Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobrý den,

mám problém s tzv. "žebravým okem". Už se mi to stalo potřetí, že během jízdy na plyn se mi rozsvítí kontrolka rezervy. Přijde mi to divný, jel jsem po rovince, po startu se neobjevila, ale až po 10 ujetých kilometrech. Když jsem se na to ptal automechanika, tak říkal, že se s tím nikdy nesetkal. Pro mě je jediným logickým vysvětlením vstřikování obojího paliva, jak plynu tak benzínu. To je prý nesmysl.

Nemáte s tímto prosím Vás někdo zkušenost?

Ještě jsem se chtěl zeptat jak moc může změna směsi propan-buatnu ovlivnit výslednou spotřebu? Protože v srpnu jsem měl průměr 7 - 7,5l na 100km. Od října ale z ničeho nic vystoupla na 8,5l a nechce jít dolu. Styl jízdy jsem od té doby nezměnil. Dříve na benzín jsem měl průmer 6-6,5l na 100km. Těch 8,5l je sakra moc vysoký čislo.

Děkuji za případné odpovědi.

nepíšeš ale nic o tom kolik ti ukazuje ručka, zda se pohybuje na hranici rezervy či ne. Pokud ano, tak na tom nevidím nic divného, páč první 2-5km (podle chladna) teď jedeš na beneli a je to v době kdy má auto největší spotřebu, takže něco v nádrži ubyde a jízdou se navíc rozštěrchá takže si prostě pípne. Takže pokud dotankuješ aspoň za 200,- benzínu a bude to dělat dál, tak bude problém na plováku.

Ke spotřebě už tu psal Karel.

Rozsviceni rezervy je naprosto normalni.

Spotreba je naprosto normalni.

Nehledej zbytecne problemy :-)

• Autor

Tak ručička je tak na hranici rezervy, protože teď už jen na benzín startuju. Mě to právě přijde divný, protože v tu dobu co se rozsvítila kontrolka tak sem jel po rovince už nějakou dobu na plyn. Při nastartování sem měl zahřátej motor, takže se to přeplo téměř hned. Když se to stalo poprvé, to sem jel do kopce a poté z kopce, kde jsem musel náhle brzdit

hele, dotankuj a pokud to bude dělat, tak se to bude řešit dál ;), pokud bude co :p

no u mna je to takto vo fabii si benzinova kontrolka zije svoj zivot a ukazuje skutocny stav v nadrzi bez ohladu na plyn takze pri jazde na plyn rucicka neklesa.

ale v citroeeene tam to riadi pocitac a rucicka klesa az do uplneho dna a potom po nastartovani sa akoby samo natankuje a znova ukazuje napr. pol nadrze alebo plnu podla toho kolko tam je ale je to zvyk ked clovek jazdi denne tak vie co tamnechal tak to tam najde :)

Amigo tak to je parada.A my tu řešíme blikající rezervu,zatim co tobě už ručička leží. :)

• Autor

to Malta:

Tohle už se stalo potřetí takže už jsem 2x tankoval :)

a to pípnutí se ti stane za jízdy ihned po tom natankování jo?

Ne, stane se mu to za jizdy na plyn. Ma benzinu na hranici rezervy. Podle stylu jizdy mu to pocita nejaky dojezd a potom, kdyz dojezd klesne pod hranici pri ktere piska rezerva, tak si holt zapiska i kdyz jede na plyn. Neni to nic zajimavyho

Upraveno od headquest

no ale já se ptal, jestli to dělá ikdyž dotankuje a nemá tudíž benzín na hranici rezervy ... asi jsem se nepřesně vyjádřil.

a navíc, nezmiňoval se že by měl PP

Upraveno od Malta

Myslí to co se mi stává taky, jedu třeba 50 km na plyn po dálnici a zničehonic začne svítit hladové oko pípne to a ručička bez ohledu na to na co jedu začne klesat až se zastaví na konci ale auto má benzínu pořád dost, když jedu přeci na plyn, když nastartuju a jedu na benzín tak tam pořád je i když ručička říká že to tak není, taky nechápu.

to už se tu řešilo, ale týkalo se to MPIček, já to na tříhrnku rozhodně takto nepozoruji

podle me je jedno jestli ma PP nebo ne, funguje to porad stejne, akorat kdyby ten PP mel, tak by videl, ze i pri jizde na plyn se mu meni dojezd na benzin - a az to klesne na nejakych 70km, tak proste rezerva zapiska

no nevím, musím to negovat stejně jako před tím, že ikdyž mi pípne rezerva a dál pojedu třeba 150km na plyn tak už se mi ručka více nehne. Pohne se až po dalším startu a následné jízdě na benzín, ale zase jen o tu jízdu na benzín, po přepnutí už neubývá.

Malto mě taky ručička lehce ubyvá po pipnutí rezervy,i když jedu na plyn,ale tak jak píše Amigo mi nikdy nelehla.Jedu třeba už 100 km na dálnici na plyn,pak pipne rezerva a zdá se že lehce ubývá i benzín.Ze začátku to byli trošku nervy,jestli nezůstanu někde nasuchu,ale člověk si zvykne.Mám PP.

Super, díky za link, hned jsem klidnější...

a je tady někdo, kdo nemá PP a dělá mu to tak? Páč já mezi ně nepatřím a kdybych jezdil s Fábkou, ukázal bych vám to i na fotkách.

mne se nechce verit, ze by na to mel PP vliv. ale zase vyloucit to rozhodne nemuzu

no ale zatím tomu vše nasvědčuje ... Amigo ani já PP nemáme a nedělá to, co vím tak Colins, Montas má (měl PP), ty ho máš, Dusan.k má maxidot na té dvojkové Fábce a dělá to ... kdo se zatím nevymáčkl zda mají PP jsou zakladatel tématu Havraneek a pak Kořas

nazdar majstri som len chcel doplnit na fabii mam PP ak je to teda palubny pocitac :) a ked pipne rezerva akoze uz nepipla asi dva roky tak ukazuje dojazd 110km a od tej doby ked pipne a zazne kontrolku tak odbuda z nadrze akoby rychlejsie aj dojazd sa znizuje podla pocitaca ale v skutocnosti sa nic nedeje ide to furt na plyn. takze neriesit a vozit sa s usmevom dalej :palec2: ja osobne tankujem vzdy ked sa to blizi k rezerve lebo ma seru tie kontrolky co svietia aj ked nemusia napr.pasy, cek, benzin

nech sa dari :palec2:

Takze to opravdu funguje jinak s PP a bez. To jsou veci... :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.