Přejít na obsah

juke.box

Uživatel
  • Počet příspěvků

    899
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

9 Sledujících

Návštěvy profilu

9 140 zobrazení profilu

Oznámení juke.box

Nováček

Nováček (1/14)

19

Popularita

  1. Zdravim děláte eště to číštění turbín známej má jedničkovou Fábii 1,9 tdi 74kw a padá mu to do nouzáku regulační mez překročena věci kolem jako hadičky a ventily odskoušeny regulace se ručně hýbe v servisu mu řekly zanešeny lopatky takže nový turbo.Předem díky

  2. Ahoj,

    na fóru jsem našel info, že jsi prodával kabely na diagnostiku.....souhlasí to stále a nebo to je už pasé?

     

    dík

  3. Tohle co popisuješ je na výměnu. Dělá to většinou za studena nebo pak už i za tepla pár chvil po startu. Pokud to dělá i za chodu stále, tak to už je vytahaný řetěz hodně, na 20 tis km to není neobvyklé, stávalo se to i klidně na 17 tis km,pokud ten motor spadá do té série s původní rozvodovou sadou. Pokud by tam byli už inovované rozvody, tak doporučuju vyndat filtr oleje a podívat se na to, jestli tam někdo při výměně nezapoměl těšnení filtru, pak se může stát, že to má menší tlak mazání a nenapíná se řetěz jak má. Jinak norma je cca 4,5 hodiny práce a materiál ti neřeknu, jen že se mění napínák, řetěz, simerink kliky, šrouby víka, šroub kliky a vačky a je zapotřebí dva druhy silikonu, na vanu a na 2 víka. Když tam dáš navíc ozubený kolo vačky,tak jedině dobře. Pokud máš auto po záruce ale máš v pořádku servisní prohlídky od autor servisu, s 99,9 % dostaneš na opravu kulanci cca 100% mat a nějaký procento z práce. Tak jako tak to je potřeba udělat.
  4. Kdyby někdo chtěl udělat rozvody a už má po záruce a nemá z nějakého důvodu ani nárok na kulanci, tak se můžeme domluvit. Mám celkem slušnou praxi s výměnou zejména 1.2 ale i 1.4 a i 1.8 Tsi motorech. Nečetl jsem to tady všechno,ale ty rozvody nejsou inovovaný podle datumu výroby auta,ale podle výrobních čísel motorů a výrobního závodu a ty jsou dva, Boleslav a německý Salzinger. Jinak zkušenost je taková, že ty nový rozvody drží,ale na 150 tis km a víc to určitě nebude, s tím by měl každý počítat. Bohužel ani rozvody v 1.4 nejsou zrovna nějaký "držáky". Dobrý je, že se to samo ozve a pokud majitel není hluchý, nestane se nic a dá se všechno včas vyměnit.
  5. Ahoj, cital som tvoje komentare vo fore zeby si vedel rozbehat VAG 304 mam superba a nemozem sa napojit do ziadnej RJ iba ked spustim auto test O1 tak mi udela diagnostiku len par RJ ale ostane vynecha... som z Pardubic kde by som mohol prist ak by si mal cas a pozrel natu moju OBD zasuvku myslim si ze v haji.

  6. Tak pro mě trochu z ruky,ale kdyby bylo víc lidí, tak proč ne. Co se týče mě, tak nějak odpoledne, 14-15 h?
  7. To je fuk, HK třeba letiště, Pce Kuňka apod......
  8. No to máš nejspíš výpis chyby jednotky motoru a píše to ať vyčteš pamět závad klimatizace
  9. Je to tak, v mapách je nastavená dodávka paliva až po dosažení 250 ot./min a to od nějakých 70°C nahoru, do té doby je nastavená dodávka paliva už od nula otáček motoru, proto za studena to chytá, za tepla až po dosažení otáček 250+. Stačí aby byla slabší baterie a nebo unavený startér a ty otáčky o pár desítek klesnou pod tu hranici a pak to dlouho točí.....dokud se to neroztočí na dané otáčky. V Hradci Králové a okolí to můžu jednoduše opravit bud s chipem nebo bez.
  10. Jsou prázdniny, co takhle nějakej menší srazík, řekněme 20.7.? Byl by někdo?
  11. Máš v čoudu homokinetáky. Vyměn klouby a máš po problému, nejlíp všechny 4, minimálně ale ty vnitřní u převodovky. Vzpěru a silentbloky jsi měnil zbytečně. Příště se je lepší zeptat a pak opravovat
  12. Jsou tam nějaké foto http://forum.skodahome.cz/topic/107697-anketa-poruchovosti-tsi/page-44#entry1735886
  13. Nazdárek pánové Koukám, že tohle téma nebere konce. Tak jenom k těm motorům Tsi všeobecně. 1,2 63 a 77 Kw jsou de facto stejný motory, jedinej zatím největší průser jsou rozvody. Sám jsem jich vyměnil asi kolem 30. Problém ve výrobě byl, že někdo navrhl řetěz a materiál ze kterého to bude, ale někdo další to zkrouhl a řetěz se začal vyrábět z "měkčího" materiálu, takže začne docházet a to velmi rychle k vytahání řetězu a pak následnému rachocení, zejména při startu. Zažil jsem ale i pár aut, kde to už rachotilo permanentně. Většinou to začíná tak na 20tis Km a nikdo tomu neuteče.Tahle závada čeká všechny motory dřív nebo později. Od nějakého data, resp. čísla motoru se začala používat inovovaná řetězová sada, ale ani té nedávám velkou šanci. Odhaduju to tak na 30 tis km max, když to dobře pujde. Ono to totiž dělá bordel už při vytahání řetězu o 5 mm co jsem tak měřil a to není zase tak zásadní, ale bohužel je tam na to malá tolernace a napínák se pak hodně vysune, navíc nemá zpětnou aretaci, ale pouze pružinu a tlak oleje. Nicméně fabrika to ví, takže pokud je auto v záruce, není problém s opravou. Auta po záruce za splnění určitých podmínek tj. dodržení servisních prohlídek a kontrol mají nárok na kulanční opravu, kde fabrika hradí 70% ceny materiál, 100% práci. Co se týče provozu motoru, je tam jedna aktualizace SW kde se pak montuje distanční podložka na regulátor plnícího tlaku na turbu, to je celkem banalita. Mění se: řetěz, napínák, šroub vačky a kliky, diamantová podložka řemenice,šrouby bočního víka, simerink kliky. Kdo je cca 2-3 tis km před, nebo za prohlídkou, má smůlu, v opačném případě výrobce dává nový olej a filtr, ale servis se nemaže. Žádný motor 1.2 jsem neviděl "skočený" i přes extrémně vytahaný řetěz.,ale co není, může být. Pak tady jsou 1.4 Tsi.. to je něco podobného, ale v menší míře. Těch motorů nejezdí moc, ale pár jsem jich taky dělal, tam to ale rádo skáče. Mění se obdobné díly. Pak tady je 1.8 Tsi tak tam jsem to dělal jednou na autě které mělo najeto 30 tis km a kde to čistě jenom přeskočilo . Nejlepší na tom je, že to auto jezdilo na longlife a měnil se po 10 tis km a roce, prostě takovej miláček auto. Takže auto s touhle paletou motorů jako nic moc. V příloze nový a starý řetěz po ujetí pouhých 23 tis km. Jinak kdo by chtěl odbornou výměnu rozvodů, můžeme se domluvit.
×
×
  • Vytvořit nový...