Přejít na obsah

BCM-BSG


Avry

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, jak jsem pochopil z diskuzi na foru, u Octavie II FL uz neni komfortka a jeji funkce prejima podvolantovka. Rad bych vedel, jestli BSG nebo BCM znamena totez - tedy podvolantovou ridici jednotku - a jestli jeji typ zalezi na typu motoru. To je od kazdeho typu vybavy jeste X typu jednotek podle motorizace??

Predem se omlouvam za blbou otazku, ale v autorizovanem servisu mi nejsou schopni odpovedet.........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš v tom trošku guláš. BCM je centrální řídící jednotka, je nad pedálama bokem, BSG je to samé, akorát v BCM je funkce komfortky.

Podvolantová RJ má nastarosti jen páčky, volant a spínačku

ani jedna z těchto jednotek nezáleží na typu motoru, jen na stupni výbavy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvely, tohle je presne, co jsem potreboval vedet. Cili pokud budu chtit multifunkcni volant, budu menit podvolantovku, pokud budu chtit mlhovky s dennim svicenim a corner funkci, budu menit BCM. Pricemz si klidne muzu sehnat BCM z benzinu RSa a nacpat ji do 1,9 tdi. Chapu to dobre?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v základu to chápeš dobře, jen ty jednotky jsou ještě rozdělené podle Modelového Roku auta a jeho výbavy, to znamená, že třeba BCM z auta, kde byly zadní el. okna nedáš do auta, kde jsou kličky.....

rozhodně bych to nechal na někom, aby sis pak nekoupil věc na utírání prachu, co nepoužiješ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokiaľ máš Faceliftovú OII, tak je možné, že BCM stačí iba správne nakódovať (ak to teda niekde zistíš). Ale ak máš predfacelift, tak tam máš komfortku + BSG a teda to nenahradíš. Teda ak by si veľmi chcel, tak by tomohlo ísť, ale musíš prekáblovať kabeláž od komfortky, lebo tá je na opačnej strane. No a potom ešte budeš musieť vymeniť kopec iných RJ vrátane prístrojového štítu, RJ motora a podobne. A samozrejme správnemu nakódovaniu sa nevyhneš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potiz je prave, kde to zjistit. V autorizovanem servisu to nevedi (ani jake funkce umi ktery typ BCM, ani jak nove funkce dodatecne nakodovat), z Etky to vycist nejde...... Zadne dily ani kupovat nemuzu, protoze sice vim, jakou BCM tam mam, ale nevim, co se s ni da delat. Budu muset asi par let pockat, az bude nekdo umet facelifty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahoj kluci, náhodou jsem narazil na tohle téma a tak se zeptám asi blbě...

Chci corner v mé OII 2005 a zjistil jsem že je třeba vyměnit právě zmiňovanou BSG...

Chci se zeptat, co vše má BSG na starosti - co vše umí 30b oproti 23b který teď mám v autě.

Krom toho že umí corner umí i něco dalšího?

Zkoušel jsem si nechat nastavit spoustu věcí, co jsem se doslechl že někomu fungují a to:

- denní svícení v mlhovkach, parkování Amerika, zpátečku na obě světla, coming/leaving home, zamknutí při rozjezdu ( tohle šlo nastavit a funguje )

- panické brždění, zvukový signál při odemčení/zamčení auta (mám z výroby hlídání náklonu a vnitřního prostoru - tak to prá má fungovat), automatické zavření oken po zamčení, corner, při brždění svícení i mlhovek ( tohle mi nešlo nastavit a nefunguje )

Krom tohoto výčtu je ještě něco dalšího co se dá nastavit? Mám Octavii II combi 2005 - elegance (climatronic, mlhovky, výhřev sedaček, columbus, MAXIdot bude do týdne, atd...)

PS: ještě mě teď napadá když to píšu, jestliže mám denní svícení v mlhovkách a udělal bych corner... bude to fungovat jak? Bude fungovat denní a po zapnutí potkávaček se zapne fce corner :kol-32: jdou tyhle 2 fce vůbec spolu dohromady?

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nechci zakládat nový téma, tak se zkusím poptat tady.

 

Budu teď mít v ruce budíky z G5 a jde mi o to zjisti jak je rozsvítit na stole (žádné další funkce nepotřebuju, čistě jen podsvícení), co jsem tak pochopil, tak k tomu potřebuju i BSG. Stačí mi jakákoli (krom rozlišení roku výroby), nebo je nutné sehnat pro konkrétní budíky správnou jednotku?

 

Nevíte někdo jak to pozapojovat (zejména piny)?

 

Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...