Přejít na obsah

Problém s otáčkami

Jan75

Doporučené příspěvky

čau všichni od Octávek,

mám problém a tedy dotaz na někoho znalého.

Mám problém s Octávií 1,6 75kW motor AVU, r.v. 2001. Když se motor ohřeje tak na 50-60°C, tak při vyřazení rychlost a když není v tahu i při zařazené rychlosti zvýší se otáčky na 1100-1200, někdy i na 2000 ot./min. a nejdou dolů, dost vyskočí okamžitá i průměrná spotřeba, teď v zimě průměr po městě 20l na 100km, prostě se to chová jako když je sytič na plno. Když už se motor ohřeje více je to v pohodě, otáčky drží na 700 při volnoběhu a motor brzdí při ubrání a okamžitá spotřeba je 0 l na 100 km a běžná spotřeba je taky v normálu. Je zajímavý, že když je motor studený i v mrazu, tak po nastartování drží 900 ot/min a při jízdě reaguje na ubrání plynu otáčky klesnou, prostě v pohodě se dá jet. Problém s vonoběhem začne až po lehkém ohřátí. Teplotní čidlo mám vyměněné, v něm to zřejmě není. Na diagnostice jsem byl ve dvou servisech. a tam mi řekli, že je všechno dobrý. Tak nevim jak dál. Ale jízda z práce a pojíždění po městě je hrozná, hlavně ta spotřeba.

Jestli mi někdo poradí, tak předem dík!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...