Přejít na obsah

Zamrzání dvířek nádrže

brankogranko

Doporučené příspěvky

Zdravím

Už mal niekto problém v zime otvoriť dvierka na nádrži? Mám silný dojem, že mne zamŕzajú. Auto nie je na priamom mraze, stojí v drevenom prístrešku, takže je bez námrazy. Mráz je tu tak okolo -10 C. Keď som na to nechal fúkať v hale teplovzdušný ventilátor, tak to povolilo asi po pol hodine. Aj to najprv len trošku. Po pár zamknutiach/odomknutiach sa dvierka nakoniec otvorili.

Uzamykací valček zrejme vysúva/zasúva cievka. Valček som strekol silikónom, ale na druhý deň to zmrzlo zas. Dá sa k tej cievke nejak normálne dostať a premerať, či je v poriadku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím

Už mal niekto problém v zime otvoriť dvierka na nádrži? Mám silný dojem, že mne zamŕzajú. Auto nie je na priamom mraze, stojí v drevenom prístrešku, takže je bez námrazy. Mráz je tu tak okolo -10 C. Keď som na to nechal fúkať v hale teplovzdušný ventilátor, tak to povolilo asi po pol hodine. Aj to najprv len trošku. Po pár zamknutiach/odomknutiach sa dvierka nakoniec otvorili.

Uzamykací valček zrejme vysúva/zasúva cievka. Valček som strekol silikónom, ale na druhý deň to zmrzlo zas. Dá sa k tej cievke nejak normálne dostať a premerať, či je v poriadku?

mne sa to ešte xvalabohu nestalo(ani vo väčších mrazoch) ale počul som o tom že sa to stáva. Neviem prečo to na niektorých autách robí a inde nie...

Odkaz ke komentáři

Podle toho, že píšeš po pár zamknutích / odemknutích dvířka povolila si myslím, že máš podobný problém jako jsem řešil já - taky mi to nešlo otevírat, nebo blbě, podezříval jsem mráz nebo mechanismus a nakonec zjistil, že drhne ta část víčka o kterou se to zajištuje. Tak jsem jí stříknul lehce WD-40 a už 3 týdny je klid a auto stává normálně venku.

Odkaz ke komentáři

no mě teď v poslední době taky zlobí víčko od nádrže... tuhle jsem přijel na pumpu, zmáčknu to a ono nic... myslel jsem, že to bylo zamrzlý, tak jsem to prostříknul a nic... naštěstí to jde otevřít prsty... jinak závada bude v tom mechanismu, kterej by to měl jakoby vytlačit ven (to víčko) a ten mechanismus prostě zůstal zapadnutej uvnitř... teď to občas funguje, občas ne... takže to nechám vyměnit... ;) ale příznám se, netušil jsem, že se to dá otevřít rukou, takže jsem okolo toho tehdá běhal snad 10 minut... už jsem myslel, že nenatankuju ... :D

Odkaz ke komentáři

no mě teď v poslední době taky zlobí víčko od nádrže... tuhle jsem přijel na pumpu, zmáčknu to a ono nic... myslel jsem, že to bylo zamrzlý, tak jsem to prostříknul a nic... naštěstí to jde otevřít prsty... jinak závada bude v tom mechanismu, kterej by to měl jakoby vytlačit ven (to víčko) a ten mechanismus prostě zůstal zapadnutej uvnitř... teď to občas funguje, občas ne... takže to nechám vyměnit... ;) ale příznám se, netušil jsem, že se to dá otevřít rukou, takže jsem okolo toho tehdá běhal snad 10 minut... už jsem myslel, že nenatankuju ... :D

Vážně myslím, že máš(te) stejný problém jako já - spodek toho "jazýčku", na fotce jsem ho dal do kroužku, z neznámé příčiny začal lehce drhnout a odjišťovací mechanismus neměl sílu víčko vytlačit ven.

