Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chtěl bych se zeptat těch co maj v Yetim autorádio s GPS navigací (Columbus, Amundsen apod.) zda se pro GPS instaluje na Yetiho nějaká druhá venkovní anténa a nebo je anténa instalovaná někde uvnitř vozu ? Pokud se jedná o druhý případ (vnitřní anténu), jak je to s rychlostí zachycení satelitů a s přesností navigování (zda se např. navigace neopožďuje za skutečnou polohou vozu) ?

Vloženo (editace)

Nahoře na střeše je kromě klasického "drátu" od rádia ještě taková "ploutev", to je GPS anténa. Nalezení satelitů je poměrně svižné a přesnost velká. Ta ploutvička je hezky vidět na tomto obrázku Skoda_Yeti_Heck.JPG

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Vloženo

Díky za odpověď. Znamená to tedy, že když se do mého Yeťáka bude u prodejce instalovat rádio Pioneer s navigací až dodatečně po dodání ze Škodovky, tak mám s "ploutvičkou" pro GPS na střeše smůlu ? Rádio už je koupené a čeká se jen na dodání vozu. Je určené přímo pro 2DIN pozici vozů Škoda, SEAT, VW. Ta anténa by se tam musela natáhnout dodatečně nebo je tam příprava ? Je to dodatečně možné a kolik by to asi stálo ?

Jinak abych vysvětlil proč se tam nedalo origo rádio Škoda s navigací - měl jsem limit na služební auto a každá ušetřená položka se hodila. Autorádio jsem měl schváleno řešit separátně, takže se ve výsledné faktuře od leasingovky neobjevilo a limit jsem mohl dodržet.

Vloženo

Najjednoduchie riesenie pre teba podla mna bude kupit si GPS antenu a dat si ju dakam pod palubovku... len nebudes mat nikdy taky signal ako s original, resp hocijakou externou antenou. V praxi to znamena dlhy nabeh navigacie (urcenie polohy). Alebo si kupis externu, ale to budes musiet tam dotiahnut kable, montovat to atd... a to by som ja na novom aute osobne nerobil:) ... ale ako preco nie. A ten pioneer nemal v baleni antenu? je tam konektor na GPS anténu?

Vloženo

Ano konektor pro anténu tam je i nějaká GPS anténa (zakončená takovým čtvercem - něco jako ty kódy co hlídaj zboží v krámech, ale větší) ... jen jsem myslel, že by venkovní byla lepší, kdyby nebyl problém, aby to tam prodejce-servis namontovali.

Vloženo

No hej... to je presne ono... to je interna antena... najlepsie nalepit to co najviac do k ohnu na palubke zospodu... nebude to ziadna slava ale malo by to byt lepsie ako klasicke navigacie na prisavku... vyskusas... uvidis... ked tak budes riesit externu... ale s tym je robota... aby to aj dako vyzeralo:).... jasne... mozes vytiahnut kabel skrz okienko a drzat ju pocas jazdy von oknom;)

Vloženo

Tak uvidíme, zkusím se potom ještě domluvit s prodejcem jak to nějak optimálně vyřešit. Nerad bych tam měl totiž navigaci, která mi bude tvrdit, že se blíží kruhový objezd a já už po něm budu dávno nějakou chvíli kroužit ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...