Přejít na obsah

Chlazeni Fabia 2.0 85kW

Pitrsak

Doporučené příspěvky

Nazdarek, doufam ze mi poradite :-) Mam fabii 2,0 r.v.2001, mam dva problemy :-(

1. obcas se mi rozsviti kontrolka motoru a pak kdyz to dam na VAG-COM tak to pise : 16795 system sekundarniho vzduchu. Co s tim? Vetsinou se to rozsviti chvilku po startu :-(

2. Nastartuju, jedu, a kdyz je motor zahratej normalne tak po chvili se zacne prehrivat, prijde mi ze ani ventilator nesepne, dneska se mi rucicka dotkla skoro cervenyho pole uplne vpravo, tak sem to trochu prislapl a ochladilo se to, ale jen o trochu, nevite co s tim? Jestli to neni jen termostat nebo neco horsiho? Dikys a piste piste ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus 04-zákl. nastavení -skupina 077 a nech to ve volnoběhu doked nebude ve 4. poli "syst OK" (případně zkontrolovat hadice, čerpadlo sek. vzduch.,).

Za jízdy bych zapnul VAG-Scope abys tam měl teplotu chlad. kap. a u vidíš jestli ti spíná větrák, příp. otvírá termostat. ten bych zkontroloval jesště před prohřátím než vyjedeš, až budeš mít cca 60°C ve VAGu - sáhni na hadici k chladiči jestli není horká.

Editováno: , autor: NNNTomas
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Tak zase pisu :feve: dalsi problem s chlazenim... vsiml sem si ze mi neukazuje teplota motoru, tak sem to nejak nehonil radsi, protoze pred tim jsem docela spechal takze sem to dost vytacel, pak sem zastavil na benzine, natankoval nastartoval, ikdyz docela dost divne to starovalo, prijel do mesta, motor zacal mit velice zvlastni zvuk, tak sem zastavil, otevrel kapotu a co nevidel, bila kour od expanzni nadobky, voda skoro vsude, varilo to jako blazen, ani sahara se nesputila, takze sem vypnul motor, pockal az to prestane varit a sycet jako blazen, pak zas nastartoval, uz v pohode, teplota ukazovala uz, sice kousek pred cervenym ale ukazovala, ale sahara se opet nespustila, ujel sem asi 50 metru a rucicka teploty zas spadla na nulu :feve: pred tremi tydny mi vymenovali expnz. nadobku, protoze mi skoro pri kazdym studenym startu blikalo a piskalo chlazeni a v pohode, ted si jedu predjizdim a tohle to :help: termostat byl vymenenej asi pred rokem a ctvrt takze ten to asi nebude podle me, modlim se aby to nebylo tesneni pod hlavou nebo neco s tim spojeneho, to bych se asi nedoplatil :feve: a jeste zvlastni, ze mi ani netopilo auto kdyz mi prestala ukazovat teplota... poradte co by s tim mohlo bejt a pripadna oprava a na kolik by to cca vyslo pls. F1 sedan 2.0 MPi 2001 elegance typ motoru AZL

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...