Přejít na obsah

Hospodský pokec

Marek

Doporučené příspěvky

No v tomhle roce se toho v Bolce moc radikálního nedělo. Sice se uvažovalo o výrobě fáčka ve verzi sedan, kupé a kabriolet, jenže tyhle variace se nedostaly do běžné produkce a třeba kabriolet se dělal doslova na koleně v kusové produkci v Metalexu.

Jediný co se do série dostalo a co se opravdu povedlo, byl kombík nazvaný Forman - na to, že celá úprava vlastně spočívala jen v přivaření kusu plechu na podlahu, v delších blatnících a střeše a ve vlepení dalších dvou malých oken (PRVNÍ VLEPOVANÝ SKLA VE ŠKODOVKÁCH!!!) do zadní části, přičemž pátý dveře = víko kufru zůstaly stejný s hatchbackem to byl velice úspěšněj a povedenej typ. Dokonce prodloužení kastle díky lepší aerodynamice než měl hatchback nemělo vliv na výkonový charakteristiky auta, delší = pomalejší byla jen akcelerace naloženýho auta.

Spolu s Formanem se pak dostala do výroby i čistě užitková verze Pick-Up, ze který se pak na formana zpětně přeneslo silnější pružení a tlumení vzadu (úplně první = předsériový formany měly péra a tlumiče shodný s krátkým favoritem).

Oba typy, kombík i pick-up, pak byly po hooodně dlouhý době první hromadně vyráběný čistě užitkový verze ze Škodovky - poslední podobnej užitkovej typ do tý doby to bývala Octavia 1200 Super STW z poloviny 60. let...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkare kam ty na to hodiš ? normalne kronika ;)

Hledej, najdeš to taky. U mne je to umocněný tím, že si tu dobu ještě dost dobře pamatuju, takže není problém dohledat k neúplným náznakům detaily. Navíc se dá říct, že se všema škodovkama počínaje Spartakem jsem se někdy v životě vozil a drtivou většinu jsem měl i možnost minimálně si zkusit řídit.

Ondrero, Čerti - fakt je, že líp už bylo...

Odkaz ke komentáři

no jo ,ja si to pamatovat nemužu :( ja když se narodil tak moje prvni auto už vesele dva roky brazdilo slnice :D ale musim řict že pokud to vezmu historicky tak snad nejstarši škodovka kterou jsem řidil byla felicie kabrio , pak mb, kilčo , šade , rapid , fanouš, felinka , fabule okta druha fabule a z novych mi chybi jen yetik :D

Odkaz ke komentáři

U mne to byla oktávka z bůhvíkolikátýho roku, ale už s elektromagnetickým vysouváním pastorku startéru, i když pořád ještě s řazením pod volantem. Hihihi, díky tomu, že mám i řidičák na C jsem byl v rodině jedinej, kdo s ní dokázal odjet - měla úplně v prdeli všecky synchrony a musela se celá špajzka řadit na 2 sešlápnutí "odshora dolů", což ani fotřík nezvládal bez řehtání zubů...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...