Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Škoda auto prodává tyhle kola pro tyhle pneu:

15" rozměr 6J x 15", ET 38 pro pneu 195/65 R15

Kolo z lehké slitiny Elegant

15"- rozměr 6,5J x 15", ET 43 pro pneu 205/60 R15

Není co dodat. -_-

Dikk moc, teď jen zjistit co mám za liťáky ( zális ), protože z fabriky nejsou. Ale bude to změna k lepšímu ne?

2 mikl: Mam 1,6i a mam 16" jako jednu z moznych variant...

TUV s prekladem mi vsak ke kolum neprislo, rikal jsi ze je treba jen Typovy list? mmm :o

Chlape,jak jsi to mohl přehlédnout,dával jsem jsem několikrát odkaz na ty stánky(a Capo taky)MDCR.Tam to je hned v úvodu.Asi jsi taky oslovil nějakou firmu,která to fláká.To TÜV by vzhledem k tomu,že máš kola od Alcaru,neměl být problém.Seš z Prahy tak zkus zavolat a případně to máš kousek.

ALCAR BOHEMIA, s.r.o.: sídlo: Nupaky 233, 251 01 Říčany u Prahy

IČO: 25633074

DIČ: CZ25633074

Tel.: 281 094 100

Fax: 281 094 200

e-Mail: info@alcar.cz

Aještě mrkni sem,orig v němčině si můžeš stáhnout TÜV

http://www.alcar.cz/cgi-bin/evoweb.dll/whe...rm=web_start_11

V tom původním typovým listu máš chybu i v hlavičce.Máš uvedeno PCZTFP8S a OI má PCTZFP6S.Klid,vše se dá řešit. -_-

Ja ti diky. Ja to neprehledl, koukal jsem tam na to, ale vzal jsem si to proste po svem. Je to na dlouhe psani jak jsem to pochopil, i jsem si to lajdacky precetl. Nic nemeni na tom, ze to mi neposlali... Zadal jsem je o kompletni dokumentaci potrebnou k tomuto ukonu! O Alcaru vim, byl jsem tam osobne 3x nez jsem koupil kola...Diky Ti Toto se v pohode vyresi, nehledam v tom problem.

for davon:OK jak říkáš.Bude to v poho.

Dikk moc, teď jen zjistit co mám za liťáky ( zális ), protože z fabriky nejsou. Ale bude to změna k lepšímu ne?

Ten centimetr navíc bude logicky znamenat o něco vyšší hluk i spotřebu.

Zas by to mělo lépe držet v situacích jako rychlý průjzed zatáčkou nebo prudké brždění.

Musíš si vybrat, jaké máš priority B)

jeste sem se nikde nedocet jestli je mozne ziskat dodatecne typovy list. koupil sem dezent T od kamose, ale TL mi nedal :(

jeste sem se nikde nedocet jestli je mozne ziskat dodatecne typovy list. koupil sem dezent T od kamose, ale TL mi nedal :(

Zjisti kde je koupil a brnkni tam,zda ti ho pošlou.Dělal jsem to taky tak.

jeste sem se nikde nedocet jestli je mozne ziskat dodatecne typovy list. koupil sem dezent T od kamose, ale TL mi nedal  :(

Zjisti kde je koupil a brnkni tam,zda ti ho pošlou.Dělal jsem to taky tak.

uz sem mu volal, nejdriv se koukne jestli ho nekam nezalozil a pak se uvidi. jinak dik za radu jeste ze je tu alespon tahle moznost :)

Já bych měl k tématu ráfků a pneumatik ještě jeden dotaz, který se týká nosnosti pneumatik rozměru 205/50 17.V TP mám uveden index nosnosti u 15" a 16" pneumatik 91, 205/50 17 jsou buď s nosností 89 nebo zesílené 93.V typovém listu dle mého názoru není tento index uveden a z toho důvodu bych měl dodržet to, co je v TP.Jenom mi bylo řečeno, že źesílené pneumatiky jsou na jízdu tvrdší než běžné provedení.

