Feldar Vloženo 15. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2009 Mám felinku 1,3 kW benzín/LPG. Na LPG jede perfektně, ale na benzín se dusí a nejede nic moc. Za příčinu vidím buď svíčky nebo katalyzátor, protože závada začala přesně po tom co jsem vyměnil svíčky a rozpadlo se mi těsnění na výfuku před katalyzátorem a samozřejmě se napadalo do katalyzátoru. Samozřejmě jsem je z katalyzátoru vyklepal..., ale zkrátka současný stav je že na plyn jede výborně a na benzín se zlrátka dusí, kucká jakoby například auto jelo na tři válce (ale pozor jede na všechny válce). Poradíte někdo jak zjistit skutečnou příčinu a popřípadě jak opravit katalyzátor (nebo ho zkrátka vykuchat no) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noneac Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Mám felinku 1,3 kW benzín/LPG. Na LPG jede perfektně, ale na benzín se dusí a nejede nic moc. Za příčinu vidím buď svíčky nebo katalyzátor, protože závada začala přesně po tom co jsem vyměnil svíčky a rozpadlo se mi těsnění na výfuku před katalyzátorem a samozřejmě se napadalo do katalyzátoru. Samozřejmě jsem je z katalyzátoru vyklepal..., ale zkrátka současný stav je že na plyn jede výborně a na benzín se zlrátka dusí, kucká jakoby například auto jelo na tři válce (ale pozor jede na všechny válce). Poradíte někdo jak zjistit skutečnou příčinu a popřípadě jak opravit katalyzátor (nebo ho zkrátka vykuchat no) No já nejsem žádný mechanik, ale příčinou může být i jak se říká falešný vzduch pokud není výfuková soustava těsná. Zároveň ale mohla nastat úplně jiná nezávislá porucha. Zkoušel jsi diagnostiku? Já mám stejný problém, a dva ze čtyř vstřikovačů jsou v háji. Možných příčin je ale víc, včetně lambdasondy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Feldar Vloženo 25. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Dobrá, poraďte mi tedy někdo jestli (pokud by to byl katalyzátor v háji) se dá nějak vylágrovat a pokud ano tak jak. Už s felinkou nemám žádné velké úmysli, zkrátka ji příležitostně dojezdit (tedy nechtěl bych už invetsovat) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šobáň Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 (editace) Dobrá, poraďte mi tedy někdo jestli (pokud by to byl katalyzátor v háji) se dá nějak vylágrovat a pokud ano tak jak. Už s felinkou nemám žádné velké úmysli, zkrátka ji příležitostně dojezdit (tedy nechtěl bych už invetsovat) Katalizátor skontroluješ lehce odšroubuješ a koukneš do něho přes světlo a musí být přes něj vidět tak jako přes sítko. (Aspoň přes můj je vidět v pohode kontroloval jsem ho - něco mi pořád rachotilo ve výfuku - byl to prostřední díl a těsnění u katalizátoru.) Teď mě ještě napadlo nebudeš mít vodu v nádrži jak jezdíš hlavně na plyn ? Editováno: 13. Prosinec 2009, autor: Šobáň Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.