Přejít na obsah

Třetí brzdové světlo.

MirekV

Doporučené příspěvky

Mám problém - přestalo mi svítit třetí brzdové světlo (na pátých dveřích), dvouvlákna fungují normálně. Vypadá to na poškození spoje (uklepáním, vypadnutím ze svorky nebo něco podobného ... při brzdení do přívodního vodiče nejde žádné napětí, všech 5 ks žárovek je OK). Najde se někdo, kdo již ví a našel, kde je vlastně tohle třetí brzdové světlo připojeno ke spínači? Nebo bude lepší nechat to být a natáhnout nové= dráty odvázané přes diody zprava i zleva ke středové, třetí, brzdovce?

Díky předem za info ... nechce se mi sejmout střešní tapecírung, pokud tedy máte lepší řešení, prosím, sem s ním.

Poslední info - přípojným bodem by snad měla být svorkovnice 16b, pin 2 poblíž levého zadního světla, ale je to bez záruky, vyčetl jsem to pouze ze schematu s popisem. Auto stojí venku a zatím nemám čas se k němu rozběhnout a najít to. svorkovnice je na mostu v kladné větvi obou brzdovek (58/W1 tuším.)

post-43105-1264420081_thumb.jpg

Editováno: , autor: MirekV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za podnět, ale pod průchodkou i ve dveřích je vše OK, alespoň se zdá - na "napíchnutí" hrotem měřáku u střechy a proměření proti přívodu u světla nad zadním sklem je ok, oba vodiče. Jestli je to ale uklepáno na straně pod střechou, se mi nepodařilo zjistit. Možná by mi pomohlo vědět, kde je a co se tím myslí "poblíž" levého zadního světla, což je uvedeno ve škodovácké dokumentaci. Alespoň by se dalo proměřit, jestli vodič pod střechou není přerušen. Tedy, začínám být skeptický ke schematu, protože nemohu žádnou svorkovnici nikde běžným postupem najít - trhat tapecírung za každou cenu se mi nechce, přeci jen už jsem s mou "Filckou" něco prožil a holka mne ještě nikde nenechala - takovéto závady ale mohou být pěkně nepříjemné ... spoléhat se na to, že výstražné brzdové světlo, které signalizuje ob jedno auto dozadu, že se něco děje, nefunguje.... :-(

M.

Odkaz ke komentáři

Přkládám 2 schémata,tam najdeš tu hledanou svorkovnici :palec2: ..myslím že stačí vyhodit pouze ten koberec a dostaneš se na ni,pak to zkus proměřit po průchodku a uvidíš

Díky, tak tomuhle říkám pořádná nápověda - teď už jsem klidný, že bych to nenašel. Hned, jakmile to půjde, jdu na to - pokud měření dopadne blbě, protáhnu nový drát a bude (tentokrát radši LASPO v siliconu, má být údajně odolnější ... ).

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...