FeliciaLX Vloženo 13. Duben 2010 Sdílet Vloženo 13. Duben 2010 Ahoj lidi. Potřebuji opravdu pravdivou informaci o tom, jak už konečně zamezit prokluzování spojky. Před třema měsícema jsem koupil feldu a při rozjezdech vždy začala spojka pískat. Takže jsem celý auto vykuchal - jak je mým zvykem - rovnou teda přetěsnil vše co šlo na motoru a stejně tak jsem vyměnil i kompletní spojku (lamelu, přítlačák a ložisko), po namontování a opětovným usazení spojka začala prokluzovat. Na začátku jen mírně. Takto jsem s tím jezdil dva měsíce. Mám 1.3MPI rok 2000. Bohužel tedy auto žralo nehorázně na dálnici a řvalo jako lev díky převodovce s převodovým poměrem 4,2. TAkže pětku jsem tam dával normálně ve měsně při padesátce. Rozhodl jsem se koupit novou převodovku z dieselu. Tak se stalo,převodovku tam musíte našroubovat bez příruby, která je právě na dieselech a na 1,6. No hned jsem kouknul na tu spojku s tím, že jsem si myslel, že bude zaolejované od nějakého simeringu, který bude propouštět olej buď od převodovky nebo od motoru. Bohužel - lamela i vše kolem naprosto suché. Pro jistotu jsem vše odmastil ale po namontování to bylo ještě horší, než u té staré převodovky. Prostě od té doby to klouže pořád. Takže jezdím rychle tak, jako bych tam měl tu starou pomalou převodovku, protože 50% přenosu síly tvoří prokluz. Kompletní spojka byla nová od LUK. Prokluzovala už mírně při staré původní převodovce. U převodovky z dieselu je ale problém, že prokluzuje pořád. Známý mi říkal, že bude vadnej přítlačák. Nadruhou stranu mi říkal, že bych měl koupit novej přítlačák, ale tentokráte z diesela, protože ten byl silnější a nároveň byl dělanej na převodovku z dieselu. No ale mám obavu, aby vůbec sedl na setrvák u 1.3, aby diesel neměl jinde díry na setrváku. Takže otázka je - koupit novej přítlačák z dieselu, nebo je to třeba i opotřebovaným setrvákem a lamela se nedomyká. Dík moc - upřednostňuju řešení, u kterých nebudu muset zkoušet každou teorii desetkrát, protože rozebírat motor s převodovkou od sebe je fakt moc dobrá práce - vždy na jeden den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 16. Duben 2010 Sdílet Vloženo 16. Duben 2010 Ak chces lepsi pritlacak, tak kup 1,6-tkovy. Sedi presne ako 1,3 verzia. Zotrvak vymen v pripade ze tvoj je zodraty, spaleny a popraskany od staleho presmykovania. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.