Přejít na obsah

Vypinani ASR

NoiseR

Doporučené příspěvky

Pripoj miesto čidla na kolese nejaký odpor, trebárs 180 ohmov a meraj na opačnom konci kábla pri RJ, aký má odpor. Ak to bude niečo okolo 180, tak je to OK, ešte káblom počas merania poriadne pokýv, poohýbaj ho (ako pri kolese, tak aj v motorovom priestore). Ak sa neobjaví výpadok alebo skrat, tak je zbytočné kábel meniť.

Rovnako sa mi nepozdáva, že by mal byť problém v snímači alebo krúžku, keď sa to objaví už po zapnutí zapaľovania.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 roky později...

Ahoj, asi ti moc nepomuzu, ale stejne to sem napisu - mam uplne stejny problem, vag mi hlasi stejne cislo chyby jako tobe. Mam F1 Combi r.v. 2005, 1,9 TDI 74 Kw. Jedna vec by ale prece jen mohla byt dulezita - rikal si ze krome uvedene zavady na ASR ti to hlasilo jeste zavadu na alternatoru. U me totez, tzn. ze by to spolu melo souviset... tady je vypis chyb z Vagu:

17911 - Signal zatizeni od svorky alternatoru DF Nesmyslny signal

P1503 - 35-10 - - - Sporadicky

18265 - Signal zatizeni od RJ motoru Chybove hlaseni od RJ motoru

P1857 - 000 - Neznámá chyba- v rozpracování - Sporadicky

01596 - Servomotor klapky cerstveho/cirkulujiciho vzduchu (V154)

30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky

ta klapka vzduchu s tim asi nebude mit nic spolecneho, ale pokud je pravda, ze se nam oboum objevily prvni dve zavady, tak to bude mit asi nejakou souvilost... jenze jakou? :-D

Odkaz ke komentáři

takže vám zkusím poradit.. měnil jsem kámošovi alternátor na superbu 96kw, byl to nejlevnější co mají na cc-autodíly - německý.. sám mi prodejce říkal že s ním mají špatné zkušenosti!! známý měl na starém špatné vinutí... po namontování nového alternátoru to psalo tuhle hlášku.. začal jsem zkoumat proč.. v měřených hodnotách jednotky motoru najdete zatížení alternátoru.. ale u něho po namontování nového stále 0... nový alternátor sice dobíjel, ale nedával informaci o zatížení... příčinou byl regulátor na novém altenátoru.... na starém alteránoru odešlo vinutí, namontoval jsem tedy starý regulátor na nový alternátor a chyba byla vyřešena!! zatížení v měřených hodnotách ukazovalo jak mělo!! volal jsem do cc, že se tohle stalo.. poslali origo alternátor asi o 500kč dražší a vše fungovalo jak mělo! chyba může být bud v regulátoru nebo v kabelu který jde od alternátoru do RJ motoru..

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

tak co, uz ma nekdo overeno, jestli je problem opravdu v regulatoru?

pokud ne, jeste bych se chtel zeptat, jestli si teda muzu nejak pres VAG-COM overit, jestli regulator funguje... nekdo psal cituji: "v měřených hodnotách jednotky motoru zjistit zatížení alternátoru" - otazka zni jak?

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

jinak sem trochu zagoogloval a nasel jsem tyhle dva odkazy:

http://briskoda.net/forums/topic/157238-asr-light-comes-on-after-10-minutes/

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=209472.

kazdy si to musi prelozit sam, ale myslim ze tohle by mohlo byt reseni... zitra na auto mrknu a dam vedet, jestli bude problem vyresen...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

takže jsem zavítal na konkurenční server, kde mi kluci poradili a problem je vyřešen!:-) stačilo sundat spodní kryt motoru a pak asi minuta hledání konektoru s přetrženým drátem, který byl poblíž převodovky... pak už jen přerušený drát sletovat a hotovo!:-) ASR už zase zůstává zhasnuto... kdyby chtěl někdo poradit, kde hledat, rád pomůžu. pěkný den.

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...