Publikováno Prosinec 13, 201014 r Dobrý den, mám problém s tzv. "žebravým okem". Už se mi to stalo potřetí, že během jízdy na plyn se mi rozsvítí kontrolka rezervy. Přijde mi to divný, jel jsem po rovince, po startu se neobjevila, ale až po 10 ujetých kilometrech. Když jsem se na to ptal automechanika, tak říkal, že se s tím nikdy nesetkal. Pro mě je jediným logickým vysvětlením vstřikování obojího paliva, jak plynu tak benzínu. To je prý nesmysl. Nemáte s tímto prosím Vás někdo zkušenost? Ještě jsem se chtěl zeptat jak moc může změna směsi propan-buatnu ovlivnit výslednou spotřebu? Protože v srpnu jsem měl průměr 7 - 7,5l na 100km. Od října ale z ničeho nic vystoupla na 8,5l a nechce jít dolu. Styl jízdy jsem od té doby nezměnil. Dříve na benzín jsem měl průmer 6-6,5l na 100km. Těch 8,5l je sakra moc vysoký čislo. Děkuji za případné odpovědi.
Prosinec 14, 201014 r nepíšeš ale nic o tom kolik ti ukazuje ručka, zda se pohybuje na hranici rezervy či ne. Pokud ano, tak na tom nevidím nic divného, páč první 2-5km (podle chladna) teď jedeš na beneli a je to v době kdy má auto největší spotřebu, takže něco v nádrži ubyde a jízdou se navíc rozštěrchá takže si prostě pípne. Takže pokud dotankuješ aspoň za 200,- benzínu a bude to dělat dál, tak bude problém na plováku. Ke spotřebě už tu psal Karel.
Prosinec 14, 201014 r Rozsviceni rezervy je naprosto normalni. Spotreba je naprosto normalni. Nehledej zbytecne problemy :-)
Prosinec 14, 201014 r Autor Tak ručička je tak na hranici rezervy, protože teď už jen na benzín startuju. Mě to právě přijde divný, protože v tu dobu co se rozsvítila kontrolka tak sem jel po rovince už nějakou dobu na plyn. Při nastartování sem měl zahřátej motor, takže se to přeplo téměř hned. Když se to stalo poprvé, to sem jel do kopce a poté z kopce, kde jsem musel náhle brzdit
Prosinec 14, 201014 r no u mna je to takto vo fabii si benzinova kontrolka zije svoj zivot a ukazuje skutocny stav v nadrzi bez ohladu na plyn takze pri jazde na plyn rucicka neklesa. ale v citroeeene tam to riadi pocitac a rucicka klesa az do uplneho dna a potom po nastartovani sa akoby samo natankuje a znova ukazuje napr. pol nadrze alebo plnu podla toho kolko tam je ale je to zvyk ked clovek jazdi denne tak vie co tamnechal tak to tam najde
Prosinec 14, 201014 r Amigo tak to je parada.A my tu řešíme blikající rezervu,zatim co tobě už ručička leží.
Prosinec 15, 201014 r Ne, stane se mu to za jizdy na plyn. Ma benzinu na hranici rezervy. Podle stylu jizdy mu to pocita nejaky dojezd a potom, kdyz dojezd klesne pod hranici pri ktere piska rezerva, tak si holt zapiska i kdyz jede na plyn. Neni to nic zajimavyho Upraveno Prosinec 15, 201014 r od headquest
Prosinec 15, 201014 r no ale já se ptal, jestli to dělá ikdyž dotankuje a nemá tudíž benzín na hranici rezervy ... asi jsem se nepřesně vyjádřil. a navíc, nezmiňoval se že by měl PP Upraveno Prosinec 15, 201014 r od Malta
Prosinec 15, 201014 r Myslí to co se mi stává taky, jedu třeba 50 km na plyn po dálnici a zničehonic začne svítit hladové oko pípne to a ručička bez ohledu na to na co jedu začne klesat až se zastaví na konci ale auto má benzínu pořád dost, když jedu přeci na plyn, když nastartuju a jedu na benzín tak tam pořád je i když ručička říká že to tak není, taky nechápu.
Prosinec 15, 201014 r to už se tu řešilo, ale týkalo se to MPIček, já to na tříhrnku rozhodně takto nepozoruji
Prosinec 15, 201014 r našel jsem to, tady to je http://forum.skodahome.cz/topic/72-fabia-lpg/page__view__findpost__p__916596
Prosinec 15, 201014 r podle me je jedno jestli ma PP nebo ne, funguje to porad stejne, akorat kdyby ten PP mel, tak by videl, ze i pri jizde na plyn se mu meni dojezd na benzin - a az to klesne na nejakych 70km, tak proste rezerva zapiska
Prosinec 15, 201014 r no nevím, musím to negovat stejně jako před tím, že ikdyž mi pípne rezerva a dál pojedu třeba 150km na plyn tak už se mi ručka více nehne. Pohne se až po dalším startu a následné jízdě na benzín, ale zase jen o tu jízdu na benzín, po přepnutí už neubývá.
Prosinec 15, 201014 r Malto mě taky ručička lehce ubyvá po pipnutí rezervy,i když jedu na plyn,ale tak jak píše Amigo mi nikdy nelehla.Jedu třeba už 100 km na dálnici na plyn,pak pipne rezerva a zdá se že lehce ubývá i benzín.Ze začátku to byli trošku nervy,jestli nezůstanu někde nasuchu,ale člověk si zvykne.Mám PP.
Prosinec 16, 201014 r a je tady někdo, kdo nemá PP a dělá mu to tak? Páč já mezi ně nepatřím a kdybych jezdil s Fábkou, ukázal bych vám to i na fotkách.
Prosinec 16, 201014 r mne se nechce verit, ze by na to mel PP vliv. ale zase vyloucit to rozhodne nemuzu
Prosinec 16, 201014 r no ale zatím tomu vše nasvědčuje ... Amigo ani já PP nemáme a nedělá to, co vím tak Colins, Montas má (měl PP), ty ho máš, Dusan.k má maxidot na té dvojkové Fábce a dělá to ... kdo se zatím nevymáčkl zda mají PP jsou zakladatel tématu Havraneek a pak Kořas
Prosinec 21, 201014 r nazdar majstri som len chcel doplnit na fabii mam PP ak je to teda palubny pocitac a ked pipne rezerva akoze uz nepipla asi dva roky tak ukazuje dojazd 110km a od tej doby ked pipne a zazne kontrolku tak odbuda z nadrze akoby rychlejsie aj dojazd sa znizuje podla pocitaca ale v skutocnosti sa nic nedeje ide to furt na plyn. takze neriesit a vozit sa s usmevom dalej ja osobne tankujem vzdy ked sa to blizi k rezerve lebo ma seru tie kontrolky co svietia aj ked nemusia napr.pasy, cek, benzin nech sa dari
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.