Jan75 Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 čau všichni od Octávek, mám problém a tedy dotaz na někoho znalého. Mám problém s Octávií 1,6 75kW motor AVU, r.v. 2001. Když se motor ohřeje tak na 50-60°C, tak při vyřazení rychlost a když není v tahu i při zařazené rychlosti zvýší se otáčky na 1100-1200, někdy i na 2000 ot./min. a nejdou dolů, dost vyskočí okamžitá i průměrná spotřeba, teď v zimě průměr po městě 20l na 100km, prostě se to chová jako když je sytič na plno. Když už se motor ohřeje více je to v pohodě, otáčky drží na 700 při volnoběhu a motor brzdí při ubrání a okamžitá spotřeba je 0 l na 100 km a běžná spotřeba je taky v normálu. Je zajímavý, že když je motor studený i v mrazu, tak po nastartování drží 900 ot/min a při jízdě reaguje na ubrání plynu otáčky klesnou, prostě v pohodě se dá jet. Problém s vonoběhem začne až po lehkém ohřátí. Teplotní čidlo mám vyměněné, v něm to zřejmě není. Na diagnostice jsem byl ve dvou servisech. a tam mi řekli, že je všechno dobrý. Tak nevim jak dál. Ale jízda z práce a pojíždění po městě je hrozná, hlavně ta spotřeba. Jestli mi někdo poradí, tak předem dík! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.