Přejít na obsah

Navýšení ceny oproti objednávce


Skeeve79

Doporučené příspěvky

Tak už jsem měl radost, že mně polský dealer poslal zprávu, že má auto na prodejně. Po naší tel. domluvě měl poslat fakturu. Místo toho poslal email, že od 23. týdne došlo ke zvýšení cen, tudíž musí navýšit cenu i mně. Tím mně už definitivně vytočil. Po všech peripetiích ještě tohle... Zítra to zkusím řešit přímo se Škodovkou, ale jak už znám z jiných jednání, jejich laxní přístup mně v ničem nepomůže. Takže asi fakt definitivně zruším objednávku a ať si s tím autem dělají,co chtějí. kol2 Ale ve smlouvě s dealerem jsem nenašil žádnou klauzuli (i když je v polštině), že by mohli jednostranně navýšit cenu :rtfm:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bladik: ehm ty znáš polský občanský / obchodní zákoník? Já teda ne a ani jsem se o něj nikdy nezajímal, mohou ho mít NAPROSTO JINAK VYTVOŘENÝ ;) můj názor.

Co je ve smlouvě je jedna věc, jaké mají zákony věc druhá..

Pokud si vzpomenu, zeptám se jednoho našeho profesora, co ovládá snad právo celé EU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zapomněl napsat, jak to dopadlo :doh

Nakonec jsem musel na navýšení ceny přistoupit, ověřoval jsem si to přímo i ve Škodovce. Teda nemusel jsem na to přistoupit, mohl jsem od smlouvy odstoupit... No co už, když jsem čekal přes 2 měsíce na auto. Naštěstí ušetřím něco na DPH (oproti původnímu plánu), protože šel ten zlotý dolů. Ale fakt jsem měl smůlu, "uteklo" mně to asi o týden, abych spadl do MR09. Osud, na špatné zprávy jsem zvyklý :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě pro cennovou politiku Škodovky jsem jí dal sbohem a koupil Sorento. Cena Sorenta s plnou výbavu byla podstatně nižší než poptávaná 1,8 Tsi combi LK a prodejce v Bavorsku dodržel vše do puntíku. Takže naprostá spokojenost. Jinak jsem s autem nadmíru spokojenej, protože jezdím nezi 8-9 litry nafty a to mám permanentní 4x4 a váhu 2,2 tuny. V posledních dnech oceňuju taky jeho vlastnosti na mokrých a zablácených silnicích. Takovou jistotu v mé staré OI 1,8T nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to není tajné tak napiš co je to za auto (výbava) a kolik stálo ať můžeme porovnávat.

Jinak mě němci cenu dodrželi a všechno včetně přihlášení klaplo tak až jsem se divil,

klidně bych si to zopakoval. Začátkem roku 2008 jsem nákupem v zahraničí ušetřil cca 150.000

oproti ofic. cenám u nás.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tajemství to určitě není :-) Škoda Octavia Elegance 1.8 TSI za 430 tisíc vč. české DPH. Oproti české eleganci mají něco navíc (multifunkční volant, přední parkovací senzory, 16" litá kola, zadní stěrač, ostřikovače světel) a něco míň (vyhřívané sedačky).

Edit rozdílnosti výbav.

Editováno: , autor: Skeeve79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...