Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 (editace) Zdravím, mám octavii II r.v. 2006, 1,9 TDI PD 77kw a jde mi ztuha řízení. Vyzkoušel jsem spousty jiných octavek a je to značný rozdíl. Profíci ze škodovky mě řekly, že na diagnostice nic není a nastavovat to nelze a řešit to nebudou... Když byla ještě v záruce, tak to byly samé výmluvy a teď se jen usmívají a řeší kraviny a prý je to v pořádku. Bohužel je to jen jejich názor. Každý kdo s tím autem jel, tak to potvrdil. Nemá s tím někdo prosím zkušenost? Lze to nějak nastavit ?Jsem docela zoufalý. Koly to není, je to stejné s 15" i 17"....Děkuji S. Editováno: 31. Březen 2010, autor: Jaris Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Nastavit to u Octy I nejde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Nastavit to u Octy I nejde... Já mám OCTAVII II. A opravdu je ten posilovač slabý, tak nevím co stím..... :-(( Ale dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 (editace) Tak u OII to jde máš na výběr 5 posilovacích účinků. Editováno: 31. Březen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 (editace) Tak u OII to jde máš na výběr 5 posilovacích účinků. Omlouvám se, ale jak to myslíš. To se dává do výbav či obsahů různé druhy posilovačů? A kde to seženu. Navíc nemůže to být v něčem jiném, nerad bych vlítnul hned do té nejdražší součástky....Ve škodovce mi tvrdí, že to nejde přenastavit. Mám 1,9 TDI PD 77/105 kupována jako Ambiente. Editováno: 31. Březen 2010, autor: Jaris Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Nic měnit nemusíš jen se vagem dá změnit síla posilovacího účinku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 (editace) Nic měnit nemusíš jen se vagem dá změnit síla posilovacího účinku. [/q Fakt se omlouvám, jsem začátečník a postupně to auto předělávám a učím se. vysvětli mi to blíže (vago atd). jsem z čech, nevíš na koho bych se mohl obrátit? Editováno: 31. Březen 2010, autor: Jaris Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Ve strakonicích člen ferda25. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Ve strakonicích člen ferda25. Děkuji moc, za pomoc, snad to zvládnu..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Táák to je jiná, tam to jde přes VAG jak už psali jiní. Nasravzje se to přes "počítač" /diagnostiku/, i servis by to zvládl, kdyby chtěl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Nic na tom není pokud ti po nastartování nesvítí kontrolka servořízení (červený volant) tak je to jen o tom to nastavit vagem za pět minut máš vyřízíno a můžeš frčet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Nic na tom není pokud ti po nastartování nesvítí kontrolka servořízení (červený volant) tak je to jen o tom to nastavit vagem za pět minut máš vyřízíno a můžeš frčet. Díkec fakt jste borci kluci, snad to výjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Tak u OII to jde máš na výběr 5 posilovacích účinků. a kde to najdu ve vagu? vyzkousel bych vsech tech 5 nastaveni, a pak bych si nechal to co se mi bude nejvic libit...skus napsat adresu ve vagu a nastaveni pro vsechny varianty at se s tim zbytecne nebabru...budu ti vdecnej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 a kde to najdu ve vagu? vyzkousel bych vsech tech 5 nastaveni, a pak bych si nechal to co se mi bude nejvic libit...skus napsat adresu ve vagu a nastaveni pro vsechny varianty at se s tim zbytecne nebabru...budu ti vdecnej I Já, alespoň budu přesně vědět jak v budoucnu...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Adresa 44-posilovač řízení - O7 přispůsobení - kanál 01 - 0 je nejmenší účinek ,1 trošku silnější ,2 je stědní, 3 svíc silnější, 4 nejsilnější pro tělěsně postižené. Ale už se to dá zkoušet jak moc to posiluje při změnách hodnot od 0 do 4. to co si vybereš tak dáš uložit potvrdíš změnu kódování a pak dáš číst zkoukneš jestli se to uložilo a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaris Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Adresa 44-posilovač řízení - O7 přispůsobení - kanál 01 - 0 je nejmenší účinek ,1 trošku silnější ,2 je stědní, 3 svíc silnější, 4 nejsilnější pro tělěsně postižené. Ale už se to dá zkoušet jak moc to posiluje při změnách hodnot od 0 do 4. to co si vybereš tak dáš uložit potvrdíš změnu kódování a pak dáš číst zkoukneš jestli se to uložilo a hotovo. Jen pro jistotu, jde to tedy i na OII? Veškodovce mi tvrdily něco ve stylu, že to lze upravovat pouze u fabie a že OII má elektricky posilovač na pevno nastavený..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Neboj na každý OII to jde nejde to pouze na OI asi jste se v servisu špatně domlouvali a nepochopili se navzájem nebo tam jsou úplný tataři co nic neuměj. Teď jsem byl v autě a opisoval postup a zkoušel to.Věř tomu je to tak jak píšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 ake nastavenie povazujete vy za optimalne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 (editace) To záleží na tom jak jezdíš a taky kde a na tom co ti vyhovuje menší účinek jízda po dálnici a větší účinek spíš městský provoz.(záleží na tom jaký máš svaly,pak ti to může bejt jedno) :smich: Jinak asi zlatej střed. Editováno: 1. Duben 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 Chlapci, DAKUJEM Presne tieto informacie som hladal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 (editace) U poslední generace serva je již vše jinak...lze sice provést tuto adaptaci, ale každé auto má svojí charakteristiku a ta se tam musí dohrát. Nelze vzít servo z jednoho a přendat do druhého aniž by se tohle nepřehrálo. Teda lze, ale pak se lidi diví, že jim auto táhne ke straně, či volant se chová jinak než by měl. Příklad: 1K0 909 144 M EPS_ZFLS Kl. 195 320 Charakteristiku udává(Superb krátký, sportovní podvozek, přední náhon): Příklad: 2UC = sportovní provedení G53 = tlumení přední L10 = okruh pérování 10 tj. charakteristika 194 Tj. pokud chce opravdu změnu, která se projeví na řízení jedině zkoušet po přestavbě podvozku různé charakteristiky...z GTI nebo RS aut. Kl. 195 - je ta charakteristika...nové servo bude psát chybu než ji tam dohrajete. Editováno: 24. Prosinec 2012, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 Acek, tak ja som to dnes skusal upravit, no nepovolilo mi v aplikacii ziadnu upravu. Akokeby to bolo zamknute. Mate s tym niekto skusenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanislavdavid Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 (editace) Zdravím, neporadil by mi někdo - mám octavia 2 rok výroby 2008, posilovač tam je 3. generace. Tj. u něj nejde postup na změnu tuhosti 0 - 5 jak bylo napsáno výše. Auto je po nehodě a po ní mám pocit, že jde ztěžka točit volantem. Po ní bylo vyměněno rameno, těhlice, konzole ramene, poloosa. Ale určitě to jde lépe jak např. s vypnutým klíčkem. Diagnostika žádnou chybu nehlásí. Netušíte, čím by to mohlo být? díky za radu Editováno: 19. Červenec 2021, autor: stanislavdavid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.