Přejít na obsah

vadný snímač hladiny oleje

pala

Doporučené příspěvky

nazdar chlapáci,tak neuplynula dlouhá doba a mám další problém :angry: !!!na palubním počítači se mi zobrazila velká žlutá olejnička a nápis SNÍMAČ OLEJE-DO DÍLNY!!tudíž mě zajímá:

1.-opravdu je to snímač hladiny mot.oleje,nebo tato funkce muže hlídat i jiné senzory,snímače či čidla co hlídají mot.olej??

2.-a pokud je to opravdu snímač hladiny oleje,kde se nachází na superbu 2.8V6???nemužu to ani v dilenské příručce najít!!docela by se mi šikla fotka či nějaké schématko,či postup jak snímač vyměnit!!!! :help:

3.-při výměně snímače se automaticky závada z pal.počítače klasicky vymaže nebo je potřeba to vymazat přes vag(kterej nemám)???

předpokládám že se musí odpustit olej pod uroven snímače!zrovna chci o víkendu měnit olej+filtry,takže by se mi to i hodilo ;)

předem děkujííí za postřehy :palec:

a doufám že mě někdo nesprdne,třeba žraloček :D že neumím hledat ve foru a zakládám nové téma,ale jsem už členem našeho fora delší dobu ale tento problém sem nezachytil :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D nazdarek žraloku :D ,každopadně jsem si chtěl jen rejpnout,určitě to neber nijak vážně!!ba naopak,jsem věrnej učastník tohoto fora,a považuji tě za vellkého znalce a na superby odborníka!!což dokazuje i tvůj žraločí krasavec superbáček,kterej je velmi vymazlenej!!!

a teď k tématu: mockrát děkuji za odeslané přílohy! :palec2: !!

-podle toho schématu by to mělo být namontované přímo na spodním víku olej.vany,tudíš by se nemuselo demontovat!!je to tak nebo se pletu?????????

a ještě jedna otázka: chlapáci uplně hloupě se zeptám,nemuže být problém se snímačem proto,že mi už vypršel interval výměny oleje(QG1) a já jsem hlášku na pal.počítači SERVIS NYNÍ vymazal(znovu nastavil interval 15000km) na tvrdo jak je uvedena v příručce k superbu,pomocí knoflíku pro nastavování hodin a mazaní kilometru(nikoli přes vag),což jak se dělá u intervalu QG2??????nemuže to nějak řídicí jednotka vyhodnocovat jako chybu????????????????????????

Odkaz ke komentáři

Nedělej ze mě něco co nejsem! Nejsem žádný odborník jen máš štěstí, že jdu právě kolem.

S tím servisem to nebude mít spojitost, protože ten servis tak mažu taky.

Jinak k tomu čidlu. Podle mě by se mělo dát vyměnit když vypustíš jen olej a dostaneš se víc pod auto aby jsi na to čidlo dosáhl a mohl tam dobře manipulovat.

Odkaz ke komentáři

to žralok: ale víš jak to dopadlo ve filmu jak šel ten odborník kolem :t !!zrovna o víkendu budu měnit filtry a olej,takže to vemu při jednom.cena snímače origo na škoda-díly.cz je kolem 1200kč a druhovýroba necelých 500kč tak to asi udělám ať mužu vyloučit špatný snímač!

to juke.box: díky za typ,zítra se určo hned podívám!!mě to též napadlo,ale všechno funguje jak má a hlavně že by čidlo bylo napojené přes pojistku a nebo že by bylo s něčím spárované:disgust: to se mi nezdá,ale určo mrknu!!!!

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

kluci ještě se podělím o zkušenosti které jsem nabyl při opravě toho snímače,myslím že by to mohlo někomu pomoct do budoucna :palec2:

-tak za prvé: na trhu se objevují dva názvy snímače,SNÍMAČ HLADINY OLEJE x SNÍMAČ STAVU OLEJE,správný název pro superba je dle manualu snímač hladiny oleje,ale muže jít jen o slovyčkaření!ale hlavně je duležité katalogové číslo!!!!!!originální díl a tudíž originální číslo je 1J0 907 660B!!!!pod tím to číslem je uveden název snímač hladiny oleje!!ale pozor,na trhu je i 1J0 907 660C,ale u toho je uvedeno právě snímač stavu oleje!!každopádně bych neexperimentoval a koupil bych 1J0907 660 B!!!nevím totiž zda by to řídící jednotka pobrala ikdyž se jedná o naprosto stejné snímače!!!!!

-za druhé:pozor na druhovýrobu(hlavně čína,polsko),které nabízí např kelly!!!!!!cena je sice poloviční,ale do snímače NESTRČÍTE KONEKTOR protože plastový výlisek do kterého konektor zapadá je velkej lol !!!!!!!!opravdu směšné,asi to výraběli podle fotky :prc: sám jsem se vytrestal :angry:

takže doporučuji zakoupit buď originál asi 2000kč a nebo na skoda-dily.cz druhovýrobu německo zn. febi za 1200kč,kterej mám a zatím funguje -_-

Odkaz ke komentáři

čau ace,určo se mrkni pač sem i já s toho docela jelen!!na skoda-díly.cz pravě nabízí (jako jediný online obchod) jak snímač oleje hladiny tak i snímač stavu oleje a jak jsem psal je tam rozdíl jak v kat.čísle tak i v ceně!a myslím že to je jeden z mála online obchodu co rozumí tomu co dělaj!

ať je to tak či tak, dal jsem tam snímač hladiny oleje 1J0 907 660B a vše funguje,zavada odstraněna :palec2:

tak snad moje poznatky někomu pomohou nebo ušetří nervy a peníze při opravě stejné zavady :)

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...