Přejít na obsah

Hospodský pokec

Marek

Doporučené příspěvky

No to já taky, musel jsem odvážet rodinku bo jim jako obvykle upláchnul bus. Už mám chuť rozbít někomu hubu, ti hajzlové z ICOMu si jezdí absolutně jak se jim chce, jízdním řádem si vytírají prdel. Jednou jedou 10minut po termínu, podruhý 10 minut před. Jsme na "konečný", bus se tady obrací, přijede dejme tomu na čas a má 5 minut na obrátku. Jenže jeden šofér si vyleze, zapálí cigárko a než ho vybafe, je to 10 minut - a pak teprve najíždí k odjezdovýmu stání. Ne že by pustil lidi dovnitř, hezky je nechá mrznout nebo moknout (podle počasí). Pak samozřejmě hudruje, že nemají drobný a že ho zdržujou. Druhej extrém je takovej, že se přiřítí jak velká voda 15 minut před příjezdem podle jízdního řádu, objede otočku, lidi co přijeli vyklopí až na odjezdovým stání, tam samozřejmě vznikne zmatek protože už tam stojí chumel čekajících na odjezd, honem honem to nasáčkuje do busu a ne že by počkal až do předepsanýho času odjezdu, ne, dupne na plyn a je pryč - nečeká ani na lidi, co vidí v zrcátku dobíhat. Absolutně nechápu, co to je za hovada, staří autobusáci z ČSAD odpovídali na pozdrav, blikli nebo mávli, tihle noví se tváří jak mistři světa, na křižovatkách se neobtěžujou s dáváním přednosti, nacpou se tam z vedlejší jak pražskej taxikář, prostě "já sem velkej tak se všichni poserte!"... Hnus, velebnosti!

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nu tak u nás bus jezdí na čas, dokonce i čekají na dobíhající, ale jak píšeš co se týče silničního provozu je to slabí taky. Já chápu situaci ve městě, hodí blinkr a jedou, jinak tam budou čekat ještě druhý den, s tím i člověk počítá. Jak se dostanou mimo město je to děs, blinkry neznají, přednosti neřeší, nic je nezajímá, v poslední době mi přijde, že se tím i baví.

Už se mi stalo, že za 60km co jsem jel po hlavní, jsem musel 3x zastavit kvůli busu co se vyřítil z vedlejší a jednou jsme se skoro 3 auta zťukli na jednou,ještě že v protisměru nic nejelo.

Odkaz ke komentáři

Vyjíždění busu ze zastávky neřeším, to mají uzákoněný, že jak dají blinkr, mají přednost před těma zezadu - přečti si "třistašedesátjedničku" i s novelizacema. To ho klidně i probliknu, když v tý chvíli za ním přibrzdím, že ho opravdu pouštím a že má jet. Daleko víc mě serou tím, že ze zastávky vyjedou a ten blinkr si nedaj nebo že prostě vyjedou z vedlejší do hlavní a nikdo další je nezajímá. Už několikrát jsem toho měl plný ruce a nohy práce dobrzdit a nenaprat ho do boku, když mi vylít ráno před pátou cestou do práce autobus u nás u nádraží do cesty - a samozřejmě tam má značku "Dej přednost" jak prase a doleva odkud mu v tý chvíli přijíždím má rozhled minimálně 50m daleko...

Odkaz ke komentáři

Vyjíždění busu ze zastávky neřeším, to mají uzákoněný, že jak dají blinkr, mají přednost před těma zezadu - přečti si "třistašedesátjedničku" i s novelizacema. To ho klidně i probliknu, když v tý chvíli za ním přibrzdím, že ho opravdu pouštím a že má jet. Daleko víc mě serou tím, že ze zastávky vyjedou a ten blinkr si nedaj nebo že prostě vyjedou z vedlejší do hlavní a nikdo další je nezajímá. Už několikrát jsem toho měl plný ruce a nohy práce dobrzdit a nenaprat ho do boku, když mi vylít ráno před pátou cestou do práce autobus u nás u nádraží do cesty - a samozřejmě tam má značku "Dej přednost" jak prase a doleva odkud mu v tý chvíli přijíždím má rozhled minimálně 50m daleko...

To já vím, že je to uzákonění, ale nejdřív by měl dát blinkr a pak vyjet a ne na hulváta vyjet a pak možná dát podle nálady blinkr, proto píšu "že s tím i člověk počítá".

Mě ser..u mimo města a obce, jak jsem psal jedeš po hlavní na tacháči okolo 100km/h a oni si vyjedou z vedlejší bez blinkru a snad i rozhlídnutí na hlavní a je jim jedno, jak daleko jsi a pak brzdíš, jak debil.

Jinak máš stejný zkušenosti jako já.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...