Barum na svých webových stránkách uvádí pro OCTAVII I nosnost u pneu 205/50 17 89 a u pneu 215/45 17 dokonce 87.Také TUV certifikáty k diskům hovoří u rozměru 205/50 17 pro OCTAVII o indexu nosnosti 89.

Jaké provedení pneumatik tedy zvolit?

Já bych měl k tématu ráfků a pneumatik ještě jeden dotaz, který se týká nosnosti pneumatik rozměru 205/50 17.V TP mám uveden index nosnosti u 15" a 16" pneumatik 91, 205/50 17 jsou buď s nosností 89 nebo zesílené 93.V typovém listu dle mého názoru není tento index uveden a z toho důvodu bych měl dodržet to, co je v TP.Jenom mi bylo řečeno, že źesílené pneumatiky jsou na jízdu tvrdší než běžné provedení.

Barum na svých webových stránkách uvádí pro OCTAVII I nosnost u pneu 205/50 17 89 a u pneu 215/45 17 dokonce 87.Také TUV certifikáty k diskům hovoří u rozměru 205/50 17 pro OCTAVII o indexu nosnosti 89.

Jo na neco podobneho sem se taky ptal a moc odpovedi sem se nedockal. Pro jistotu sem sel cestou toho co uz v TP mam tzn 91.

Vzhledem k tomu,že TÜV je nedílnou částí TL,nebál bych se použít pneu s indexem v TÜV uvedeným.Ale pokud by se naskytla výhodná koupě pneu s vyšším indexem,klidně bych ji použil.Zesílené pneumatiky mají ještě označení "C" za rozměrem.Ty bych opravdu nepoužil a to i vzhledem k ceně,která je právě vzhledem ke konstrukci pláště vyšší než u srovnatelného rozměru stejné značky běžných indexů zatížení a to ať už 89,91 nebo 93.

Vzhledem k tomu,že TÜV je nedílnou částí TL,nebál bych se použít pneu s indexem v TÜV uvedeným.Ale pokud by se naskytla výhodná koupě pneu s vyšším indexem,klidně bych ji použil.Zesílené pneumatiky mají ještě označení "C" za rozměrem.Ty bych opravdu nepoužil a to i vzhledem k ceně,která je právě vzhledem ke konstrukci pláště vyšší než u srovnatelného rozměru stejné značky běžných indexů zatížení a to ať už 89,91 nebo 93.

Dovolil bych si tě trošku opravit, písmeno "C" za rozměrem značí pneu pro dodávková a lehká užitková vozidla (C=camion), zesílené pneu s vyšší nosností pro osobní vozy se značí symboly "XL" příp. "RF".

Toto mi dnes prislo mailem za odpoved na zadost o TUV v originale a CJ...

Nijak to uz nekomentuji, jen davam do placu!

Dobrý den,

podle našich informací však stačí pro zapsání ráfků do TP vozidla

certifikát, který Vám bude zaslán, jiné podklady nejsou zapotřebí a ani k

dispozici, jelikož originál TUV má k dispozici pouze výrobce ráfku. Nemějte

tudíž obavy, pro zápis opravdu stačí zaslaný podklad.

Děkuji

Přeji hezký den................. <_<

Ten centimetr navíc bude logicky znamenat o něco vyšší hluk i spotřebu.

Zas by to mělo lépe držet v situacích jako rychlý průjzed zatáčkou nebo prudké brždění.

