Publikováno Srpen 16, 201015 r fuj, to je ale hnusné to y v nadpisu...moc se omlouvam... rad bych to nak opravil..nwm jak Ahoj, dnes (už včera) se tu prohnala velká bouřka, a pak když sem se prochazel a koukal na zahradu... tak sem se taky podíval na auto a všechno fpoho ...na první pohled (okna, svštlomety,..) až na dolíky ve střeše a na kapotě, pak ještě rozbitá přížka na klimatizaci. Máte někdo zkušenosti s poškozením vozidla krupobitím? Nevíte jak by to vzala pojištovna? dekuji ještě přidám pár fotek..až je nafotim Upraveno Srpen 16, 201015 r od IIIRazor
Srpen 16, 201015 r Ahojky, nadpis opraven. Normalne zavolej na pojistovnu a nahlas pojistnou udalost. Oni ti uz reknou co a jak. Je to ale peklo.
Srpen 16, 201015 r Třeba KOOPERATIVA to má kryté už při sjednání povinného ručení - auto je pojištěné proti poškození živelnou pohromou a krupobití je jedna z vyjmenovaných událostí, na které se to pojištění vztahuje (mám ho, tak to vím na 100%). Jak a jestli to mají v povinném další pojišťovny netuším, ale určitě to některé v povinném nemají, ale zahrnují to až jako součást pojistky havarijní. Doporučuju vytáhnout svou pojistnou smlouvu, celou dobře pročíst včetně podmínek, za kterých pojišťovna kryje škody a pak kontaktovat zákaznickou linku - nebo se podívat na její web. Abys nešel nahlásit pojistnou událost a nebyl překvapený, že se Ti na přepážce vysmějou "...pane, co to po nás chcete...?"...
Srpen 16, 201015 r Tu mas link kde ti opravia auto po krupobiti. LINK: http://www.karosar.cz/galerie-s46
Srpen 16, 201015 r Autor Já mám českou p. volal jsem tam a řekli mi že ted vyřizujou důležitější případy, že to může počkat... tak uvidim... dík moc za zkušenosti a rady
Srpen 16, 201015 r Minimálně to auto vyfoť, nejlepší by bylo polít ho vodou s rozmíchanou kontrastní barvou, která jde dobře umýt - na světlé podklady se hodí inkoust, na tmavé třeba mlíko, počkat chvíli, aby kontrastní kapalina stekla do všech prohlubní v laku a pak fotit. Zbytky "kontrastu" spláchneš kýblem a nic není vidět. To víš, pojišťovny mají teď hlavu v pejru s tím, co se vycmrdlo na Ústecku a Liberecku - takže nějaký "kroupový lišej" na autí je moc nerozhodí... Hlavně se s nimi domluv, kolik chtějí fotek a jestli Ti to proplatí, i když to po nafocení dáš opravit ještě před tím, než auto uvidí jejich likvidátor nebo jestli třeba budou chtít vyjádření lakovny/servisu o předpokládané ceně opravy atd. Kdybys měl čekat, může se to táhnout klidně další měsíc.
Srpen 16, 201015 r Takže svojou troškou do mlyna: Mám Direct, škodu som hlásil dnes ráno elektronicky - na stránkach. Krátko po obede volala likvidátorka s číslom poistnej udalosti, že si mám dojsť na obhladku škôd. No problem - zmluvného partnera majú na neďalekej STK - mám to tak 400 metrov od domu. Po tom, čo to technik spíše a pošle do poisťovne sa k tomu nejako vyjadria. Som zvedavý ako - spoluúčasť mám 10k. A hlavne som zvedavý, čo to bude stáť... Ešte niesom rozhodnutý, či pôjdem na Jarov, alebo Karosář.cz.. EDIT: na STK majú termín až o týždeň. Upraveno Srpen 16, 201015 r od Pištáčik
Srpen 16, 201015 r Já mám českou p. volal jsem tam a řekli mi že ted vyřizujou důležitější případy, že to může počkat... tak uvidim... dík moc za zkušenosti a rady Prosímtě a s kým jsi mluvil?
Srpen 16, 201015 r Ešte niesom rozhodnutý, či pôjdem na Jarov, alebo Karosář.cz.. Pokud můžu poradit tak radši Karosář.cz JAROV NEE.
Srpen 16, 201015 r Bohuzel to muze trvat. V televizy rikali, ze maji nekolik tisic takovych pripadu a ze nestihaji. Chce to trpelivost.
Srpen 16, 201015 r Autor Prosímtě a s kým jsi mluvil? no, volal jsem na číslo, kam se maj hlásit ty škody... ..maj toho tam moc... prej mám na to 4 roky to nahlásit, s autem musim zajet nekam knim do servisu > bylo to ve zpravach že tam sou strasný fronty.. tak asi počkám , až se to nak uklidní
Srpen 17, 201015 r Ešte niesom rozhodnutý, či pôjdem na Jarov, alebo Karosář.cz.. Pokud můžu poradit tak radši Karosář.cz JAROV NEE. Dik, obecne, alebo len na krupy?
