Publikováno Červen 1, 201015 r panove mam takovy zahadny problem se spotrebou. Takze asi pred 3mesici se mi zdalo ze moje octavie (2.0 85KW, r.v. 2000) papka moc benzinu spotreba tenkrat byla okolo 9-9.5-10l tak sem sel na diagnostiku a zjistilo se ze je spatne cidlo teploty chladici kapaliny (jezdil jsem furt na sitic), no cidlo se vymenilo problem ustal spotreba 6.5-8.5l podle jizdy. No a ted nastal problem opet spotreba je okolo 9-10l diagnostika nic neukazuje a co je nejzajimavejsi tak ze po odpojeni baterky jezdi auto za 7-8l a po cca 100km se spotreba sama zvysuje az na hranici tech 10l. Najeto mam 115000 100% mam servisku. Lambda ani vaha vzduchu menena nebyla ale diagnostika neukazuje zadne problemy jen sporadickou na lambde ale to uz se videl u vice aut a nic to neznamenalo. Zkuste poradit co s tim predem diky spozdravem Roman
Červen 1, 201015 r panove mam takovy zahadny problem se spotrebou. Takze asi pred 3mesici se mi zdalo ze moje octavie (2.0 85KW, r.v. 2000) papka moc benzinu spotreba tenkrat byla okolo 9-9.5-10l tak sem sel na diagnostiku a zjistilo se ze je spatne cidlo teploty chladici kapaliny (jezdil jsem furt na sitic), no cidlo se vymenilo problem ustal spotreba 6.5-8.5l podle jizdy. No a ted nastal problem opet spotreba je okolo 9-10l diagnostika nic neukazuje a co je nejzajimavejsi tak ze po odpojeni baterky jezdi auto za 7-8l a po cca 100km se spotreba sama zvysuje az na hranici tech 10l. Najeto mam 115000 100% mam servisku. Lambda ani vaha vzduchu menena nebyla ale diagnostika neukazuje zadne problemy jen sporadickou na lambde ale to uz se videl u vice aut a nic to neznamenalo. Zkuste poradit co s tim predem diky spozdravem Roman Když odpojíš baterku, tak se vymažou režimy z paměti ŘJ a po cca 100Km jízdy se je ŘJ zase "naučí". Viděl bych to na problém nějakého snímače-lambda, váha vzduchu. Během toho učení posílají ŘJ nesmysly a ta se režimy naučí špatně.
Červen 2, 201015 r Autor jeste jednu vec mito zacalo a to kdyz mam zarazene a pustim plyn tak auto si parkrat jakkdyby poskoci. Ne ze by nejak skakalo ale jakkdyby se kousne a pusti kousne a pusti. Udela to 4x a uz jede normalne. S tou RJ to bude asi pravda. Myslite ze i sporadicka chyba muze delat problem? Upraveno Červen 2, 201015 r od Rmmn
Červen 2, 201015 r ze to po odpojeni ide dole to znamena ze sa ti resetuju adaptacne hodnoty a postupne sa upravuju jazdou ale k horsiemu,lebo zrejme ozaj nejake cidlo alebo nieco ti nefunguje...Elektronika to postupne prehodnocuje a upravuje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.