Přejít na obsah

Leštička pro občasné použití

:Petr

Doporučené příspěvky

Používáte příležitostně nějakou leštičku na rozleštění drobných škrábanců nebo při ošetření laku? Nebo stačí úhlová bruska s regulací otáček (minimum je 2.800 ot.) doplněná talířem na suchý zip≤štící vlnou? Vždycky na podzim a na jaře auto patlám WS Lack Protectorem a rukama to jde blbě. Když vyleze slunko, jsou tam vidět šmouhy ještě v únoru. Ještě jsem neměl čas to probrat s odborníkem, tak třeba tady někdo bude vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně si nekupuj tuto od AUTOKELLY

shořel mi prodlužovák a parádně mi nakopala.

to že to shořel prodlužovák určitě nebyla chyba leštičky. Když v ní dojde k nějaké závadě, tak musí okamžitě vyhodit pojistky v baráku, žádný shořelý prodlužovák nepřichází v úvahu, chyba byla jinde.

Odkaz ke komentáři

To jsou dobré věcičky. lol lol Ale měl jsem s jednou AKU leštičkou takové velké trápení a to, že jsem na jedno nabití nestihl skoro ani půl auta a pak čekat až se to znovu nabije. :aggressive:

Zvažoji koupit ještě jeden akumulátor, pokud bude za rozumnou cenu :kol-131:

Odkaz ke komentáři

to že to shořel prodlužovák určitě nebyla chyba leštičky. Když v ní dojde k nějaké závadě, tak musí okamžitě vyhodit pojistky v baráku, žádný shořelý prodlužovák nepřichází v úvahu, chyba byla jinde.

Chyba leštičky to byla na 100%, protože se strašně rychle ohřála a pak to šlo od leštičky k zasufce cca po po metrech se

objevovaly výboje a ve vzdálenosti 4 metru chytnul plamenem .A nepřej si vidět tu leštičku po rozebrání.

Kabely jestli měly 0,5mm v průměru tak to bylo hodně. A prodlužovák měl průměr průměr klasických 1,5mm.

Odkaz ke komentáři

Chyba leštičky to byla na 100%, protože se strašně rychle ohřála a pak to šlo od leštičky k zasufce cca po po metrech se

objevovaly výboje a ve vzdálenosti 4 metru chytnul plamenem .A nepřej si vidět tu leštičku po rozebrání.

Kabely jestli měly 0,5mm v průměru tak to bylo hodně. A prodlužovák měl průměr průměr klasických 1,5mm.

kabely v leštičce nemusí mít nijak velký průměr, leštička má příkon minimální. jestli v ní došlo ke zkratu, tak měl okamžitě zareagovat jistič nebo pojistka v baráku, kam to bylo napojené a vypnout. jestliže se začne pálit prodlužovák s vodičema o průřezu 1,5mm, tak tíjm muselo téct 50-100A. Podle mně nějaký expert vyspravil přepálenou pojistku, co je doma v rozvaděči, drátem. To pak nemůže vypnout. Jinak to není možné.

Tyhle věci mně živí, tak o tom něco málo vím.

Odkaz ke komentáři

kabely v leštičce nemusí mít nijak velký průměr, leštička má příkon minimální. jestli v ní došlo ke zkratu, tak měl okamžitě zareagovat jistič nebo pojistka v baráku, kam to bylo napojené a vypnout. jestliže se začne pálit prodlužovák s vodičema o průřezu 1,5mm, tak tíjm muselo téct 50-100A. Podle mně nějaký expert vyspravil přepálenou pojistku, co je doma v rozvaděči, drátem. To pak nemůže vypnout. Jinak to není možné.

Tyhle věci mně živí, tak o tom něco málo vím.

Nechci se hádat ani podceňovat tvou profesionalitu,já nejsem elektrikář,ale do té doby a od té doby s elektrikou nejsou problémy .Je to v servisu a ten jistič čas od času něco

dokáže vyrazit(vysavač). A když po cca 20min.dělání se ti prudce ohřeje,že jí nestačíš ani vypnout a odložit tak mě někdo nepřesvědčí o kvalitě té leštičky.

Odkaz ke komentáři

Ta leštička určitě nebyla v pořádku, je to určitě zase nějakej krám z Číny "na jedno použití" , o tom se nehádám. Ale jestliže v ní odejde ke zkratu, tak domovní jistič musí okamžitě zareagovat. Leštička by akorát zasmrděla a to by bylo všechno, jistič doma by se vypnul, prodlužovák při funkčních domovních rozvodech shořet zkrátka nemůže.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...