Srpen 17, 201015 r Hele bacha. Radsi si overte, zda se vase pojisteni na zivel vztahuje. http://finance.idnes.cz/povinne-ruceni-na-kroupy-nestaci-musite-mit-havarijni-pojisteni-phj-/poj.asp?c=A100816_155721_ruceni_hru
Srpen 17, 201015 r Autor Tak já to naštěstí mám na tyhle pohromy... tady přidávám fota, kde už sem měl pořádnej foták a byl den...
Srpen 17, 201015 r Uplne nej je mit havarijku. Zacalujes spoluucast a je to. Stejne servis vymeni dily co jdou vymenit,kapota,5te dvere apod. a nebo Ti to uznaji jako totalku...
Srpen 17, 201015 r a havarijka pokryje kroupy?........nemusí být nějaký připojištění na živelnou pohromu nebo tak něco...jestli havarijka stačí..je to super.....
Srpen 17, 201015 r Autor co jsem zjistil tak.. kdo má českou poji. tak tyto škody kryje z havarijního (čili spoluúčast) kdo má kooperativu tak tam to jde z povinýho. (jak říkal Ekkar_z_Bastlírny) kdyžtak me opravte Nejvíc mě zajíma, jak to bude řešit pojištovna, oprava?(vytukání dolíků) nebo výměna dílů (střechu a boky asi nevyměněj) a nebo že by totálka??? Upraveno Srpen 17, 201015 r od IIIRazor
Srpen 17, 201015 r tady máš pár odkazů, kde by ti mohli opravit auto http://forum.skodahome.cz/topic/94446-kroupy-a-oprava-doliku/page__view__findpost__p__1423648
Srpen 17, 201015 r http://www.novinky.cz/auto/208944-auto-ponicene-kroupami-muze-vypadat-jako-nove.html Akorat tam nerikaji jak je to s placenim? Jestli se to cashuje a nebo to jde pres pojistku? Upraveno Srpen 17, 201015 r od Jay Kay
Srpen 27, 201015 r Autor máte už někdo prohlídku u smluvního servisu zasebou?? Já tam zatím chystam..(pujdu asi do Auto-Stylu Stodůlky) Zajímalo by mě hlavně, jak to servis opravuje, .. (výměna dílů, a ty co nejdou vyměnit (střecha,boky) tak řežou a taky měněj?, nebo tu vytahování, vyťukání důlků, a nebo totálka (ne že bych ji vyžadoval, ale byl bych docela štastnej ) dík moc za vaše zkušenosti a postřehy
Listopad 3, 201014 r Autor Tak to mám zasebou, auto jsem se dnes převzal.. vypadá jako nový .. foto jsem ještě nedělal, mám tu jen foto faktury... mám 5% spoluúčast, takže jsem zaplatil cca 5000.-kč.. celková částka byla vyčíslena na 106 000.-kč docela páka..nerad bych to platil celý oprava trvala .. cca 2-3 tejdny
Leden 28, 201114 r Včera som si bol v Hoškoviciach po auto. Odkaz na karosar.cz sa tu už objavil, tak len krátka informácia k výsledku opravy. Oprava spočívala vo výmene kapoty (neoplatilo sa kôli počtu ďolíkov rovnať), vyrovnanie zvyšných poškodených dielov, nastriekanie a nalakovanie novej kapoty, pravého blatníka a rámu pravých dverí (krupobitie poškodilo lak). Všetko perfektne vyrovnané, nikde ani stopa po krúpach. Maximálna spokojnosť. V interiér perfektne poskladaný, všetko dolieha, nikde nič nevŕže. Chybky na kráse - na pár miestach trošku zašpinená stropnica (žiadna katastrofa, vačšina ľudí by to asi neriešila, ale ja mám proste dobrý zrak), snáď to pôjde suchou kefou von ( kefa = kartáč ). Na pravých dverách odprasknutý lak (ako od vačšieho kamienku - tak 3x3mm), asi od inverzného kladiva. Nič čo by nespravila voskovka. Cena: spoluúčasť od Directu (=10k). Nie že by to bola u karosar.cz práve obľúbená poisťovňa. Doba: Objednával som sa asi na 10 týždňov dopredu, potom som im auto nechal na bez dvoch dní 3 týždne. Keďže som auto nepotreboval, netlačil som na nich. Takže moje auto malo nízku prioritu. Oprava samotná bola na 4 dni. Foto pred a po dodám, až budem mať foto "po", takže asi až niekedy na jar. Záver - prekonané očakávania, maximálna spokojnosť. Odporúčam, odporučam, odporúčam!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.