Přejít na obsah

VAG-COM chybova hlaska ABS

o.jilek

Doporučené příspěvky

Ahojte,

u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu:

Control Module Part Number: 06A 906 018 GR

Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 31480

1Fault Found:

18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller

P1682 - 35-00 - -

Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km)

Diky moc.

Ondra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

První co bych udělal je kontrola brzdové kapaliny v nádobce a dolít. Pak zkontrolovat pojistky v boxu na akumulátoru a pročistit a i když pojistka vypadá dobře tak zkusit vyměnit za jinou nebo jí aspoň proměřit ...

Editováno: , autor: FilipV
Odkaz ke komentáři

datovy CAN BUS pohonu - neverohodne sdeleni od ABS z řidici jednotky

příčina: zkrat nebo přerušené vedení CAN BUS, RJ ABS vadna

možné projevy nefunguje ASR a MSR a spatne jizdni vlastnosti

postup opravy: proměření can bus (musí mít60-72ohmu, koncový odpor je v řj motoru a má 66 ohmu), kontrola řj abs (popř výměna)

Tohle sem vyčetl z DP tak doufám že sem to pochopil správně.

Editováno: , autor: obrbaz
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Ahojte,

u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu:

Control Module Part Number: 06A 906 018 GR

Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 31480

1Fault Found:

18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller

P1682 - 35-00 - -

Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km)

Diky moc.

Ondra

Ja nevim mam TS-Pro a ta mi závady řekne pěkně česky,ja bych začal snímačem otáček u kola který vymetlo díru,při větší šlupce do kola dostane snímač prdu od kroužku impulsů a většinou jde do kytek,jinak brzdový systém musí i při nefunkci ABS a ARS být plně funkční

Odkaz ke komentáři

pokud motorová jednotka hlásí chybu komunikace s ABS tak to určitě nebude čidlem

pokud by čidlo mělo dostat prdu kroužkem jak říkáš tak by kroužek musel chodit víc jak 2 mm t.z. že kolo by mělo u gumy vůli tak 2cm - to by byl pěknej masakr

Editováno: , autor: Vaša
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...