Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

fuj, to je ale hnusné to y v nadpisu...moc se omlouvam... rad bych to nak opravil..nwm jak

Ahoj, dnes (už včera) se tu prohnala velká bouřka, a pak když sem se prochazel a koukal na zahradu... tak sem se taky podíval na auto a všechno fpoho ...na první pohled (okna, svštlomety,..) až na dolíky ve střeše a na kapotě, pak ještě rozbitá přížka na klimatizaci. 

Máte někdo zkušenosti s poškozením vozidla krupobitím? Nevíte jak by to vzala pojištovna?

dekuji

ještě přidám pár fotek..až je nafotim 

post-10010-054812000 1281917543_thumb.jppost-10010-053233000 1281917566_thumb.jp

Editováno: , autor: IIIRazor
Vloženo

Třeba KOOPERATIVA to má kryté už při sjednání povinného ručení - auto je pojištěné proti poškození živelnou pohromou a krupobití je jedna z vyjmenovaných událostí, na které se to pojištění vztahuje (mám ho, tak to vím na 100%). Jak a jestli to mají v povinném další pojišťovny netuším, ale určitě to některé v povinném nemají, ale zahrnují to až jako součást pojistky havarijní. Doporučuju vytáhnout svou pojistnou smlouvu, celou dobře pročíst včetně podmínek, za kterých pojišťovna kryje škody a pak kontaktovat zákaznickou linku - nebo se podívat na její web. Abys nešel nahlásit pojistnou událost a nebyl překvapený, že se Ti na přepážce vysmějou "...pane, co to po nás chcete...?"...

Vloženo

Minimálně to auto vyfoť, nejlepší by bylo polít ho vodou s rozmíchanou kontrastní barvou, která jde dobře umýt - na světlé podklady se hodí inkoust, na tmavé třeba mlíko, počkat chvíli, aby kontrastní kapalina stekla do všech prohlubní v laku a pak fotit. Zbytky "kontrastu" spláchneš kýblem a nic není vidět. To víš, pojišťovny mají teď hlavu v pejru s tím, co se vycmrdlo na Ústecku a Liberecku - takže nějaký "kroupový lišej" na autí je moc nerozhodí... Hlavně se s nimi domluv, kolik chtějí fotek a jestli Ti to proplatí, i když to po nafocení dáš opravit ještě před tím, než auto uvidí jejich likvidátor nebo jestli třeba budou chtít vyjádření lakovny/servisu o předpokládané ceně opravy atd. Kdybys měl čekat, může se to táhnout klidně další měsíc.

Vloženo (editace)

Takže svojou troškou do mlyna: Mám Direct, škodu som hlásil dnes ráno elektronicky - na stránkach. Krátko po obede volala likvidátorka s číslom poistnej udalosti, že si mám dojsť na obhladku škôd. No problem - zmluvného partnera majú na neďalekej STK - mám to tak 400 metrov od domu. Po tom, čo to technik spíše a pošle do poisťovne sa k tomu nejako vyjadria. Som zvedavý ako - spoluúčasť mám 10k. A hlavne som zvedavý, čo to bude stáť...

Ešte niesom rozhodnutý, či pôjdem na Jarov, alebo Karosář.cz..

EDIT: na STK majú termín až o týždeň.

Editováno: , autor: Pištáčik
Vloženo

Já mám českou p. 

volal jsem tam a řekli mi že ted vyřizujou důležitější případy, že to může počkat...

tak uvidim... 

dík moc za zkušenosti a rady :)

Prosímtě a s kým jsi mluvil?

Vloženo

Prosímtě a s kým jsi mluvil?

no, volal jsem na číslo, kam se maj hlásit ty škody...

..maj toho tam moc... prej mám na to 4 roky to nahlásit, s autem musim zajet nekam knim do servisu > bylo to ve zpravach že tam sou strasný fronty..

tak asi počkám , až se to nak uklidní

Vloženo (editace)

co jsem zjistil tak.. 

kdo má českou poji.  tak tyto škody kryje z havarijního (čili spoluúčast)

kdo má kooperativu tak tam to jde z povinýho. (jak říkal Ekkar_z_Bastlírny)

kdyžtak me opravte

post-10010-043257400 1282069226_thumb.jppost-10010-078458100 1282070131_thumb.jp

Nejvíc mě zajíma, jak to bude řešit pojištovna, oprava?(vytukání dolíků) nebo výměna dílů (střechu a boky asi nevyměněj) a nebo že by totálka??? :)

Editováno: , autor: IIIRazor
  • o 2 týdny později...
Vloženo

máte už někdo prohlídku u smluvního servisu zasebou?? Já tam zatím chystam..(pujdu asi do Auto-Stylu Stodůlky)

Zajímalo by mě hlavně, jak to servis opravuje, .. (výměna dílů, a ty co nejdou vyměnit (střecha,boky) tak řežou a taky měněj?, nebo tu vytahování, vyťukání důlků, a nebo totálka (ne že bych ji vyžadoval, ale byl bych docela štastnej :D )

dík moc za vaše zkušenosti a postřehy ;)

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Tak to mám zasebou, auto jsem se dnes převzal.. vypadá jako nový ;) .. foto jsem ještě nedělal, mám tu jen foto faktury... mám 5% spoluúčast, takže jsem zaplatil cca 5000.-kč..  celková částka byla vyčíslena na 106 000.-kč docela páka..nerad bych to platil celý :D

oprava trvala .. cca 2-3 tejdny

post-10010-062983800 1288802385_thumb.jp

post-10010-004781100 1288802392_thumb.jp

post-10010-066587700 1288802404_thumb.jp

post-10010-015832900 1288802409_thumb.jp

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Včera som si bol v Hoškoviciach po auto. Odkaz na karosar.cz sa tu už objavil, tak len krátka informácia k výsledku opravy.

Oprava spočívala vo výmene kapoty (neoplatilo sa kôli počtu ďolíkov rovnať), vyrovnanie zvyšných poškodených dielov, nastriekanie a nalakovanie novej kapoty, pravého blatníka a rámu pravých dverí (krupobitie poškodilo lak). Všetko perfektne vyrovnané, nikde ani stopa po krúpach. Maximálna spokojnosť. V interiér perfektne poskladaný, všetko dolieha, nikde nič nevŕže.

Chybky na kráse - na pár miestach trošku zašpinená stropnica (žiadna katastrofa, vačšina ľudí by to asi neriešila, ale ja mám proste dobrý zrak), snáď to pôjde suchou kefou von ( kefa = kartáč :) ). Na pravých dverách odprasknutý lak (ako od vačšieho kamienku - tak 3x3mm), asi od inverzného kladiva. Nič čo by nespravila voskovka.

Cena: spoluúčasť od Directu (=10k). Nie že by to bola u karosar.cz práve obľúbená poisťovňa.

Doba: Objednával som sa asi na 10 týždňov dopredu, potom som im auto nechal na bez dvoch dní 3 týždne. Keďže som auto nepotreboval, netlačil som na nich. Takže moje auto malo nízku prioritu. Oprava samotná bola na 4 dni.

Foto pred a po dodám, až budem mať foto "po", takže asi až niekedy na jar.

Záver - prekonané očakávania, maximálna spokojnosť. Odporúčam, odporučam, odporúčam!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...