Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte, mám Octavku 1.9 TDI 66kw, r.v.2002, najeto 380 000km, standartní pětikvalt. Poslední cca 2000km začalo pravděpodobně v převodovce něco hučet. Je to slyšet od rychlosti cca 80km a se zvyšující se rychlostí stoupá i hluk. Je to podobné hučícímu ložisku v kole, nebo hučení levných zimních pneumatik, ale ani jedno z toho to není, po sešlápnutí spojky i při ubrání plynu nic slyšet není. Hluk se začne projevovat při akceleraci. Napadá někoho co by to mohlo být? Pravděpodobně to bude nějaké ložisko, ale které :(... Díky za případné rady.

Vloženo

Podívejse,zda tam máš olej.Pokud jsi ho neměnil,tak bych doporučil vyměnit při tvojich kilometrech.Mně začla kňourat převodovka ve 250tis.vyměnil jsem olej(origo) a okamžitě to přestalo.Dnes cca 30tis po výměně a bez hluku a jakýchkoliv problémů.Možná ti to pomůže,možná máš jinej problém.....Jinak litr origo oleje do 5kvaltu stojí ve škodovce asi 250kč,do tvé převodovky padne 1,5litru,tak běž koupit rovnou origo.Kupodivu to mají levné....:-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...