Drnčení ventilace/klimatizace??
Už nějakou dobu se mi děje, že po nastartování - a musí být nižší teplota, jsou poměrně silne vibrace nekde v palubni desce pred spolujezdcem, když má motor 1500 otáček. Nejvíc u jedničky a dvojky to dělá. Musí to být nejak spojené s tou teplotou, protože když je interier rozplalený od slunce, tak se to neděje. Už mam po záruce, ale ani tak jsem tam nechtěl, protože u techto věci vždycky okecávali a nechtěli řešit.
Máte někdo stejný problém? A nejlépe řešení?
co chces odtlakovavat ? povolis 17 maticu , hodis na vrch handru a mas to odtlakovane
pripravok je len na montaz spodneho teflonoveho tesnenia smerom do hlavy a tam mu benzin urcite netecie ... hore su spravne poskladane gumicka , plastovy kruzok plechova podlozka ako ma byt? v liste nie je nejaky otrep , neseknete gumicku hned pri montazi ? inak mi to nevychodi
porovnat piesty v etke sa da ale ci to o niecom vypoveda neviem , co mam kodiaka tak dolieva tak ako sa dolievalo doteraz , raz liter na 5 potom na 7000km , v tiguane detto , a tak aj chodia ludia ako chodili tak moc optimizmu tomu nedavam
Ahoj, víte někdo bližší informace k 2.0 TDI 142 kW (kód DXNB) v Superbu IV nebo Kodiaqu II? Mělo tam dojít k inovaci pístů, právě kvůli úniku oleje.
Co jsem zjistil:
Pro motory s kódem DXNB, které jsou součástí modelů Superb IV vyráběných od roku 2024, jsou k dispozici nové písty. Například výrobce MAHLE nabízí písty s průměrem 81,51 mm, které jsou vybaveny nosičem pístního kroužku a chladicím kanálem. Tyto písty mají výšku komprese 45,8 mm a jsou navrženy pro lepší odvod tepla a zvýšenou odolnost vůči mechanickému namáhání. Dále jsou k dispozici písty s průměrem 81,26 mm, které mají podobné vlastnosti. Tyto změny mohou být součástí úprav zaměřených na zvýšení spolehlivosti a životnosti motoru.
Důvody změn.
Změny v konstrukci pístů mohou být reakcí na předchozí zkušenosti s motory EA288, které byly používány v předchozích generacích vozů. Tyto motory měly v minulosti problémy s nadměrným opotřebením pístů a pístních kroužků, což vedlo ke zvýšené spotřebě oleje a dalším mechanickým problémům. Úpravy v konstrukci pístů, jako je použití chladicích kanálů a nosičů pístních kroužků, mohou přispět k lepšímu odvodu tepla a snížení mechanického namáhání, což zvyšuje celkovou spolehlivost motoru.
Tedy, pokud vám uniká olej a máte 2.0TDI 142kw, máte kód motoru DXNB? Netuším, zda se tento kód motoru dával do Supa a KOdiaqu od počátku náběhu nových modelů.
Díky moc za věcné reakce, stejně i pokud víte více info k této problematice. Jsem zájemce o koupi jednoho z nich.