Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

jinak ahoj Libore :):D

ahoj :) aspoň někdo se mě zastane :D

já vždy :D

to je dobře ;)

jste se nějak rozjeli a už jsme v zlatych 90´

jozzi ty běž do kouta klečet na hrách :D

kde že sme? :D

strejdo kušuj :D ... jsme v roce 1990 :D

To ještě nikdo netušil, že jednou budeme v (_!_) a je to tady.

Dobře jsme se už měli, teď už bude jenom hůř.

No mě je zatím docela fajn :D

žralok ma svatou pravdu , ja sice byl v te době ve školce ale mam blbej dojem že to byly nejlepši roky meho života :D

No v tomhle roce se toho v Bolce moc radikálního nedělo. Sice se uvažovalo o výrobě fáčka ve verzi sedan, kupé a kabriolet, jenže tyhle variace se nedostaly do běžné produkce a třeba kabriolet se dělal doslova na koleně v kusové produkci v Metalexu.

Jediný co se do série dostalo a co se opravdu povedlo, byl kombík nazvaný Forman - na to, že celá úprava vlastně spočívala jen v přivaření kusu plechu na podlahu, v delších blatnících a střeše a ve vlepení dalších dvou malých oken (PRVNÍ VLEPOVANÝ SKLA VE ŠKODOVKÁCH!!!) do zadní části, přičemž pátý dveře = víko kufru zůstaly stejný s hatchbackem to byl velice úspěšněj a povedenej typ. Dokonce prodloužení kastle díky lepší aerodynamice než měl hatchback nemělo vliv na výkonový charakteristiky auta, delší = pomalejší byla jen akcelerace naloženýho auta.

Spolu s Formanem se pak dostala do výroby i čistě užitková verze Pick-Up, ze který se pak na formana zpětně přeneslo silnější pružení a tlumení vzadu (úplně první = předsériový formany měly péra a tlumiče shodný s krátkým favoritem).

Oba typy, kombík i pick-up, pak byly po hooodně dlouhý době první hromadně vyráběný čistě užitkový verze ze Škodovky - poslední podobnej užitkovej typ do tý doby to bývala Octavia 1200 Super STW z poloviny 60. let...

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

No mě je zatím docela fajn :D

to přijde neboj :D

Ekkare kam ty na to hodiš ? normalne kronika ;)

No počítám s tím :D

Ekkare kam ty na to hodiš ? normalne kronika ;)

Hledej, najdeš to taky. U mne je to umocněný tím, že si tu dobu ještě dost dobře pamatuju, takže není problém dohledat k neúplným náznakům detaily. Navíc se dá říct, že se všema škodovkama počínaje Spartakem jsem se někdy v životě vozil a drtivou většinu jsem měl i možnost minimálně si zkusit řídit.

Ondrero, Čerti - fakt je, že líp už bylo...

no jo ,ja si to pamatovat nemužu :( ja když se narodil tak moje prvni auto už vesele dva roky brazdilo slnice :D ale musim řict že pokud to vezmu historicky tak snad nejstarši škodovka kterou jsem řidil byla felicie kabrio , pak mb, kilčo , šade , rapid , fanouš, felinka , fabule okta druha fabule a z novych mi chybi jen yetik :D

Já řídil nejstarší auto...Favorit z 93 :D

U mne to byla oktávka z bůhvíkolikátýho roku, ale už s elektromagnetickým vysouváním pastorku startéru, i když pořád ještě s řazením pod volantem. Hihihi, díky tomu, že mám i řidičák na C jsem byl v rodině jedinej, kdo s ní dokázal odjet - měla úplně v prdeli všecky synchrony a musela se celá špajzka řadit na 2 sešlápnutí "odshora dolů", což ani fotřík nezvládal bez řehtání zubů...

Tak to alespoň musela být zábava a taky umění.Dneska auto řídí kdejaká pipka :D

To mi připomíná řazení ve V3S. :)

a přesně todle jsem chtel napsat :D

To znám jen z obrázků :D

Asi 2x v životě jsem viděl hovnocuc :D

Jenom 2x?

No možná víckrát :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.