Přejít na obsah

Škrýpanie bŕzd

Mr.Lacikam

Doporučené příspěvky

Zdravím vás. Mám taký problém s mojím fáčkom. Pri brzdení škrýpe jedno koleso ako keď brzdí vlak bez toho pyskotu :) Proste silno počuť ako drie železo o železo. Po prvé netuším ktoré koleso, ten zvuk ide zo všadiaľ a neviem čo to môže byť... Nestretol sa s tým už niekto? Alebo evie niekto ako na "to"? Vopred vďaka!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamínek asi nie, ten by sa hneď spálil a zodrel si myslím.. / Obloženie zdreté by to mohlo byť, ale keď som ho kupoval cca 2-3 roky dozadu, tak majiteľ vravel že sú menené brzdy.. Len ma štve jedna vec a to tá, že neviem z ktorého kolesa to škrýpe. V aute to je počuť ako v 3D kine :)

Odkaz ke komentáři

Kamínek vydrží hodně dlouho.

Jediný řešení je kleknou ke kolu a podívat se.

Na dodávce mi pištěli zadní bubny, protože tam byla kupa rzi-prachu. kousek mi vlítl mezi buben a štít brzdy a to byl kravál. Stačio bubny sundat, voklepat, pakny vočistit a byl klid.

Odkaz ke komentáři

Na Formanu se mi před pár lety zadřel kousek kamene z posypu pod destičku na LP kole a nakonec jsem desky radši po půl roce podruhé vyměnil - bohužel jsem s tím musel ujet asi 200km, než jsem mohl shodit kolo a vytáhnout desky, takže kamínek se tak dokonale zapekl do desky, že jsem ho nedestruktivně nedokázal vyndat, nemluvě o tom, že vyryl viditelnou drážku do kotouče (měněné předtím zároveň s deskami - takže do prakticky nového). Ta destička byla tak zničená, že jsem radši poprosil souseda o odvoz do prodejny a desky znovu kompletně vyměnil.

Nevím, jestli by se to dalo uplatnit jako poškození způsobené druhem posypu - dokud se sypalo pískem nebo škvárou (jemné zrno, drolivý materiál), tyhle problémy jsem nikdy neměl a nevím, že by se s nimi setkával někdo jiný. Ale co se v zimě sype žulovou drtí nebo drtí z podobných lomových hornin (čedič, diorit, buližník, ortoklas...), které jsou jednak velmi tvrdé a druhak mají velmi ostré hrany, je zničených brzd, gum, čelních skel a otřískaného laku na předcích aut jako máku... Sice je to méně prašné na jaře, když roztaje a odteče sníh & led, ale nikdy z toho starého posypu nebylo tolik škod jako z té ZKURVENÉ drti. Čekám, kdy se o to začnou zajímat pojišťovny - náklady na skla a laky rostou... Nevím, jestli by to nebylo jednodušší udělat jako ve Skandinávii - zrušit "inertní" posyp úplně, ale povolit na zimu obutí s hroty - stejně na nich spousta frikulínů jezdí, tak už by to zase tak velký rozdíl nebyl...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...