tomekp Vloženo 17. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2010 Jedu si tak ve svém auti a rozsvítila se mi kontrolka na palubovce oznamující poruchu v osvětlení vozu. Jelikož máme auti v záruce a AUTORIZOVANÝ servis ŠKODA byl sto metrů po cestě, zamířil jsem rovnou tam. Auto jsem obešel a zjistil jsem, že mi nesvítí v levém předním světle potkávačka. Zašel jsem do prodejny ND Škoda, kde jsem pánovi v pozdních středních letech sdělil, že mi v Octavii II po faceliftu modelový rok 2010 v levém předním světle nesvítí potkávačky s tím, že xenony nemáme; jestli by mi mohl prodat žárovku, která tam patří. Prodejce mi sdělil: "Jak mám vědět, která tam patří žárovka, prodáváme 20 druhů aut a kdo si to má pamatovat?" Tak jsem mu opáčil (velmi slušně!), kdo jiný než autorizovaný servis ŠKODA by měl vědět nejlépe, jaká patří do OII po faceliftu žárovka, že má k dispozici, pokud to neví z hlavy, moderní zařízení, kterému se říká počítač (od kterého mimochodem vstal, když jsem přišel). Odpověděl, že takové věci musí znát šofér! (Pozn. auto OII mám 1.5 roku a praskla prví žárovka. Předchozí auto byl Megane rv. 96 a tam jsou vpředu dvouvláknové, které jsem si kupoval sám a měnil taky... vpředu byly 3 druhy ; u OII je jich 5 druhů - mám mlhovky a blinkry nepočítám) Tak jsem řekl, že takové věci má znát PŘEDEVŠÍM VYŠKOLENÝ personál autorizovaných servisů. Nakonec to natypoval na H7. Říkal jsem, že to jdu na parkoviště vyměnit a pokud se sekl, tak mi ji vymění. Radši jsem jim tento úkon nesvěřil, aby mi to ještě nějak nedojebali. I když jsem měnil žárovku na OII poprvé, tak jsem ji zvládl vyměnit i s vytažením světla do deseti minut - chvíli jsem laboroval, jak fungují páčky a -10°C s holýma rukama nic moc. Na žárovce, kterou jsem koupil bylo uvedeno H7 12V 55W Original Tiele Volkswagen AG a na žárovce, kterou jsem vytáhl ze světla bylo H7 12V 55W ORIGINAL PHILIPS :-), takže ve škodovce tam montují, co mají po ruce. Historkám, co kolují o autorizovaných servisech na netu a tady na fóru jsem dříve nevěřil, ale začínám pomalu věřit Počítám, že mi brzy odejde i druhá strana, tak prodejce půjdu zase potrápit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 17. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2010 Ale věřím, vždyť se s tím setkáváme všichni, ale máš pravdu, je třeba je "trénovat a nedat jim pokoj"! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 26. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2010 Na kolik vyšla ta žarovka H7 12V 55W ORIGINAL PHILIPS v original servise ? Ještě dotaz slyšel sem že po výměně žárovky bych měl zajet si nechat seřidit světlomet na OII po faceliftu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.