brankogranko Vloženo 20. Duben 2009 Sdílet Vloženo 20. Duben 2009 Zdravím. Nechal som raz vlani v lete auto dlhšie na slnku a začal mi blbnúť tempomat. Nechce sa mu spustiť sa, nech ho stláčam koľko chcem. Dočasne som ho prestal používať. V zime som ho skúsil a chytil sa po cca dvojsekundovom pridržaní inicializačného tlačítka. Takto fungoval celú zimu. Usúdil som, že tam bude asi oslabený kontakt. Finta je ale v tom, že keď už sa mi tempomat spustiť podarí, pridávanie či uberanie rýchlosti funguje bez akejkoľvek chyby na normálny dotyk tlačítiek. Vonkajšie teploty sa ale už zase dvíhajú a milý tempomat sa už nechce spustiť ani po pridržaní tlačítka. Vie niekto poradiť, čím by to mohlo byť? Uvažoval som, že by som tú páčku rozmontoval a skontroloval tie kontakty, ale neviem ako to rozobrať, a či to vôbec ide bez poškodenia. V servise som s tým zatiaľ nebol, predpokladám, že mi naordinujú rovno výmenu páčky. Ak niekto poradí, tak dík za pomoc. REM: je to modelový rok 2004/05 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sidonus48 Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 (editace) Tento problém jsem řešil tento víkend. Páčka tempomatu jde bez problému rozcvakat a vyndáš tištěný spoj s tlačítky celé mi to trvalo asi 30 minut. Po vyndání ven jsou vidět takové uhlíkové dráhy. Ty jsem vyčistil a opět vše složil a tempomat fachá zase jako nový. Pohledej a rozebrání té páčky je tady někde popsané, já to rozebral podle něho. Tady je odkaz: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...amp;hl=tempomat Editováno: 21. Duben 2009, autor: sidonus48 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brankogranko Vloženo 23. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Tak som tenpomat podľa tých obrázkov rozmontoval, prečistil sprejom na čistenie kontaktov a keď som to odskúšal, tak to tak na 90% funguje. Treba trošíčku dlhšie pridržať horné tlačítko, aby sa tempomat chytil. Pridávanie a uberanie potom v pohode aj na normálny dotyk. Len nechápem, prečo to v zime fungovalo aspoň občas a v lete takmer vôbec. Ešte raz díki, za radu. OK, admin môže zamknúť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.