Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, zajimalo by mne, jestli ma na motor vliv dlouhodoba jizda ve vyssich otackach pri provozu na LPG. Docetl jsem se, ze duvod podpalovani ventilu u LPG je mimo jine pomalejsi horeni LPG a tudiz ve vysokych otackach smes hori, ale ventil se uz otevira. Kdyz jedu po dalnici tak pri 130km/h toci motor cca.3800ot/min, to by mohlo byt snad,nevim, jeste v poradku, ale co kdyz pojedu treba rychleji a otacky budou dejme tomu 3 hodiny nad 4500 ot/min...potom naberu LPG a takhle treba 8 hodin....tak nejak mi dochazi, ze jednou se snad nic nestane, ale co dlouhodobe?

Otazka zni: Jake jsou tedy optimalni a maximalni otacky pro spalovani LPG.

Mne konkretne zajimaji podminky u:

1.4 MPI 50kW, LPG Lovtec (z roku 2002, na te krabicce je napsano 4-injectors)...

Diky a preju spoustu najetych kilometru a levne palivo, at uz je to cokoliv! ;-)

• 4 týdny později...

Jo tak tohle ti asi nikdo presne nerekne, cim vetsi zatizeni motoru tim vetsi zatizeni ventilu. Ja jsem uz parkrat nemecko s jednou zastavkou na tankovani prelitl. Osobne neprekracuju dlouhodobe 4 000ot a to jak v pripade ze auto na LPG nebo ne.

Ale chapu ze kdyz clovek jede v nemecku na dalnici tak 130 nemusi byt vzdycky dostatecna rychlost.

• 2 týdny později...
  • Autor

Tak to vidim, ze jsem tady asi expert na otazky, na ktere nikdo neví/neumi/nechce odpovidat.... :-D

Hele Manku já ti to teda napíšu na rovinu,nediv se.Ptát se nato co se bude dít s motorem po 3h nebo snad

po 8 h jízdy vkuse nad 4500ot na lpg (jestli jsem to dobře pochopil),kdo ti na to má odpovědět.Jinde se ptáš na přehrání řídící jednotky z EU4 na EU2 a přitom neuvedeš ,že k tomu máš v autě ještě LPG.Já si myslím,že pokud ti auto funguje,nevymýšlej ptákoviny.

• Autor

Ja jen doufal, ze se tu rozjede nejaka diskuze a dozvim se neco o tom, jak se spaluje LPG ve vyssich otackach, jak je to s namahou motoru a hlavne ventilu atp.

Co se tyce toho E2 vs. E4, tak souhlasim, ze pokud to funguje, tak do toho nedrbu, navic o par litru vetsi spotreba neni nic ve srovneni s naklady na servis, jen mne zase zajimalo, jak ty veci funguji a jestli je to mozne. Treba uz nad tim taky nekdo premyslel, tak proc se tu o tom nepobavit a nezjistit neco noveho. A kdyby to slo, nejspis bych to neudelal prave kvuli LPG, ale nekomu se to muze hodit.

Ale pokud se tu chcete furt dokola bavit jen o tom, ze nekomu cuka motor...

Upraveno od Manek88

Manku neber to osobně ,ale to jsou právě ty problémy, že to někomu "cuká" a proto se to tady řeší.

Mám s tím cukáním taky dost zkušeností .Diskutovat tady co se děje s motorem při jízdě na LPG nad 4500ot

asi nemá pro většinu smysl,pokud využívají auto k převozu z bodu A do bodu B.Pokud ty informace potřebuješ

zkus kontaktovat Karla LPG ten plynu rozumí.

• Autor

Ale jo, ja si z toho nedelam srandu, popravde mi jenom tikaji hodiny, kdy mi taky zacne neco cukat, o to se nebojim a potom tu budu taky hledat pomoc.

Ty temata co jsem zalozil byly jen informacni, zajimavost, ale kdo vi, mozna nekdo na neco prijde. Myslim, ze takova temata tu patri a delaji forum mnohem zajimavejsi.

...k te uzitne slozce tu jsou zase temata o cukani atp. ;-)

• 3 týdny později...

No já mám zkušenosti s takovou jízdou s otáčkami kolem 4500, ale ne tak dlouho bo musím cca po 2,5 hod dotankovat:) jezdím tak v kuse přes 1000km a a zatím se nic nestalo takže asi tak, samozřejmně je to třeba 5x do roka, takže nevím jak by to dopadlo, kdyby to bylo každý týden ,ale motor určitě problém nemá....

jen ta spotřeba je docela hooodně vysoká:)

Upraveno od WLK111

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.