Přejít na obsah

Strojárna cvut ?


ntb

Doporučené příspěvky

Všechny tu zdravím,

Letos budu končit střední (cti Gympl), tak se rozmýšlím kam dál. A jednou z možností, mnou asi zatím nejvíce preferovaných, je strojárna - dopravní a automobilová technika. Koncem února se pojedu podívat do Prahy na den otevřených dveří. Rád bych však také slyšel názory těch, co třeba tuto školu studují nebo se v automobilovém průmyslu pohybují.

Abych tak řekl, tak je to volba "srdcem", okolo aut se motám prakticky od mala. O to víc mám obavy, jakou má automobilový průmysl prespektivu do budoucna. Na různé elektromobily atd. mám totiž spíš konzervativní pohled. Rozumím, že otázka ropných zásob by se měla řešit, ale auto pro mě zkrátka znamená zvuk spalovacího motoru, ať už bude spalovat benzin, naftu, plyn nebo třeba někdy v budoucnu vodík. Rozhodně bych se tedy rád držel tohoto klasického konceptu spalováního motor, rozuměj ho co nejvíce zdokonalit pro potřeby alternativních paliv.

Kromě FS ještě zvažuji biomedicínu v Kladně, taky pod CVUT, což je obor který rozhodně budoucnost má, ale přecejen vě mě cosi hryže, proč nezkusit ty auta. Nu, je to dilema :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hele auta chce dělat hodně lidí. Velká konkurence.

I když kamarád to studoval a během studia měli i přednášky přímo ve škodovce a dostal se tam a pracuje ve vývoji.

A připrav se na to, že pro tebe jako gympláka to bude těžké, strojařina, a kreslení.

Já bych spíše volil spíše tu biomedicínu nebude tam tolik studentů a individuálnější přístup, což je vždycky lepší při zk. Co nám ukazovali tak docela zajímavé. Ale bude to asi těžké. Ale v podstatě je to jedno, co si napíšeš do přihlášky. První roky jsou společné. Pak jsou oborové přednášky, kde ti budou prezentovat ty svoje obory a ty se rozhodneš.

Když se ti obor nebude líbit není problém přejít na jiný. Jde to.

Jinak doporučuji forum: www.strojar.com zde se můžeš zeptat, a třeba ti odpoví někdo kdo to přímo studuje. Já jsem TŽP. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...