Přejít na obsah

Nakloneni zrcatka u ridice pri zarazeni zpatecky

brothas

Doporučené příspěvky

Cau,

rozhodoval jsem se pri koupi noveho vozu mezi Golfem Variant a O2 Combi RS. Samozrejme, ze vyhrala RS:-). Udelal jsem dobre. :-) Nicmene kdyz jsem delal konfig golfu, vsimnul jsem si v konfiguraku jedne velmi zajimave polozky, kterou jsem znal drive jen z BMW.

Automatické naklonění vnějšího zpětného zrcátka u spolujezdce při zařazení zpátečky

Mate s tim nekdo zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapy, diky moc. Vidim, ze to je pro me asi ted neresitelne, ale stejne si musim polozit jeste jednu otazku. :-) Jak to, ze soudruzi z Volkswagen umi nakloneni zpetneho zrcatka v pakutu Světla, výhled a zrcátka (Dešťový senzor automaticky spouštějící stěrače, zrcátka vnější elektricky sklopná, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou, automatické naklonění vnějšího zpětného zrcátka u spolujezdce při zařazení zpátečky) bez elektricke sedacky?

Odkaz ke komentáři

Řeším to stejné, vzítra si jdu pro novou eresu, ale soudruzi v "salúúnu" řekli, že to jde jen u sedadel s pamětí. Přitom já bych dal krk za to, že to jde jen prostým nakódováním a už jsem tady i kdysi viděl návod. A i jsem si ho stáhnul, ale disk je uložen někde a nevím kde. Prostě to tady někde je a já to doma nemůžu najít. Nemáte to někdo někde uložené. Jsem si čím dál víc jistý, že to jde přes diagnostiku -nejde to sice nastavit přímo "z auta" ale jde to.

Odkaz ke komentáři

Podle mě to jde jak už někdo psal pouze s elektrickým sedadlem řidiče, resp. jeho řídící jednotkou, ve které jsou uloženy polohy sedadla a zrcátek. Navíc musíš mít jiná zrcátka s potenciometry uvnitř, aby elektronika věděla do jaké polohy skla vrátit. Jen mě tak napadlo, jestli by třeba nestačilo dát do auta tu řídící jednotku sedadla bez sedadla, takže by ovládala jen zrcátka. Ale nevím, jestli by to fungovalo.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Když jsem svoje auto kupoval tak se mi p.zrcátko při zpátečce sklopilo a při přeřazení se vrátilo zpět. Nemám sedačky s pamětí a mám předFL. Teď už mi to nefunguje,ale předtím to najisto šlo.

Potvrdila mi to teď i přítelkyně, že si tuto vlastnost u mého auta pamatuje.

Editováno: , autor: RichardD
Odkaz ke komentáři

Je to tak, pre to sklopenie pri spiatočke je elektrické sedadlo vodiča s pamäťou nevyhnutnosť. Možno by sa to dalo obísť inštaláciou RJ sedadla vodiča a tlačidiel pre pamäť sedadiel. Len neviem, ako by sa to potom správalo, lebo po doplnení tej RJ si to už pamätá aj polohu sedadla a zrkadiel ku každému kľúču.

Ja som el. pamäťové sedadlá do svojej OII RS dorobil hneď po kúpe, ale ešte ani to na sklápanie zrkadiel nestačí. Nevyhnutná je totiž aj výmena zrkadiel za tzv. pamäťové, teda také, čo majú aj snímače polohy (potenciometre). Takže sklápanie pravého zrkadla som doplnil až nedávno, kedy som vymenil mini predFL zrkadlá za tie krásne veľké faceliftové (samozrejme už aj s potenciometrami).

Editováno: , autor: Diamant
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...