Přejít na obsah

Prokluz nové spojky po výměně převodovky


FeliciaLX

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi. Potřebuji opravdu pravdivou informaci o tom, jak už konečně zamezit prokluzování spojky. Před třema měsícema jsem koupil feldu a při rozjezdech vždy začala spojka pískat. Takže jsem celý auto vykuchal - jak je mým zvykem - rovnou teda přetěsnil vše co šlo na motoru a stejně tak jsem vyměnil i kompletní spojku (lamelu, přítlačák a ložisko), po namontování a opětovným usazení spojka začala prokluzovat. Na začátku jen mírně. Takto jsem s tím jezdil dva měsíce. Mám 1.3MPI rok 2000. Bohužel tedy auto žralo nehorázně na dálnici a řvalo jako lev díky převodovce s převodovým poměrem 4,2. TAkže pětku jsem tam dával normálně ve měsně při padesátce. Rozhodl jsem se koupit novou převodovku z dieselu. Tak se stalo,převodovku tam musíte našroubovat bez příruby, která je právě na dieselech a na 1,6.

No hned jsem kouknul na tu spojku s tím, že jsem si myslel, že bude zaolejované od nějakého simeringu, který bude propouštět olej buď od převodovky nebo od motoru. Bohužel - lamela i vše kolem naprosto suché. Pro jistotu jsem vše odmastil ale po namontování to bylo ještě horší, než u té staré převodovky. Prostě od té doby to klouže pořád. Takže jezdím rychle tak, jako bych tam měl tu starou pomalou převodovku, protože 50% přenosu síly tvoří prokluz. Kompletní spojka byla nová od LUK. Prokluzovala už mírně při staré původní převodovce. U převodovky z dieselu je ale problém, že prokluzuje pořád. Známý mi říkal, že bude vadnej přítlačák. Nadruhou stranu mi říkal, že bych měl koupit novej přítlačák, ale tentokráte z diesela, protože ten byl silnější a nároveň byl dělanej na převodovku z dieselu. No ale mám obavu, aby vůbec sedl na setrvák u 1.3, aby diesel neměl jinde díry na setrváku. Takže otázka je - koupit novej přítlačák z dieselu, nebo je to třeba i opotřebovaným setrvákem a lamela se nedomyká. Dík moc - upřednostňuju řešení, u kterých nebudu muset zkoušet každou teorii desetkrát, protože rozebírat motor s převodovkou od sebe je fakt moc dobrá práce - vždy na jeden den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...