Přejít na obsah

Megan


TomasB

Doporučené příspěvky

Řekl jsem si, že by nebylo od věci robce koupit taky nějaké přibližovadlo. Nechci do toho dávat moc peněz jednak z důvodu, že by najela tak do 15tis/rok a jednak že počítám s tím, že to sem tam může drobet pokřtít( nemyslím, že zásadně, ale o oděrky asi nouze nebude). Mělo by to být něco s malými náklady a relativně spolehlivé, a aby pokles ceny nebyl nijak velký. Problém je, že jsem třeba koukal po nějakým nebouraným golfu IV z DE, případně polo a pod., ale to brblá, že je hnusné a nelíbí se jí to. Mám pocit, že se jí nelíbí snad nic. Chtěl jsem kombíka, protože chtěla velkej kufr, aby se tam vešel kočárek pro dalšího potomka(no, tady si nejsem jistej, jestli ještě nějakýho vůbec chci), ale "rakev"(rozuměj kombajn) nechce. Zato se jí líbilo Toledo za necelých 200. No to jsem si ťukal na čelo. Jednak Seat a jednak tolik do toho rozhodně nedám. Nejdřív jsem narazil na Rovera 620SDI(pohodlné, levné, údajně spolehlivé, nízká spotřeba, vzhledné), vypadal moc dobře a cena byla víc než lákavá, ale jak jsem si od něj půjčil klíče, tak jsem rychle vzal kramle, na druhý pohled byl totálně v hajzlu, ačkoliv mně bazarník ujišťoval jak je super :smich: . Jo, super pohled jak bude padat ze skály, až ho tam nový majitel vzteky pošle. Bouraný snad ze všech světových stran :smich: .

V pátek jsem ale narazil v Jičíně na velmi dobře vypadajícího Megana za cenu, kterou bych do toho vrazil. Prošmejdil jsem ho a shledal, že je v původním stavu, podle všeho opravdu poctivě servisovaný, se serviskou, kupou vyměněných věcí. Km asi taky budou v pořádku 108tis. Byl dovezený v r.99 z DE s lehkým ťukancem na prdelku, asi 20cm vyklepanýho plechu v kufru, jinak netknuto. Po těch 7 letech od opravy žádná koroze v místě opravy a ani na jiných místech. K tomu sada zimáků s disky. Je to r.v. 96. Je ve vínové metalíze a opravdu lak vypadá skoro jako novej, přičemž evidentně není po laku. Jede naprosto v pohodě bez jakýchkoliv známek nedostatků(tedy až na to, že to není 1,9TDI :D ). Řízení naprosto přesné, žádné pazvuky, drncání, brzdy ostré. Prostě šlape jak víno. Docela jsem na to čučel jak vrána. Francouze nemám rád, ale u tak starýho auto už je skoro jedno co to je. B) No a navíc se to robce líbí, což je teda unikum :angry: Akorát cena se mi zdá poněkud nadnesená. Už jsem taky řekl, že si cenu představuju nižší, tak jsem zvědav, jak se na to bude dívat majitel. Ale bylo mi řečeno, že nebude chtít, protože auto tam je 3 dny. Jo, a podle stavu výfuku, který se leskne jak psí kulky bych to typoval, že vzimě asi nevyjel. Kdyby jo, tak by na něm nejspíš byly skvrny, ale on se leske jak psí kulky. :o Ale třeba se pletu a vyleštili ho do detailu :smich: .

Co vy na to? Vím, z DE bych nebouranýho r.v. 98 dostal možná o 10tKč míň nebo za stejný prachy, ale zase by s tím byla prcačka a lítání a to se mi moc nechce, když je navíc výsledek nejistý podle foto z netu a přeci jenom už je to docela starý. Zas by ale měl asi víc najeto a musel bych třeba dělat rozvody atd. Kdybych vybíral pro sebe, tak by šlo o mnohem mladší a za vyšší pořizovačku, to by se mi vyplatilo, ale tady moc asi ne.

