Martina1 Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 (editace) Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli mohu mít na felicii xenonová světla.Děkuji za odpověď Editováno: 16. Květen 2009, autor: Martina1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Ano, ale je to prasárna a nelegální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 přesně tak, do feliciáckých světel xenonové výbojky nepatří (i když si je tam někteří dávají), ty světla na to nejsu stavěné ( přehřívají se, nesprávěně svítí, ...). Radši si kup nějaké lepší žárovky s plněné xenovým plynem, mám je a svítí pěkně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Zrovna dneska jsem jednu Feldo potka a měla xenony, ale prabola byla překopaná, byla tam čočka a stejne tak na 3-5 s mě to osvítilo, za to bych vraždil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fragster Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Jaké žárovky s xenonovým plynem máš přesně na mysli? hodil by jsi sem přímý odkaz prosim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Květen 2013 Sdílet Vloženo 23. Květen 2013 Reklamní trik, xenon v baňce vláknový žárovky nedává o nic lepší vlastnosti světla, než běžně používanej argon nebo dokonce (u těch nejlevnějších nehalogenovejch) dusík. Žárovky se totiž už dáááávno nedělají jako vakuové, ale jsou plněné inertním plynem pod sníženým tlakem proti okolnímu atmosférickému. Zamezuje se tím mechanické destrukci = implozi při narušení stěny. Vyšší svítivost žárovek s xenonovou náplní je udělaná vyšším nažhavením vlákna, který se díky plynu s lepší tepelnou vodivostí líp ochlazuje a nezničí se tak rychle odpařením materiálu. Namodralost světla se dociluje zabarvením materiálu baňky na modro. Opravdu bílé nebo namodralé světlo dá jedině elektrický výboj v ionizovaném plynu = xenonové výbojky (HID). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.