x15 Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Prosím o radu. OII 1,9 TDI, cca 7 let stará. Po otočení klíčku v zapalování do první polohy se normálně rozsvítí kontrolky, po chvíli některé zhasnou. Až dotud vše v pořádku. Po otočení do další polohy se místo startování ozve z palubky cvakání s frekvencí několikrát za sekundu. Se stejnou frekvencí zhasínají a zase svítí kontrolky na palubce které svítily před otočení do druhé polohy. Startér ani nehlesne...... Napadlo mně, že při pokusu nastartovat dojde k poklesu napětí pod minimální úroveň a "vyresetování", pak zase k pokusu spustit startér ...... Nechal jsem baterii dobít a beze změny. Nějaké nápady? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Je ta baterie v pořádku?Není v háji? Takhle se to chová při nedostatečným napětí.Pořípadě zkontroluj kabely od baterie ke startéru.Zkus nastartovat přes kabely jestly to půjde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x15 Vloženo 27. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Baterii podezřívám, ale musela by to být "náhlá smrt", nikdy s ní nebyl problém. Na druhou stranu je baterka původní a má tedy nejlepší léta za sebou. Zkusím nastartovat přes kabely. Jak se dá jednoduše ověřit stav baterie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Dej ji nabít a stav se někde kde prodávaj a servisujou baterie a udělají zátěžový test a změří kapacitu ale nejprv ji po nabití změř multimetrem kolik má vůbec voltů. Měl jem baterii Původní 5let pak se taky odporoučela už neměla kapacitu. dal jem novou a pohoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 Len pre zaujimavost sa chcem opytat, ci treba preventivne po 5 rokoch vymenit bateriu ? Kolko rokov asi vydrzi origo baterka ? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 (editace) Jezdi dokud nezkolabuje pak kup novou.5 let to bude brzo po ní tak si uchystej kačky na novou aby tě to nezaskočilo. Editováno: 28. Červenec 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 29. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2010 toto iste robilo aj mne ked mi zo dna na den odisla baterka...skus pripojit startovacie kable k inej a uvidis...pokial nastartujes mas istotu ze je to baterka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.