o.jilek Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 Ahojte, u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu: Control Module Part Number: 06A 906 018 GR Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05 Software Coding: 00011 Work Shop Code: WSC 31480 1Fault Found: 18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller P1682 - 35-00 - - Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km) Diky moc. Ondra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 (editace) První co bych udělal je kontrola brzdové kapaliny v nádobce a dolít. Pak zkontrolovat pojistky v boxu na akumulátoru a pročistit a i když pojistka vypadá dobře tak zkusit vyměnit za jinou nebo jí aspoň proměřit ... Editováno: 6. Duben 2009, autor: FilipV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o.jilek Vloženo 6. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 Diky. Brzdovou kapalinu jsem prekontroloval hned. Bylo ji dost. Ale s tema pojistkama me to nenapadlo, to jeste vyzkousim. snad to pomuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o.jilek Vloženo 6. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 (editace) tak jsem poradne ocistil a prekontroloval vsechny ty pojistky, ale vysledek to neprineslo. hlavne nevim, jak moc se mam bat s tim autem ted jezdit, aby mi nekde neselhaly brzdy. Editováno: 6. Duben 2009, autor: o.jilek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 (editace) datovy CAN BUS pohonu - neverohodne sdeleni od ABS z řidici jednotky příčina: zkrat nebo přerušené vedení CAN BUS, RJ ABS vadna možné projevy nefunguje ASR a MSR a spatne jizdni vlastnosti postup opravy: proměření can bus (musí mít60-72ohmu, koncový odpor je v řj motoru a má 66 ohmu), kontrola řj abs (popř výměna) Tohle sem vyčetl z DP tak doufám že sem to pochopil správně. Editováno: 6. Duben 2009, autor: obrbaz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o.jilek Vloženo 6. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 diky. No jestli to dobe chapu, tak by melo mit za nasledek, ze pouze nebude fungovat ABS, coz ted pri tom suchu neni zadna hruza. ;o) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 7. Duben 2009 Sdílet Vloženo 7. Duben 2009 Jj nefunguje abs/asr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montek Vloženo 19. Duben 2009 Sdílet Vloženo 19. Duben 2009 Jj nefunguje abs/asr. Zkus na baterii vytáhnout pojistky od ABS,většínou bývají zoxidované....jak pojistky tak kontakty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xmartin Vloženo 13. Květen 2009 Sdílet Vloženo 13. Květen 2009 Ahojte,u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu: Control Module Part Number: 06A 906 018 GR Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05 Software Coding: 00011 Work Shop Code: WSC 31480 1Fault Found: 18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller P1682 - 35-00 - - Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km) Diky moc. Ondra Ja nevim mam TS-Pro a ta mi závady řekne pěkně česky,ja bych začal snímačem otáček u kola který vymetlo díru,při větší šlupce do kola dostane snímač prdu od kroužku impulsů a většinou jde do kytek,jinak brzdový systém musí i při nefunkci ABS a ARS být plně funkční Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 14. Květen 2009 Sdílet Vloženo 14. Květen 2009 (editace) pokud motorová jednotka hlásí chybu komunikace s ABS tak to určitě nebude čidlem pokud by čidlo mělo dostat prdu kroužkem jak říkáš tak by kroužek musel chodit víc jak 2 mm t.z. že kolo by mělo u gumy vůli tak 2cm - to by byl pěknej masakr Editováno: 14. Květen 2009, autor: Vaša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 14. Květen 2009 Sdílet Vloženo 14. Květen 2009 Já ti nevim co se tu pořád snažíte vymejšlet. Kdyby to vypisovalo čidlo abs nesmyslný signál tak by to bylo čidlem ale když to píše problém s canem tak buď je blbej can nebo řj. Nic jinýho bych v tom nehledal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.