Přejít na obsah

Spínač světel - NEKONEČNÝ PROBLÉM


vkanta87

Doporučené příspěvky

Zdravím, má přítelkyně vlastní půl roku Feldu a již po pár týdnech odešel spínač světel. Tak jsem zajel na vrakoviště a zajistil jiný. Přibližně 3 týdny funkční. Poté opět světla přestaly fungovat, tak jsem opět zakoupil spínač, nový (neoriginál). Opět po třech týdnech odešel. Následně jsem koupil originál Škoda, který přestal fungovat pol cca 5 týdnech. Nyní si už nevím rady. Můžete mi někdo poradit v čem je problém???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš, co vlastně odešlo - jestli spínač odešel po mechanické stránce, nebo po elektrické ani to, jestli odchází spínač obrysovek, nebo hned ten vedlejší, kterým se rozsvěcují potkávací/dálková světla. Každopádně bych ale nejdřív prověřil, kolik proudu tímto spínačem v autě Tvé přítulky vlastně teče - Tvoje líčení u mne vybuzuje dojem, že má něco vyhnilého v instalaci a ten spínač je elektricky přetěžován, takže se nejdřív vyhřejí a následně spečou jeho kontakty. Vina může být například v prodřené izolaci kabelu, příliš silných žárovkách připojených přímo na spínač (nějaká přídavná světla, připojovaná "stodolníkem") nebo ve vadné cívce relé, která odebírá příliš velký proud. Konkrétní příčinu je potřeba odhalit měřením a dohledáním na místě v autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež som obdobného názoru - ako predchádzajúci ...... Tie spínače po správnosti ,,len " ovládajú relátka, takže by ten spínač nemal byť nejak extra prúdovo zaťažovaný ....Pokial je tam niečo pribastlené - bude to zrejme zdrojom problémov - správnosť pripojenia ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o spínač tlumených světel (ne obrysových). Jsme si jist, že neodchází mechanicky. Jinak žádná jiná světla nejsou na autě nainstalována. Možná může být problém s tou elektrikou. Tak co mi prosím poradíte? Poslat auto prohlídnout autoelektrikáři???? děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám momentálne schému po ruke - ale určite sa nájde kamarát , ktorý má tiež Felíciu , a skús si zmerať spínaný prúd toho spínača - u Teba , a aj u neho . Je v celku jedno, či spínaš len tlmené svetlá, alebo stretávacie - prepínané na dialkové , oboje je spínané cez relátka . Na spínači budú minimálne 4 vodiče - 2 na spínací kontakt, a 2 na žiarovičku v spínači . Každopádne by bolo vhodné mať schému po ruke a merák , nejaký kamarát elektrikár ......Ak nemáš schému - pošlem - ale až v utorok - dovtedy som mimo domova - pošli cez SZ e-mail adresu . Nech sa darí !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď je poškozená cívka relé, které spíná proud do dalšího, přepínacího (tlumená/dálková světla) - tím by tato cívka odebírala větší proud a poškozovala by právě ten jinak hodně subtilní spínač, který Škodovka do Felin montovala; nebo máš někde prodřenou izolaci a dochází ke svodu proudu do kostry. Každopádně to není jednoduchá diagnostika, je potřeba se vyznat v elektronice i ve schématu auta, abys měřil opravdu odpovídající součástky a vedení, která měřit potřebuješ. Jestli si na to sám netroufneš, rozhodně bude lepší nějaký kamarád - bastlíř nebo automechanik, znalý autoelektrikařiny - což je velmi svérázné odvětví elektroniky, v ledasčem velmi odlišné od běžné "rozvodářské" elektrikařiny a dalších specializací. Rozhodně bez měřáku a aspoň základní znalosti schématu bych se o to sám nepokoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...