Jump to content

Přední stěrače OI - problémy, nejdou vypnout, atd.

Octavius84

Recommended Posts

já měl tendle problém na zahraničním voze a bylo to né přímo v motorku ale v kontaktu kdy motorek ví že jsou stěrače zrovna dole,tak tendle kontakt byl vydřený a motor nevěděl kdy zastavit,,motorek nebylo nutné rozebírat jen něco u něj nebo tak,už si to přesně nepamatuju,ale myslím že určitě bude třeba rozkopat plasty pod př.oknem a kouknout,,,,,,,ovšem všechno může být jinak,tedy u octavie zkušenost nemám...

tak uz to mam.Odmontuj cele ramena steracu,vytahni ten plastovy kryt a dostanes se k motorku.Vse to drzi na 3 sroubcich.odpoj svorku s kabelama a cele to vytahni ven i s tim mechanismem.je to trochu hlavolam,ale jde to.Odsekni nyty na krytu prevodky a ten kryt oddelej.Jsou tam 3 medene kontakty ktere prihni a ocisti je.Ten kryt sem prisrouboval vrutama do tech der co tam byly navic.Je to sice prasecina,ale delal sem to na kolene,takze nic jineho nezbyvalo.Takze hodne zdaru a pak dej echo jak to frci.Pavel.

Prosím o pomoc. Blbnou mi stěrače. Po zapnutí stěračů stěrače stále stírají a nejdou vypnout. Po čase se vypnou, ale třeba uprostřed okna. Po nějaké době jízdy je všechno OK. Je nějaká chyba v cyklovači, nebo přepínací páčce? Díky

Prosím o pomoc. Blbnou mi stěrače. Po zapnutí stěračů stěrače stále stírají a nejdou vypnout. Po čase se vypnou, ale třeba uprostřed okna. Po nějaké době jízdy je všechno OK. Je nějaká chyba v cyklovači, nebo přepínací páčce? Díky

novy motor stoji nekoli tisic ja uz to nekolikrat opravoval.Dela to el brzda v motoru!!Musi se motor odnejtovat opravit brzdu a znova zavrit.Jeste to pred rozeboranim motoru chce prekontrolovat rele steracu jestli neni vypalene,u starsich typu dost casta zavada.

• 2 weeks later...
Odmontuj cele ramena steracu,vytahni ten plastovy kryt a dostanes se k motorku.

Popisujes to velice jednoduse - vytahnout ten plastovy kryt. Ale nam na O1 proste vytahnout nejde, drzi tam. Neni treba ho nekde odsroubovat? Pripadne jak spravne tahat abych ho vytahnul? :D Diky

Popisujes to velice jednoduse - vytahnout ten plastovy kryt. Ale nam na O1 proste vytahnout nejde, drzi tam. Neni treba ho nekde odsroubovat? Pripadne jak spravne tahat abych ho vytahnul? :D Diky

Šroubovat netřeba, sundat tu těsnící lištu, co je před plastem, vypáčit přední část plastu nahoru (drží v podstatě jen hrana toho plastu o plechový lem na kterém byla ta těsnící lišta) a pak vysunout zadní část z pod okna (opět směrem nahoru-kolmo k oknu, je tam jenom nacvaklý).

Teda doufám, že jsem to takhle dělal...už je to nějaký pátek :D;)

Popisujes to velice jednoduse - vytahnout ten plastovy kryt. Ale nam na O1 proste vytahnout nejde, drzi tam. Neni treba ho nekde odsroubovat? Pripadne jak spravne tahat abych ho vytahnul?  :D  Diky

Šroubovat netřeba, sundat tu těsnící lištu, co je před plastem, vypáčit přední část plastu nahoru (drží v podstatě jen hrana toho plastu o plechový lem na kterém byla ta těsnící lišta) a pak vysunout zadní část z pod okna (opět směrem nahoru-kolmo k oknu, je tam jenom nacvaklý).

Teda doufám, že jsem to takhle dělal...už je to nějaký pátek :D;)

Diky za odpoved, zkusime to :palec2:

• 1 month later...

Ahoj, potřeboval bych poradit. Na fóru jsem to hledal, ale takovýhle specifický problém tu nikdo neměl. Když zapnu stěrače na první polohu (cyklovač), vše funguje a dá se to ještě regulovat tou malou páčkou. Dále poloha o jednu nahoru - stěrače stírají normální rychlostí, no problémo, perfektně funguje. Kámen úrazu však je, že když přepnu na tu třetí (nejrychlejší) polohu úplně nahoře - stěrače se zastaví. Zkoušel jsem s tou páčkou různak hejbat a výsledek je pořád stejný. Všechny polohy pracují kdykoli přesně tak jak mají, jen ta nejrychlejší nefunguje. Nevíte čím by to mohlo být?

:( Nic jiného nikoho nenapadá? :(

Jo, ze stěračema může nastat pěkná prekérka - já ti jedu jedu a najednou se mi pustily stěrače úplně sami. Naštěstí jsem měl plnou nádobku na odstřikovače , tak jsem umýval a umýval čelní sklo, než jsem našel pojistku .

Problémy jsem měl hlavně při vysokých teplotách minulého léta - zvláštní. <_<

Vyměnil jsem páčku a uvidíme - musí to projít zatěžkávacím testem . Vypadá to, že teploty jdou nahoru, tak snad to bude v poho -).

:D