Publikováno Duben 19, 200916 r Hi! (Felicia 1,6 GLX, r.v. 1996) Za posledne dva dni mi 3x odisla poistka cislo 14, ktora ma na starosti brzdove svetla a vystrazne svetla (blikanie vsetkych smeroviek). Vzdy ked dam novu (15A) poistku... a chvilu beham... par krat zabrzdim... par krat vyskusam vystrazne svetla... tak nejaky cas to funguje a potom prestane... pricom zistim ze vypalilo poistku. Ked zatlacim nasledne po vypaleni positky tlacitlo vystraznych svetiel... tak neblikaju ani smerovky... ani ukazovatel na palubnej doske... a tiez nadalej blokuje pouzitie normalnych smeroviek (ako ked normalne funguju). Na poistkovej svorke som nameral pri pustenych vystraznych svetlach 12V a pri zatlaceni brzdy 13,7V (ak to niekomu nieco pomoze). Co sposobuje ten skrat, resp. vypalovanie poistiek? Vie niekto? Dik.
Duben 20, 200916 r chtelo by to zmerit proud ne napeti, misto pojistky pripoj merak s rozsahem 10 A a vic a zmacni brzdu a podivej kolik bere (mela by kolem 3-4 A) a potom smerovky tam to bere pri svitu jeste vic cca 7 A, pak se da soudit kde je problem. taky jsem se setkal s pojistkama co meli spatne napisy - misto 15 A mela tak 5 A.....ale snad nekupujes pojistky v makru....
Srpen 12, 200916 r nazdar, mozno si to uz casom vyriesil, ja som mal presne tento isty problem a zistil som, ze v mieste gumovej priechodky 5. dveri, kadial vedu kable zadnych svetiel, sa predrali kable a to sposobovalo skrat - konkretne cierny a cierno-cerveny. staci to zaspajkovat a zaizolovat a mas po probleme
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.