Takže, jak se vám to zdá?

Ještě musím ocenit, že to je snad první bazar, kde jsem se setkal s tím, že opravdu napíšou a řeknou, když ví o problému u danýho auta. A nebyl pro ně problém, když jsem se rejpal v autě 2 hod. po zavíračce. Na to jsem taky čuměl jak puk, protže jinak jsou všeci bazarníci pěkný kurvy.

Už jsem i vybral love, ale ještě čekám a promejšlím.

Ale jestli mně ta moje bude srát jak dneska, tak se na ni vyprdnu :angry::smich: Mně dneska tak vytočila, že jsem vzteky prohlásil, že vycucnu účet a půjdu si koupit funglovku octu a může si třeba trhnout nohou. :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá tedy velice slušně!!!Asi bylo o auto dobře postaráno!!Co je to za autobazar že jsou tam tak obětaví??

Mnoho štěstí při kupu!!!

to kdyžtak řeknu až bude po koupi nebo pokud ho nakonec nevemu, či mi ho někdo případně vyfoukne :D

Stojí to za ty prachy? Za tyhle prachy bych totiž mohl koupit r.v.98. Moc velkej rozdíl v ceně 96 a 98 totiž není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nevypadá špatně, další věc je, že tyhle vozy s konkétně těmito motory byly vždy v poho, jen ta spotřeba by mohla být kapku nižší, ale to nemá cenu řešit, pokud to auto najede do 1OTis. km ročně. Tyto auta se vozí dodnes a co znám lidi jež je vlastní, tak si nestěžují. Ale je pravda, že ti lidé většinou najedou málo km.

Pokud se líbí i ženě, pak to kup. Budeš mít aspoň na chvíli pokoj, minimálně do doby, než se na tom něco poprvé posere, to ti potom bude vyčítat, že jsi koupil krám :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, paráda, tak jsem volal do bazaru, že pro něj odpoledne příjedu a on už je prodanej. Včera ho někdo koupil. Tak to jsem asi prokaučoval.

njn Tome, kdo pozde chodi... mas se rozhodovat rychleji a nebo kdyz vahas, tak si ho tam mel zarezervovat na den...

nicmene drzim palecky, at natrefite se svatou na neco jeste lepsiho ;) jo a pozdravuj mi ji a aj terku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sakrys to je pech :) mel sem uplne stejny ale bily, delali dve verze 1,6, ja mel 55kw, dal sem tam KNko a naprosta bomba...jelo to, bralo to 5-7 l !!!, akorat po case zacly odchazet veci, co odejdou na vsech meganech... civka Sagem, pumpa, spojka, vejfuk... ale vsechno se da za slusny prachy sehnat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tak chodím po bazarech a vidím ty mrdky co se prodávaj, tak jsem to fakt prokaučoval a asi mi nezbyde než pro to dojet do DE. Protože to bych mohl hledat i rok než bych našel něco podobného.

Našel jsem toto:

http://www.mobile.de/SID0f239hmKsFY1Hdd.0X...11111205261813&

Ale je to z Pardubic skoro 900km :D Ale cenově 93.000,- + 5.000,- přihlášení + tuším 2-3.000,- dovozové značky + do 5.000,- PHM = 106.000,-

V ČR prodejní cena stejného ročníku v rozmezí cca 100-140 tKč, ale stav většinou nic moc až mizerný. No a tohle je po německým STK, nebouraný, servisovaný se serviskou.

Katka: vyřídil jsem a mám také pozdravovat. -_- Jinak já počítal, že bych ho mohl vycukat k nějaký slevě, ale na to to auto bylo opravdu v moc dobrým stavu a s velmi dobrým vzhledem. Mimo mně a kupce byli ještě další tři zájemci, kteří také utřeli... V úterý šlo do bazaru a v neděli bylo prodáno.

Zbyněk: manželce se jako jedno z mála líbí :huh: + relativně nízká pořizovačka auta ve slušným stavu,... cenově už to nemá moc kam padat :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...