octavia73 Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 Ahoj všichni nesetkal jste se s tím někdo?Sjíždí se mi zadní pneu ale jen letní.Když přehodím v zimě na zimní je to ok.Geometrie v pořádku.Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 kdyz po te gume prejedes rukou jsou tam takove jako by kousance nebo zuby ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia73 Vloženo 21. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 kdyz po te gume prejedes rukou jsou tam takove jako by kousance nebo zuby ? Ne je to uplně hladké,jezdil jsem celé léto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 máš rozhozenou geometrii. Nech si to srovnat někde, kde to opravdu uměj. Já takhle oddělal celou sadu Dunlop po 20 t. km. A že to nedělaj zimní bude nejspíš tím, že maj jinej rozměr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia73 Vloženo 21. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 máš rozhozenou geometrii. Nech si to srovnat někde, kde to opravdu uměj. Já takhle oddělal celou sadu Dunlop po 20 t. km. A že to nedělaj zimní bude nejspíš tím, že maj jinej rozměr. Já to dělal v origo škoda,jinde ani nevěděli že se dělá geometrie i vzadu.A kde ti to dělali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 no oni to kolikrát neumí pořádně ani v tom značkovým. Kde jsem to dělal já není podstatný, stejně tam nepojedeš, ale chce to ten zadek si hlídat. To tu byl kdysi jeden, kterýmu se to sjíždělo tak strašně, že probrousil gumu durch a někde v Rakousku na dálnici mu za jízdy bouchla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia73 Vloženo 21. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 no oni to kolikrát neumí pořádně ani v tom značkovým. Kde jsem to dělal já není podstatný, stejně tam nepojedeš, ale chce to ten zadek si hlídat. To tu byl kdysi jeden, kterýmu se to sjíždělo tak strašně, že probrousil gumu durch a někde v Rakousku na dálnici mu za jízdy bouchla. V pneuservisu mi řekli že to se mi nemůže stát aby mi to bouchlo.Tak aspoň napiš město kdes to dělal?Já bych se potom rozhodl,když bych měl jistotu že mi to spraví.Ted to ještě dojedu ale na příští sezonu budu kupovat nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 (editace) V pneuservisu mi řekli že to se mi nemůže stát aby mi to bouchlo.Tak aspoň napiš město kdes to dělal?Já bych se potom rozhodl,když bych měl jistotu že mi to spraví.Ted to ještě dojedu ale na příští sezonu budu kupovat nové. už jsem ti sice napsal SZ, ale ještě pro ty ostatní. Díky tomu, že zadní náprava je u OII zjevně náchylná k rozštelování, doporučuju se občas ohnout a podívat pod auto na vnitřní stranu gum. Zvenku není samozřejmě nic poznat a probrousit to až na kord není jistě nic vyjímečnýho. Takže ujištění servisu, že to nemůže bouchnout považuju za značně odvážný a nezodpovědný tvrzení. Editováno: 22. Duben 2009, autor: jirkaK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 No já jsem teď po zimě nasadil letní, a hučí to jak ďas, jak jsem je přezouval tak jsem si je neoznačil takže jsou teď proházené. Pravdou je, že jsem je nenechal převážit. Ale je možné že by ty gumy ze zadku na předku hučely kdyby byly špatně sjeté? Projeví se to špatné sjíždění gum i na rozměru 195? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 no prvotní signál špatný zadní geometrie může být hluk od gum a samozřejmě to bude dělat kravál, i když to přehodíš dopředu. Mám takovou zkušenost, že těch menších šířek, jako je 195 se to netýká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 No nechám převážit kola a možná i geometrii, přece jenom má už to auto dva roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 No nechám převážit kola a možná i geometrii, přece jenom má už to auto dva roky. Kde jsi měl který kolo zhruba poznáš podle sjetí. Pokud delší dobu neprohodíš předek se zadkem tak na zadních vznikne něco jako pilka. Jsou namáhány jenom jedním směrem, bržděním. To dělá to hučení. Přední (samozřejmě pokud se jedná o poháněnou nápravu) se sjíždějí díky akceleraci i deceleraci relativně rovnoměrně. Proto se doporučuje předek se zadkem zhruba po 6 tis. km prohodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 Jo, to s tím přehazováním vím a kola jsem přehazoval. Ale jak jsem psal, zapomněl jsem je popsat tak nevím, kde která byla předtím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilferda Vloženo 27. Duben 2009 Sdílet Vloženo 27. Duben 2009 Už se to tu řešilo,je to geo zadku Já měl novou,za 15000 km zadek vevnitř na hladko a na záruku prý nic lumpové. A stará s tím jezdí jak s vajčkama,takže předpokládám vada již z výroby. nechal jsem to ted nastavit v barumce,tak jsem zvědavej. kdysi tu sem davali kluci i papíry s naměřenýma hodnotama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 27. Duben 2009 Sdílet Vloženo 27. Duben 2009 jo, měl jsem tutéž zkušenost a jsem přesvědčen, že už to tak bylo z výroby. Šmejdi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia73 Vloženo 26. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2009 Ahoj po výměně pneu za nové se mi zadní pneu sjíždí uprostřed.Z každé strany tak 1.5cm mezera.Geometrie je v pořádku.Tlumiče taky.Nafoukáno na 2.0 podle návodu.Nevíte někdo co s tím?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hondar Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 Něco podobného jsem řešil, přední i zadní pneu se mi sjíždějí téměř stejně, nechal jsem udělat velkou geometrii a vše bylo OK. Zatím mi všechna auta s předním náhonem sjížděla více přední pneu. Tak nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.