Mr.Lacikam Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Zdravím vás. Mám taký problém s mojím fáčkom. Pri brzdení škrýpe jedno koleso ako keď brzdí vlak bez toho pyskotu Proste silno počuť ako drie železo o železo. Po prvé netuším ktoré koleso, ten zvuk ide zo všadiaľ a neviem čo to môže byť... Nestretol sa s tým už niekto? Alebo evie niekto ako na "to"? Vopred vďaka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Co třeba kamínek šprajclej u destiček? Nebo sjetý obložení až na "plech"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Lacikam Vloženo 22. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Kamínek asi nie, ten by sa hneď spálil a zodrel si myslím.. / Obloženie zdreté by to mohlo byť, ale keď som ho kupoval cca 2-3 roky dozadu, tak majiteľ vravel že sú menené brzdy.. Len ma štve jedna vec a to tá, že neviem z ktorého kolesa to škrýpe. V aute to je počuť ako v 3D kine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Kamínek vydrží hodně dlouho. Jediný řešení je kleknou ke kolu a podívat se. Na dodávce mi pištěli zadní bubny, protože tam byla kupa rzi-prachu. kousek mi vlítl mezi buben a štít brzdy a to byl kravál. Stačio bubny sundat, voklepat, pakny vočistit a byl klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Na Formanu se mi před pár lety zadřel kousek kamene z posypu pod destičku na LP kole a nakonec jsem desky radši po půl roce podruhé vyměnil - bohužel jsem s tím musel ujet asi 200km, než jsem mohl shodit kolo a vytáhnout desky, takže kamínek se tak dokonale zapekl do desky, že jsem ho nedestruktivně nedokázal vyndat, nemluvě o tom, že vyryl viditelnou drážku do kotouče (měněné předtím zároveň s deskami - takže do prakticky nového). Ta destička byla tak zničená, že jsem radši poprosil souseda o odvoz do prodejny a desky znovu kompletně vyměnil. Nevím, jestli by se to dalo uplatnit jako poškození způsobené druhem posypu - dokud se sypalo pískem nebo škvárou (jemné zrno, drolivý materiál), tyhle problémy jsem nikdy neměl a nevím, že by se s nimi setkával někdo jiný. Ale co se v zimě sype žulovou drtí nebo drtí z podobných lomových hornin (čedič, diorit, buližník, ortoklas...), které jsou jednak velmi tvrdé a druhak mají velmi ostré hrany, je zničených brzd, gum, čelních skel a otřískaného laku na předcích aut jako máku... Sice je to méně prašné na jaře, když roztaje a odteče sníh & led, ale nikdy z toho starého posypu nebylo tolik škod jako z té ZKURVENÉ drti. Čekám, kdy se o to začnou zajímat pojišťovny - náklady na skla a laky rostou... Nevím, jestli by to nebylo jednodušší udělat jako ve Skandinávii - zrušit "inertní" posyp úplně, ale povolit na zimu obutí s hroty - stejně na nich spousta frikulínů jezdí, tak už by to zase tak velký rozdíl nebyl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.