Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Díky za odpověď, takový orig. kola totiž u Škodovky vidím poprvé ale moc se mě líbí. Sehnal sem je na svoji FII Combi FL TSI :) Atrie a Elby má čím dál víc lidí, tak sem chtěl něco jiného.

• o 6 měsíců později...
  • o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Počítám, že tak kolem 6000,- by si za komplet dostat mohl. Disky samotné jsem našel na bazošu za 1150,-/ks a gumy tu cenu až tolik nezvednou.

Editováno: , autor: Galvi
Vloženo (editace)

To je sice možné, že jsou bez škrábance, ale když se prodávají za těch "pár" korun i na bazošu (TADY, at vidíš, že nekacám), tak by si za ně stejnak o moc víc nedostal.

Osobně bych si je také nechal než prodával, 14" Atik jsou pěkné  :kol-47: . Navíc jsou na 14" disky levnější gumy a máš na nich nižší spotřebu, takže bych je pryč nedával.

Vloženo

A jak je to s profilovým číslem na gumě? Mam tam 82 T 

To Téčko znamená prej do 190km/h. Ale co je to 82?

Jde mi o to, jestli bych až ojedu tyhle gumy aspoň nemoch dát místo originálních 185/60 R14 82T  třeba 185/70 R14 88T.

Větší profilový číslo je těch 70 proti původním 60 a podběhy by mi to nemělo utrhat.

Ale co znamená právě 88 oproti 82?

Vloženo (editace)

Je to index nosnosti pneumatiky. jaký máš na autě mít najdeš ve velkém techničáku a musí být stejný a nebo vyšší. (82 = 475 kg a 88 = 560 kg) viz. TADY, zákonitě je dražší ta s vyšší nosností a vyšším indexem rychlosti.

Profil pneumatiky vybírej také podle techničáku, rozhodně bych na auto nedával nic, co tam není uvedeno, v případě nehody a pod., to za ty tahanice nestojí, když to zjistí pojišťovna tak ti nemusí ani uhradit škodu, dále tím riskuješ i pokutu od policajtů...

EDIT: ale s pneumatikami už jsme trochu mimo toto téma, tak když tak pokračuj třeba TADY ať tu neděláme v tom bordel.

Vloženo

Tak v techničáku to nemam povolený.

U toho většího profilového čísla mi jde o to mít trochu nepatrně větší jízdní konfort- větší balony.

A nešlo by jít do škodovky, jestli by mi nevystavila prohlášení o bezpečném používání gumy s větším profilovým číslem na pozenních komunikacích. 

A že není ani škodlivá na opotřebení náprav, ložisek, podběhů .....(to hlavně kvůli případné záruce na auto)

Váhovej limit je jasnej, prostě ta guma asi vydrží trochu víc.

• o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...