Přejít na obsah

Olej v N75, malý výkon, turbo KO?

f1sh1

Doporučené příspěvky

Prosím o radu:

Mám octavii r.v. 2000, motor 1.9 tdi AGR 66 kW, naj. 300 000 (koupeno před 1,5 rokem a 40-ti tis. km).

Delší dobu řeším pokles výkonu v celém spektru otáček, hlavně za tepla netáhne do kopce. Filtry a olej jsou nové, provedl jsem tedy zkušební jízdu a log je v příloze. Dle dílenské příručky je tlak turba i nasávané množství vzduchu malé.

Když odpojím konektor od N75, je tlak turba sotva 1500 mbar (požad. 1550 - 1750), s připojeným cca 1800 mbar (požad. 1850 - 2250) - Vypadá to, že to s odpojeným N75 spadne hned po nastartování do nouzáku, což by asi nemělo.

Množství nasaváného vzduchu na volnoběh je OK, ale při testovací jízdě je jen 620 mg/H (požad >800).

Jako další jsem našel, že ventil N75 je od oleje a na diagnostice akčních členů necvaká - předpokládám, že v podtlakových hadičkách je tedy olej, to je asi v háji turbo že? Zatím ale točí.

Je možné, že najednou odejde váha vzduchu, turbo i N75?

Co s tím?

logy.zip

Editováno: , autor: f1sh1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...