Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu:

Control Module Part Number: 06A 906 018 GR

Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 31480

1Fault Found:

18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller

P1682 - 35-00 - -

Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km)

Diky moc.

Ondra

První co bych udělal je kontrola brzdové kapaliny v nádobce a dolít. Pak zkontrolovat pojistky v boxu na akumulátoru a pročistit a i když pojistka vypadá dobře tak zkusit vyměnit za jinou nebo jí aspoň proměřit ...

Upraveno od FilipV

• Autor

Diky.

Brzdovou kapalinu jsem prekontroloval hned. Bylo ji dost. Ale s tema pojistkama me to nenapadlo, to jeste vyzkousim. snad to pomuze.

• Autor

tak jsem poradne ocistil a prekontroloval vsechny ty pojistky, ale vysledek to neprineslo. :(

hlavne nevim, jak moc se mam bat s tim autem ted jezdit, aby mi nekde neselhaly brzdy.

Upraveno od o.jilek

datovy CAN BUS pohonu - neverohodne sdeleni od ABS z řidici jednotky

příčina: zkrat nebo přerušené vedení CAN BUS, RJ ABS vadna

možné projevy nefunguje ASR a MSR a spatne jizdni vlastnosti

postup opravy: proměření can bus (musí mít60-72ohmu, koncový odpor je v řj motoru a má 66 ohmu), kontrola řj abs (popř výměna)

Tohle sem vyčetl z DP tak doufám že sem to pochopil správně.

Upraveno od obrbaz

• Autor

diky. No jestli to dobe chapu, tak by melo mit za nasledek, ze pouze nebude fungovat ABS, coz ted pri tom suchu neni zadna hruza. ;o)

Jj nefunguje abs/asr.

• 2 týdny později...
Jj nefunguje abs/asr.

Zkus na baterii vytáhnout pojistky od ABS,většínou bývají zoxidované....jak pojistky tak kontakty. :palec2:

• 4 týdny později...
Ahojte,

u me Octavky 1, 2.0 benzin, 85kW, r.v. 2001 mi vypsal VAG-COM (verze 409.1-5) nasledujici chybu:

Control Module Part Number: 06A 906 018 GR

Component and/or Version: 2.01 R4/2V MOTR HS V05

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 31480

1Fault Found:

18090 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from ABS Controller

P1682 - 35-00 - -

Uz mi nejakou dobu sviti kontrolka ABS + blika kontrolka brzd (ten cerveny vykricnik). Zacalo to tim, ze jsem na ceste na Ostravu vletel to krasne diry a od te doby to zacalo zlobit a pak po jedne ceste na D1 to sviti permanentne. Rad bych se zeptal, zestli nekdo nevi, co s tim je? A zda s tim muzu jeste chvili jezdit, nebo se mam bat nejake zrady, ze proste nekde nedobrzdim? (v servisu maji volno az za 2 tydny a potrebuju nutne ujet cca 800-1000km - pujde to jeste, kdyz jsem s tim v tomto stavu ujel cca 1000km)

Diky moc.

Ondra

Ja nevim mam TS-Pro a ta mi závady řekne pěkně česky,ja bych začal snímačem otáček u kola který vymetlo díru,při větší šlupce do kola dostane snímač prdu od kroužku impulsů a většinou jde do kytek,jinak brzdový systém musí i při nefunkci ABS a ARS být plně funkční

pokud motorová jednotka hlásí chybu komunikace s ABS tak to určitě nebude čidlem

pokud by čidlo mělo dostat prdu kroužkem jak říkáš tak by kroužek musel chodit víc jak 2 mm t.z. že kolo by mělo u gumy vůli tak 2cm - to by byl pěknej masakr

Upraveno od Vaša

Já ti nevim co se tu pořád snažíte vymejšlet. Kdyby to vypisovalo čidlo abs nesmyslný signál tak by to bylo čidlem ale když to píše problém s canem tak buď je blbej can nebo řj. Nic jinýho bych v tom nehledal.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.