Přejít na obsah

biopalivo


Standis

Doporučené příspěvky

Pokud se bude jezdit s neupraveným vozem na čistý E85 tak to určitě nějaký následky přinese ale pokud se to namíchá 1:1 tak by to nemuselo nic províst akorát bude asi trochu větší spotřeba.Vše ukáže až delší doba při používání tohoto paliva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nějaký vliv na auto to má? pokud jak říkáš to lidi míchají s benzínem??

Tohle jsem našel,je to z roku 2007 :"Toto jaro je Renault připraven spustit výrobu Méganu poháněného motorem 1.6 16V 110k schopným spalovat bioethanol E85. Pohonná jednotka je odvozena z existujícího motoru a upravena pro spalování benzinu i bioetanolu E85. Hlavní rozdíly jsou v palivovém systému, upraveno musí být vstřikování, válce, ventily a ventilová sedla, tak aby odolávaly korozně působící směsi etanolu a benzinu E85". A tady z roku 2008 :"Dosud je technologie flexifuel použita v modelech Focus a C-MAX, v roce 2008 bude rozšířena o nové Mondeo, Galaxy a S-MAX. Vozy flexifuel mohou spalovat E85 (85 % bioethanolu, 15 % benzínu), samotný benzin nebo jakoukoli směs těchto látek. K provozu na E85 je zapotřebí použít ventilová sedla z tvrzeného materiálu (bioethanol je korozivnější) a upravit zapalování, které se automaticky přizpůsobí aktuálnímu poměru bioethanolu a benzinu v nádrži.Není zapotřebí druhá palivová nádrž a řídící jednotka motoru se automaticky přizpůsobí".Takže podle toho soudím,že v neupraveném motoru by to nadělalo paseku.Škodovka vyrábí Octavii MultiFuel 1.6 75 kW a dodávají ji do Švédska a snad se dá koupit i u nás ( http://www.skoda-auto.cz/CZE/Documents/Fleety/Fleet_04_09.pdf ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...