Publikováno Březen 13, 201015 r Zdravim vsechny, jak jsem pochopil z diskuzi na foru, u Octavie II FL uz neni komfortka a jeji funkce prejima podvolantovka. Rad bych vedel, jestli BSG nebo BCM znamena totez - tedy podvolantovou ridici jednotku - a jestli jeji typ zalezi na typu motoru. To je od kazdeho typu vybavy jeste X typu jednotek podle motorizace?? Predem se omlouvam za blbou otazku, ale v autorizovanem servisu mi nejsou schopni odpovedet.........
Březen 13, 201015 r máš v tom trošku guláš. BCM je centrální řídící jednotka, je nad pedálama bokem, BSG je to samé, akorát v BCM je funkce komfortky. Podvolantová RJ má nastarosti jen páčky, volant a spínačku ani jedna z těchto jednotek nezáleží na typu motoru, jen na stupni výbavy
Březen 13, 201015 r Autor Skvely, tohle je presne, co jsem potreboval vedet. Cili pokud budu chtit multifunkcni volant, budu menit podvolantovku, pokud budu chtit mlhovky s dennim svicenim a corner funkci, budu menit BCM. Pricemz si klidne muzu sehnat BCM z benzinu RSa a nacpat ji do 1,9 tdi. Chapu to dobre?
Březen 13, 201015 r v základu to chápeš dobře, jen ty jednotky jsou ještě rozdělené podle Modelového Roku auta a jeho výbavy, to znamená, že třeba BCM z auta, kde byly zadní el. okna nedáš do auta, kde jsou kličky..... rozhodně bych to nechal na někom, aby sis pak nekoupil věc na utírání prachu, co nepoužiješ
Březen 13, 201015 r Pokiaľ máš Faceliftovú OII, tak je možné, že BCM stačí iba správne nakódovať (ak to teda niekde zistíš). Ale ak máš predfacelift, tak tam máš komfortku + BSG a teda to nenahradíš. Teda ak by si veľmi chcel, tak by tomohlo ísť, ale musíš prekáblovať kabeláž od komfortky, lebo tá je na opačnej strane. No a potom ešte budeš musieť vymeniť kopec iných RJ vrátane prístrojového štítu, RJ motora a podobne. A samozrejme správnemu nakódovaniu sa nevyhneš.
Březen 14, 201015 r Autor Potiz je prave, kde to zjistit. V autorizovanem servisu to nevedi (ani jake funkce umi ktery typ BCM, ani jak nove funkce dodatecne nakodovat), z Etky to vycist nejde...... Zadne dily ani kupovat nemuzu, protoze sice vim, jakou BCM tam mam, ale nevim, co se s ni da delat. Budu muset asi par let pockat, az bude nekdo umet facelifty.
Březen 14, 201015 r Facelift není nic těžkého, jakou máš výbavu? a jeké označení BCM jednotky? (poslední trojčíslí a písmeno) uvidíme, co umí...
Březen 15, 201015 r Autor Tak dle VIN bych tam měl mít 1KO 937 085 nebo 1KO 937 085 D, ta s tím D se jim v Etce zobrazovala jako alternativní, takže spíš to bude ta první bez písmene. Výbavově je to úplně holý Classic s Climaticem.
Březen 15, 201015 r nezaručeně budeš potřebovat 086 A, D nebo F, až s emi tu něco objeví, tak na to juknu pořádně, co které auto má
Prosinec 16, 201014 r Ak mam 1,4 TSI MR 2009 a chcem dat RS naraznik, potrebujem kvoli LED svetlam aj BCM z RS FL, alebo sa to da nakodovat do tej, co uz mam? A co TOTO? Upraveno Prosinec 16, 201014 r od Cjoctavian
Listopad 7, 201212 r Ahoj kluci, náhodou jsem narazil na tohle téma a tak se zeptám asi blbě... Chci corner v mé OII 2005 a zjistil jsem že je třeba vyměnit právě zmiňovanou BSG... Chci se zeptat, co vše má BSG na starosti - co vše umí 30b oproti 23b který teď mám v autě. Krom toho že umí corner umí i něco dalšího? Zkoušel jsem si nechat nastavit spoustu věcí, co jsem se doslechl že někomu fungují a to: - denní svícení v mlhovkach, parkování Amerika, zpátečku na obě světla, coming/leaving home, zamknutí při rozjezdu ( tohle šlo nastavit a funguje ) - panické brždění, zvukový signál při odemčení/zamčení auta (mám z výroby hlídání náklonu a vnitřního prostoru - tak to prá má fungovat), automatické zavření oken po zamčení, corner, při brždění svícení i mlhovek ( tohle mi nešlo nastavit a nefunguje ) Krom tohoto výčtu je ještě něco dalšího co se dá nastavit? Mám Octavii II combi 2005 - elegance (climatronic, mlhovky, výhřev sedaček, columbus, MAXIdot bude do týdne, atd...) PS: ještě mě teď napadá když to píšu, jestliže mám denní svícení v mlhovkách a udělal bych corner... bude to fungovat jak? Bude fungovat denní a po zapnutí potkávaček se zapne fce corner jdou tyhle 2 fce vůbec spolu dohromady? Upraveno Listopad 7, 201212 r od Stringo
Březen 12, 201411 r Nechci zakládat nový téma, tak se zkusím poptat tady. Budu teď mít v ruce budíky z G5 a jde mi o to zjisti jak je rozsvítit na stole (žádné další funkce nepotřebuju, čistě jen podsvícení), co jsem tak pochopil, tak k tomu potřebuju i BSG. Stačí mi jakákoli (krom rozlišení roku výroby), nebo je nutné sehnat pro konkrétní budíky správnou jednotku? Nevíte někdo jak to pozapojovat (zejména piny)? Díky za každou radu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.