak vypadají dny před 25. v měsíci, když pár zákazníků neplatí.

šrotovné zavést mohli, patrně se bojí, že by lidé kupovali spíše zahraniční auta než domácí, takže by se sypaly peníze částečně mimo stát, ledaže by šrotovné dávala škodovka nebo hyundai a stát by jim na to poskytnul patřičnou sumu peněz, třeba daňovým bonusem nebo jinak podobně

Odkaz ke komentáři

ale ať se tady klidně prodává o milion kusů více audin,meďourů,oplů,vw,peugeotů,rencků,šikmookých kár a já nevím čeho všeho ještě

Vždyť skoro do každé takové káry se tady v ČR něco vyrábí (né li celá ta kára), někde zámky, jinde světla, tuhle kabely, plasty a podobně. Hlavně že se ty káry budou prodávat, budou vyrábět a že lidé tady u nás budou mít práci. O to by mělo jít. Zavedením šrotovného by sice stát přišel o trochu peněz, ale kurevsky by si zase určitě přišel na dani z příjmu, protože když člověk pracuje, tak vydělává, když vydělává tak se mu ty prachy zdaní. Za to na podpoře se nedaní a jen užírá ze státního, ale to by se ti Topol-Paroubko-Čunko-Bursíko-Filipo-Klusové museli praštit do kebule, aby jim to došlo.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...