Po použítí WD v poho, ale taky jsem tehdy myslel, že nenatankuju :feve:

Odkaz ke komentáři

Vážně myslím, že máš(te) stejný problém jako já - spodek toho "jazýčku", na fotce jsem ho dal do kroužku, z neznámé příčiny začal lehce drhnout a odjišťovací mechanismus neměl sílu víčko vytlačit ven.

Po použítí WD v poho, ale taky jsem tehdy myslel, že nenatankuju :feve:

no mě právě zlobí to, co vytlačuje to víčko... vyfotím, dám náhled... před hoďkou jsem byl tankovat a zase sem to musel otevřít rukou... ta mrcha je prostě zapadnutá! :)

Odkaz ke komentáři

no mě právě zlobí to, co vytlačuje to víčko... vyfotím, dám náhled... před hoďkou jsem byl tankovat a zase sem to musel otevřít rukou... ta mrcha je prostě zapadnutá! :)

Ještě že jsi to neotvíral šroubovákem. On to bude problém asi těch FSi . Protože to víčko nádrže je už tak unavené z toho častého tankování. :p:p:p

Já zatím bez problémů.

Odkaz ke komentáři

No, asi som to trošku priposral tým, že som auto predtým umýval.

Keď mi to zamrzlo, dal som auto do výrobnej haly, a nechal na to fúkať teplý vzduch.

Pri otvorených dvierkach, keď som zamkol a znovu odomkol, som videl, že ten kovový čapík, čo uzamyká, bol mokrý. Myslel som si, že už to bude v pohode, keď som to rozchodil a strekol silikónom. Lenže asi tam ešte ostalo trochu vody, lebo na druhý deň mi to zmrlo znovu. Mal som ale už natankované, tak som na to kašlal. Teraz to funguje normálne.

Poučenie: umývať auto s natankovanou nádržou, a pre istotu so sebou nosiť fén.

Odkaz ke komentáři

ten zakroužkovanej čudlík mi právě občas zůstane zaseklej uvnitř... tzn., že odemknu auto, stalčim víčko palivové nádrže a to se neodklopí... takže ho musím oevtřít prstem (nehtem)... původně jsem taky myslel, že to mám zamrznutý... třeba teď jak jsem to fotil to fungovalo ... z toho bych se picnul! :blbec: buď ať to jde anebo nejde... ale takhle na půl.. to je na palici! ;)

post-12946-1200045809_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

brankogranko: Jj pokud nejde otevřit víčko nádrže, tak to jde pres kufr, musi se sundat tapec na prave strane. Je to popsane v manualu, asi dalsi co ho necetl co?

Ááááh, manuály sa predsa čítajú, až keď všetko ostatné zlyhá :)

Ale vďaka, hlavne že sa to dá. Zaujímalo ma to z toho dôvodu, keby sa to popsulo nadobro a nešlo to už otvoriť vôbec.

Odkaz ke komentáři

Ááááh, manuály sa predsa čítajú, až keď všetko ostatné zlyhá :)

Ale vďaka, hlavne že sa to dá. Zaujímalo ma to z toho dôvodu, keby sa to popsulo nadobro a nešlo to už otvoriť vôbec.

v poho, taky čtu manuály až jako poslední možnost "záchrany", ale u auto to byla vyjímka pač jsem si stahnul a vytiskl manuál z netu a než jsem měl auto vyrobené, tak jsem měl manuál už dvakrát přečtenej, jak jsem se snažil si tím krátit dlouhé čekaní... :)

Odkaz ke komentáři

ten zakroužkovanej čudlík mi právě občas zůstane zaseklej uvnitř... tzn., že odemknu auto, stalčim víčko palivové nádrže a to se neodklopí... takže ho musím oevtřít prstem (nehtem)... původně jsem taky myslel, že to mám zamrznutý... třeba teď jak jsem to fotil to fungovalo ... z toho bych se picnul! :blbec: buď ať to jde anebo nejde... ale takhle na půl.. to je na palici! ;)

Ak si vsimnete, ten vytlacaci cudlik ma gumenu manzetku ..... stiahnut a niecim namazat (zeby WDcko ?)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...