Přejít na obsah

Svorka 30

Jay Kay

Doporučené příspěvky

Tak jsem se vratil od kamarada a a je to tam... Jak to ze na to v AUTORIZOVANEM SERVISE N E P R I S L I??????????

Akorat nevim co to je?

00532 Napajeci napeti B+ SPORADICKA

01201 Napajeci napeti ABS pumpy SPORADICKA

A je to najake RELE NA SVORCE 30.

Poradi nekdo?

Vice v me sekci.

Editováno: , autor: Jay Kay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omluva za zarazeni do spatne sekce. :blbec:

Dneska mi volali ze servisu jestli se mi projevila ta zavada? Tak jsem rekl ze jo,ale ze jsem byl na diagnostice u kamarada a ze mu se tam ty zavady objevili... Pani se strasne divila... Nicmene jsem ji rekl ze uz si to resim sam,tak mi poprala hezky den.

Jinak tusim spravne ze ta svorka 30 je svazek kablu na baterce?

Odkaz ke komentáři

Vypadá to na drnčící relé č.1, které sepne po otočení klíčku do 1. polohy (zapne ŘJ motoru, komfortku, sloupek řízení - tedy i houkačku, blinkry ... a jak zde vidno, i ABS...). Mikrosekundové výpadky člověk nepostřehne, technice pracující v časových jednotkách v řádu mikrosekund to jsou ale díry jak vrata od stodoly. Doporučuji vyměnit toto relé - původní má pravděpodobně opálené kontakty a to se opravit trvale nedá - opilování pomůže jen dočasně. Pokud by se závada po výměně po nějaké době opakovala, je potřeba najít spotřebič s velkým odběrem, který způsobuje při vypínání zapalování jiskření na kontaktech a tím je ničí. Momentální závada mohla vzniknout i tím, že se poškodilo vinutí cívky (může to být i výrobní vada) právě toho relé č.1 a tím se snížila jeho přídržná síla - kontakty za jízdy odskakují a vzniklé jiskření je opaluje - a způsobuje ony poruchy v napájení.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...