Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

narazil jsem na možnost koupit referentský vůz škodovky Octavii II facelift combi s motorem 1.6MPI. Výbava se mi hodně líbí, jen si nejsem jistý motorem. Chtěl bych se zeptat na vaše názory/zkušenosti s tímto moterem, jaké je to v porovnání s 1.2TSI a 1.9TDI, výkony jsou hodně blízko sebe, zajímá mě spíš průběh výkonu a zkušenosti jiných.

Jen pro doplnění, v současnosti jezdíme ve Fabii 1.2 40kW, takže na nějakém "nabušeném" žihadle netrvám, chci jen pohodově jezdit.

Díky

Honza

Vloženo

Jo, díky, podle toho co jsem různě googlil a podle osobních zkušeností lidí kolem mě to vypadá, že do toho půjdu, chci to jako rodinné auto, 200 koní pod kapotou by asi dítě v autosedačce (a nejspíš i manželka) stejně neocenilo.

Honza

Vloženo

Tohoto motoru se neboj, píšeš že nejseš trhač asfaltu, tak být tebou tak do toho jdu. Sám mám 1.6/74kw v OI a že bych byl brzda provozu to si vůbec nemyslím, když potřebuju, tak dokáže i slušně upalovat. Co se týká údržby, tak tyto motory jsou hodně spolehlivé, vpodstatě stačí lít jen benzín ;)

• o 3 týdny později...
Vloženo

máme 1,6MPI 75kw v O1 Tour a jede to celkem pěkně. Jistě, žádnej zázrak to není, ale na pohodlný dopravení z A do B ještě s nějakým tím nákladem to bohatě stačí.

Nevím jestli a o kolik je OII těžší, ale taky by tam něměl bejt problém. ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...