grenz Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Zdravím, mám problém se servem. Když je ráno větší zima kolem té 0°C a méně, tak servo nefunguje. Když motor nechám, aby se zahřál, poté ho vypnu a znovu nastartuji, tak teprve potom servo funguje. Prosím o radu, čím to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Felda má servo hydrauliku s čerpadlem poháněným přímo od motoru. Vzhledem k tomu, že studený olej je hustý a špatně se tlačí, tipuju že se tam otevírá nějaký přetlakový ventil, kterým olej protéká a nevyvozuje potřebný posilovací účinek. Druhá možnost je, že prokluzuje spojka mezi motorem a hydraulickým čerpadlem - a při vypnutí motoru a novém startu po ohřátí už neklouže a servo normálně funguje. Nevím, jestli by pomohla výměna náplně serva, nebo jestli je to způsobené provozní netěsností. S tímhle bych já osobně jel do servisu - už jen proto, že funkce serva je dost důležitá pro bezpečnost provozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 Mám problém s posilovačem řízení, funguje, ale hučí čerpadlo. Přijel jsem s autem a vše bylo v pohodě, další den nastartuji a začlo hučet čerpadlo, otevřel jsem kapotu a olej z nádobky stříkal ven. Nevíte čím to může být způsobeno? Bylo cca -8 stupňů. Je to 1.9d najeto 210 tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 Nejdřív zkontroluj množství oleje v nádobce. Potom se podívej, jestli Ti to ještě neteče někde "pod motorem". U mě to začalo stejně - olej přes expanzní nádobku ven a pak to teklo kolem manžet. Bylo nutné sehnat jiné servo řízení. Také může být jenom špatná nebo uvolněná kladka, ale spíš to vidím na nedostatek oleje a únik..U těch starších aut, které mají servo se nedoporučuje v ranních mrazech zatáčet "na doraz", pak se životnost toho serva hodně krátí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 (editace) Dobře, zítra zkusím doplnit olej protože toho hodně vyteklo a budu koukat kudma to povalí ven teda jestli to nevyletí zase z té nádobky. Ze začátku mě napadlo jestli se tam náhodou nedostala nějak voda a nezmrzla někde v hadici. Jinak u mě je celkem problém nezatáčet na doraz při výjezdu z garáže to jinak nejde. Editováno: 14. Prosinec 2012, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 11. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2012 Tak dnes doplněný olej, po nastartování zase vytekl ven přes nádobku. Měl jsem kolem nádobky hadru ať mi to po ní nestéká a nešlo vidět že by jinudy vytékal všechny spoje byly suché. Auto jsem odvezl ke známému do garáže tuto věc bych asi sám v takové zimě neopravil. Budu informovat jak to celé dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 14. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2012 Tak co, jak to dopadlo? Docela mě to zajímá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 3. leden 2013 Sdílet Vloženo 3. leden 2013 (editace) Auto bylo postaveno do vytápěné garáže, vyměněný olej, vše v pohodě občas zahučí čerpadlo po nastartování, zatím ponechávám bez dalších oprav. Při další zhoršení bude nutné vyměnit čerpadlo. Editováno: 3. leden 2013, autor: žralok Necituj předchozí příspěvek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 (editace) Dnešním dnem je čerpadlo po smrti, takže mě v blízké době čeká jeho výměna. Je možné vůbec s tím tak zatím jezdit? I když s volantem na místě ani nejde otočit no max. 2 dny bych s tím potřeboval jezdit. Editováno: 12. Únor 2013, autor: Jefrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Raději s tím nejezdi. Také jsem to dělal, ale je to o hubu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 No, o hubu to už jsem dnes zjistil když do zatáčky jsem musel volant rvát. Takže s tím už nepojedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Dobře děláš. Kor v tomto počasí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jefrik Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 (editace) Není problém s tím nejezdit, vemu si od přítelkyně Fiatka Palio s tim bude sranda Editováno: 12. Únor 2013, autor: Jefrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.