Přejít na obsah

Blnutie tempomatu vplyvom slnka

brankogranko

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Nechal som raz vlani v lete auto dlhšie na slnku a začal mi blbnúť tempomat. Nechce sa mu spustiť sa, nech ho stláčam koľko chcem. Dočasne som ho prestal používať. V zime som ho skúsil a chytil sa po cca dvojsekundovom pridržaní inicializačného tlačítka. Takto fungoval celú zimu. Usúdil som, že tam bude asi oslabený kontakt. Finta je ale v tom, že keď už sa mi tempomat spustiť podarí, pridávanie či uberanie rýchlosti funguje bez akejkoľvek chyby na normálny dotyk tlačítiek. Vonkajšie teploty sa ale už zase dvíhajú a milý tempomat sa už nechce spustiť ani po pridržaní tlačítka.

Vie niekto poradiť, čím by to mohlo byť? Uvažoval som, že by som tú páčku rozmontoval a skontroloval tie kontakty, ale neviem ako to rozobrať, a či to vôbec ide bez poškodenia.

V servise som s tým zatiaľ nebol, predpokladám, že mi naordinujú rovno výmenu páčky.

Ak niekto poradí, tak dík za pomoc.

REM: je to modelový rok 2004/05

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento problém jsem řešil tento víkend. Páčka tempomatu jde bez problému rozcvakat a vyndáš tištěný spoj s tlačítky celé mi to trvalo asi 30 minut. Po vyndání ven jsou vidět takové uhlíkové dráhy. Ty jsem vyčistil a opět vše složil a tempomat fachá zase jako nový. Pohledej a rozebrání té páčky je tady někde popsané, já to rozebral podle něho. Tady je odkaz: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...amp;hl=tempomat

Editováno: , autor: sidonus48
Odkaz ke komentáři

Tak som tenpomat podľa tých obrázkov rozmontoval, prečistil sprejom na čistenie kontaktov a keď som to odskúšal, tak to tak na 90% funguje. Treba trošíčku dlhšie pridržať horné tlačítko, aby sa tempomat chytil. Pridávanie a uberanie potom v pohode aj na normálny dotyk.

Len nechápem, prečo to v zime fungovalo aspoň občas a v lete takmer vôbec.

Ešte raz díki, za radu.

OK, admin môže zamknúť.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...