Musíš si vybrat, jaké máš priority B)

No to mě něják nevadí, hudbu rád hlasitou, spotřeba bude minimální. Mě spíš šlo o to jestli nebude nějákej problém s tím zálisem, aby to pak nedrhlo o něco, ale ten cm je tak malej rozdíl že by to nemělo bejt, takže do toho asi půjdu. Jen tak mimochodem, nevíte jaký jsou rychlostní indexy na rychlosti tak přes 210km/hod?

no tak to já mám 1,8 20V a 16" v techničáku napsaný nemám :( ... mám rok 97

for FRANK: máš naprostou pravdu,chtěl jsem jenom poukázat na to,že vyšší koef.zatížení neznamená automaticky zesílené pneu a napdl mně zrovna špatný příklad.

for davon:to je ale slovíčkaření,orig.je myšleno v němčině,byť kopie dokumentu.Jako příklad zde problém,který řeší mirossek ohledně indexu zatížení.V TÜV jsou uvedeny další údaje,které v TL nejsou vypsány.

Vykašli se na ně a stáhni si TÜV ze stránek Alcarua jeď tam s tím.

for Hensel: Tak to zírám.A nemáš náhodou auto dovezený z venku?

Upraveno od mikl

Už to tady mám dojem bylo psaný, že straší oktávky neměli napsaný v techničáku 16" ale jen 15".

tak to je síla ,prostě mi to nechtěj zapsat ,ikdyž jsem vzal ten zákon na papíře sebou .Prej si musej vyžádat povolení u škody .Už jsem fakt hotovej ,úředníci zasraný

tak to je síla ,prostě mi to nechtěj zapsat ,ikdyž jsem vzal ten zákon na papíře sebou .Prej si musej vyžádat povolení u škody .Už jsem fakt hotovej  ,úředníci zasraný

Tak to je fakt síla.Tak pozorně čtěte.Protože už jsem se vytočil na max,zavolal jsem na Ministerstvo dopravy a dozvěděl se následující.

Všechny STK jako soukromé subjekty mohou tyto kontrloy dělat,ale NEMUSÍ a není žádný nástroj je k tomu donutit.Jediná možnost je vybrat STK,která bude ochotna kontrolu technikem typu K provést.

Pokud nebude chtít zápis provést úředník již na základě kompletně vyplněného TL včetně příloh je možno se obrátit přímo na MDČR odbor schvalování vozidel pro provoz a žádat nápravu.

Při rozhovoru s úředníkem jsem se ještě dozvěděl,že se těmito problémy,zejména zpočátku po zavedení této instrukce již setkal.

Telefon na spojovatelku MD-972 211 111

Upraveno od mikl

Já si ještě vzpomínám na návštěvu dopravního inspektorátu před několika lety, když jsem chtěl do TP dopsat 15" disky na Peugeota 405.Měl jsem doklad s razítkem kde stálo, že na vozidlo s VIN XXXXXXXXXX atd je možno použít 15" disky s pneu 195/55 15 samozřejmě s razítkem Peugeot Praha.Jediná otázka policisty zněla: ,,Kolik jste za ten papít dal?".

Zhruba před rokem jsem se ptal na jednom STK, kde kontrolují i nákladní vozidla a jezdí tam hodně zákazníků, zda mají technika K a dělají zmíněnou kontrolu disků.Bylo mi řečeno, že to žádný zákazník zatím nepožadoval.Tehdy jsem si myslel, že budu asi jediný, kdo to řeší.

Nj když jsem asi před 4 lety, chtěl zapsat 14" na favorita tak jsem psal na škodovku a tam mi bylo řečeno, že 14" na favorita z 92 nebyli schválený škodovkou, že až na favority z 93 a že mam smůlu. Ono stačí jestli náhodou škodovka dodatečně nějaký kola na Oktávky neschválila. Jako třeba na Rapidy, kde byli schválený i nějaký další kola a pneumatiky, které nebyli v TP, ale tam to bylo trošičku jiný.

KOCOURKOV ZASRANEJ... STRASNEJ STAT! :angry:

KOCOURKOV ZASRANEJ... STRASNEJ STAT! :angry:

Jo jo pravda, furt EU EU, jsme členem EU. Ale německý TUV se u nás neuznává a mělo by platit pro celou EU, tak kde pak jsme???.....????

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.